Mulineta casting low profile
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re:Mulineta cast low profile
Hai ca poate atunci nu am facut o alegere chiar rea, si eu vroiam o Tatula pentru o lanseta noua de cast asa ca ajuns la pravalie am tabarat direct pe Daiwa dar tot incercand si altele am ramas sa aleg intre Tatula si un Quantum KWD dar in ditamai Cabelas-ul nu aveau nici un KWD pe stanga, am luat Tatula si am inceput sa caut alte aiureli.Dupa vreo doua ore prietenul cu care venisem si care ramasese la raioanele de vanatoare a venit dupa mine si i-am aratat tot ce am luat ,a vazut si mulineta si mi-a zis ca el a luat de curand un Lews si e foarte multumit de el,de curiozitate am vrut sa vad si eu despre ce e vorba asa ca intors la raionul cu mulinete am tot studiat modelul pe care il avea si amicu,respectiv Lews tournament MG TS1SLMG si nu am gasit nimic sa ii reprosez(la categoria asta de pret,Daiwa era cu vreo 20 $ mai scunpa) sta foarte bine in palma ,manivela e un pic mai lunga (95 mm) si are exact forma pe care o are si Tatula ,toate reglajele sunt cu clic,corp metalic si raport de recuperare de 5,4:1, tamburul se invarte la fel de mult ca la Tatula asa ca ce o fi o fi, am luat Lews-ul si de abia astept sa ajung acasa sa il incerc.
Numai bine...
Numai bine...
-
- veteran
Re: Mulineta casting low profile
Mai multe modele Shimano si Abu sunt disponibile la Total fishing unul din putinele magazine care au un portofoliu semnificativ de mulinete de casting.
Un avantaj este ca vezi ce cumperi daca se potriveste ca ergonomie si ai garantia aici si preturile bune.
Un avantaj este ca vezi ce cumperi daca se potriveste ca ergonomie si ai garantia aici si preturile bune.
-
- veteran
A venit jucaria Metanium 13 L prin ajutorul unui domn in toate privintele
din pacate nu am timp sa o probez decat in 3 saptamani dupa ce transform o lanseta superba Bass Pro Johnny Morris care are inele prea mari , va primii KR si spiral.
Ca profil este mult mai joasa decat Tatula in plus mult mai usoara si de mare precizie si finete, momentan va sta in cutie pana la prima iesire la stiuca. Nu voi depasi naluci de 1 oz si naluci nici naluci sub 7g nu ma interezeza si in nici un caz pentru salau pe plastice exclusiv reactive.
Astept sugestii de fire textile de 0.20 -0.21mm cu rigiditatea optima pentru cast si cat mai putin zgomotoase.

