Mulineta casting low profile

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ULK
veteran
veteran

Re: Mulineta casting low profile

Mesaj de ULK » 03 Iun 2014, 22:32

cristian.ene scrie:Ma descurc cu orice naluca, am experianta la fly, castul cu multiplier e o joaca :wink: chiar si magnetica.
Daca ar fi asa..nu te-ai juca cu pinii de cate ori schimbi gramajul nalucii ;).

Treaba sta in degetul mare..nu in pini.

Eu am uitat ca Shimano-ul meu are si pini..o folosesc cu un singur pin activat in rest degetul.

Iar Daiwa cu frana ei magnetica accesibila din exterior trebuie sa o reglez mult mai des...acolo e mai greu din deget, lucreaza altfel si necesita mai multe reglari. Cand e reglata ok e super...dar te pedepseste imediat ce nu ai nimerit pozitia corecta ...pinii de la Shimano asa clasice cum sunt inca sunt in top..parerea mea.

Sambata cautam stiucile intr-un concurs pe un vant infernal...la spin iti facea o burta imensa in lanseu de nu aveai nici un control asupra nalucii si implicit de precizie in lanseu nu putea fi vorba..in schimb la cast nu era cazul, avantul mai mare si viteza nalucii ce tragea si firul dupa ea liniar, efectiv ma ajuta sa fiu mai in control peste situatie. Una singura peruca mica, cand am agatat lanseta de spin ce statea rezemata in barca( bine ca nu am zvarlit-o in balta cu totul( ca si.... cineva, nu spun cine, persoana importanta :respekt: ca ulterior sa aram fundul lacului dupa ea ;) )
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Iun 2014, 06:17

Jocul cu pinii..ai foooarte multe optiuni..sa ai activi unul sau doi.. :D Sant p-acilea pe la noi meseriasi care dau cu tamburul fara pini activi..controleaza doar din deget..Simplitatea si eficienta sistemului oferit de shimano (pini centrifugali si distanta mare de le tambur la line guide) bate toate inovatiile concurentei..dar e doar o opinie personala,nu tre' sa se atace careva..

Cand e reglata ok e super...dar te pedepseste imediat ce nu ai nimerit pozitia corecta ...pinii de la Shimano asa clasice cum sunt inca sunt in top..parerea mea.
Si cand e regalata ,cea mai mica schimbare in conditiile de lansare si te trezesti ca iar trebuie reglaje..D-aia ma feresc io de ''binecuvantari'..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 04 Iun 2014, 08:20

Viteza mai mare a nalucii cu castul no way :D , precizie in conditii fara vant sau vant decent asta da. Grosime de fir la spinning poate sa fie mai mica faras a apara si probleme implicit influenta vantului mai mica.

Nu ai cui sa vinzi gogosi pentru toti pescari de competitie trec pe spinning cand lucurile se imput si castul isi pierde avantajele, cand dar in RO nu numai democratiea este originala :lol:

Stiu textul :wink: pescuitul este subiectiv si poate fi interpretat cum vrem doar originali sa fim.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 26 Iun 2014, 22:42

Lovitura sub centura...
http://www.totalfishing.ro/multiplicato ... 42471.html
O idee peste 400$ :twisted:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 26 Iun 2014, 23:09

DA Geroge e mulineta perfecta pentru pescuit cu naluci mici dar si pentru lansete MH, daca mai puneam inca 200$ peste Metanium dar mi se parea prea mult pentru o mulineta pescuita destul de rar.

Privita ca mulinet fara compromisuri Steez SV este exact ce trebuie ma ales daca o pescuiesti frecvent.

Momentan Sillon cu inca un tambur tunat este ok pentru ce am nevoie la un buget de 400$.

Urmeza probabil o Diawa SS-SV un fel de Steez de ,,buget,, http://www.plat.co.jp/shop/catalog/defa ... ss-sv.html

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 27 Iun 2014, 08:42

Interesant SS-ul :D

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 09 Iul 2014, 19:40

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 30 Dec 2014, 16:45

Vezi si Daiwa Pixy TypeR (model USA) acum sunt undeva la 380usd!

Scrie răspuns