Ca profil este mult mai joasa decat Tatula in plus mult mai usoara si de mare precizie si finete, momentan va sta in cutie pana la prima iesire la stiuca. Nu voi depasi naluci de 1 oz si naluci nici naluci sub 7g nu ma interezeza si in nici un caz pentru salau pe plastice exclusiv reactive.
Astept sugestii de fire textile de 0.20 -0.21mm cu rigiditatea optima pentru cast si cat mai putin zgomotoase.
-
- veteran
Atazi m-am jucat intr-o pauza de pescuit http://www.japantackle.com/Shimano/Shim ... enceDC.htm
Sistemul DC de pe acesta mulineta este incredibil de prietenos si performant pentru lanseuri la distanta. Am pescuit cu naluci de la 7 al 52g si comarativ Magforce -Z de pe Tatula nu este la fel de prietenos. Mulineta este foarte puternica chiar daca este foarte rapida 8: 1
Sistemul DC de pe acesta mulineta este incredibil de prietenos si performant pentru lanseuri la distanta. Am pescuit cu naluci de la 7 al 52g si comarativ Magforce -Z de pe Tatula nu este la fel de prietenos. Mulineta este foarte puternica chiar daca este foarte rapida 8: 1
-
- veteran
Nu am mai folosit sistemul DC in acesta varianta dar cred ca nici unul din sistemele DC nu este un moft care nu se justifica.
Ma intereseaza diferente intre sistemele DC de pe Exsence si Calcutta DC.
Exsence este o mulineta extrem de joasa ca profil si totusi de putere chiar daca rapida in acest caz raportul de recuperare este mare.
Ma intereseaza diferente intre sistemele DC de pe Exsence si Calcutta DC.
Exsence este o mulineta extrem de joasa ca profil si totusi de putere chiar daca rapida in acest caz raportul de recuperare este mare.
-
- veteran
Reformulez ca sa fie mai clar . Exista 3 tipuri de frane DC dezvoltate de Shimano si am intereseaza performantele celui mai bun sitem DC exclusiv pentru pescuit cu naluci reactive de la 7-8g la 50g.
modelul de frana (I-DC + digital bracking sistem ) folosit pe modelul Scorpion DC/ DC7 nu ma intereseaza pentru ca foloseste o franare mai puternica a tamburului special pentru pescuit in conditii de noapte sau pentru incepatori.
I-DC + digital bracking sistem http://www.japantackle.com/Shimano/Shim ... ion_DC.htm
M intereseaza diferente de control la oricarui tip de fir(mono, fluoro, PE) in conditii normale de pescuit dar si in conditii extreme cu vant puternic intre cele 2 modele care au performante bune atat de control la firului cat si al distantei de lansare.
sistemul I-DC +brake sistem http://www.japantackle.com/Shimano/Shim ... enceDC.htm
si
sistemul DC+ digital control plus http://www.japantackle.com/Shimano/Shim ... stDC09.htm
modelul de frana (I-DC + digital bracking sistem ) folosit pe modelul Scorpion DC/ DC7 nu ma intereseaza pentru ca foloseste o franare mai puternica a tamburului special pentru pescuit in conditii de noapte sau pentru incepatori.
I-DC + digital bracking sistem http://www.japantackle.com/Shimano/Shim ... ion_DC.htm
M intereseaza diferente de control la oricarui tip de fir(mono, fluoro, PE) in conditii normale de pescuit dar si in conditii extreme cu vant puternic intre cele 2 modele care au performante bune atat de control la firului cat si al distantei de lansare.
sistemul I-DC +brake sistem http://www.japantackle.com/Shimano/Shim ... enceDC.htm
si
sistemul DC+ digital control plus http://www.japantackle.com/Shimano/Shim ... stDC09.htm
-
- veteran
azi am scos al apa Metanium 13 L este ok in toate privintele :controlul firului, ergonimie si distanta de lansare este dar momentan pare sub Daiwa. Ramane sa o dotez cu un fir ma bun decat Streen Sonic Braid de 20lb si mai vedem.
Are forta suficienta pentru spinnerbaituri, cu slidere floating de 18g nu simte mare lucru.
Frana este sub performanta Exsence DC dar are un control bun n- am facut nici o peruca desi a batut vantul.
Daiwa Tatula te conecteza mai bine la naluca este o caracteristica Daiwa prezenta si la mulinetele de spinning.
Comparativ cu Tatula ergonomia Metaniumului este clar mai buna.
In ca nu imi este clar cat variaza forta centrifugala rotita externa de reglare a franei centrifugale. Cei 3 ciocanele libere isi fac bine treaba dat mixul dintre dintre T si Mag Force Z este altceva. Pastial cu profla conic ajuta dar frana centrifugala este depaasita moral chiar daca isi face treaba bine.
Per total Metanium este ce imi trebuia.
Are forta suficienta pentru spinnerbaituri, cu slidere floating de 18g nu simte mare lucru.
Frana este sub performanta Exsence DC dar are un control bun n- am facut nici o peruca desi a batut vantul.
Daiwa Tatula te conecteza mai bine la naluca este o caracteristica Daiwa prezenta si la mulinetele de spinning.
Comparativ cu Tatula ergonomia Metaniumului este clar mai buna.
In ca nu imi este clar cat variaza forta centrifugala rotita externa de reglare a franei centrifugale. Cei 3 ciocanele libere isi fac bine treaba dat mixul dintre dintre T si Mag Force Z este altceva. Pastial cu profla conic ajuta dar frana centrifugala este depaasita moral chiar daca isi face treaba bine.
Per total Metanium este ce imi trebuia.
O sa zici ca iar au oamenii ceva cu tine
Fiecare intelege ce vrea din postul asta . Sau cum sa dezlegi integrame
Fiecare intelege ce vrea din postul asta . Sau cum sa dezlegi integrame
pescar particular
- semlecangheorghe
- veteran
Da, aveam de multe ori senzatia ca n-am nimic la capatul firului..acu' stiu da unde vineDaiwa Tatula te conecteza mai bine la naluca este o caracteristica Daiwa prezenta si la mulinetele de spinning.

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
-
- veteran
Eram obosit dupa pescuit
.
Shimano si Daiwa merg diferit in multe sensuri si la cast si la spinning.

Shimano si Daiwa merg diferit in multe sensuri si la cast si la spinning.