Motor de barca 4-5 cai ieftin si bun
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator nou
crystianoo"]este incredibil de mai bine de o luna caut un motoras si nu gasesc nimic... :( :( :( :( :( :( :( :( :(
NU RENUNTA !
Din punctul meu de vedere, la gama motoarelor "portabile", cum le spun brosurile de firma, Yamaha si Honda nu au competitor. Mercury, Suzuki/Johnson, Tohatsu, Selva sint doar solutii "low-budget" si atit.
Primul meu motor, acum unspe ani, a fost o yamaha de 4 cp 4t. Era sh, a indurat multe de la mine, a carat lotca cu trei pescari + scule numeroase, a intrat prin ghioluri imputite si i s-a infundat racirea... Sa aiba santate inginerii de la yamaha ca au facut asa ceva. Papa putin, cu doua pet-uri de 2 l mergeam o zi intreaga. Sincer, uneori mi-e dor de pacanitul lui. Cunoscatorii stiu ce zic, are el un sunet specific in mers... Nu fac reclama, pur si simplu asa stau lucrurile!
Cit despre "unde sa-l gasesc", eu am cumparat pina acum 3 motoare NOI, toate trei din Ungaria si am gasit preturi acceptabile si dealeri seriosi. Din pacate, perioada de reduceri e pina la 1 martie. Tot ce am gasit acum pe site-uri se duce pe la 1000 de euro.
Daca te gindesti la un sh, verifica un aspect, asta doar in cazul in care intentionezi sa te dai pe Dunare cu el - pe placuta de identificare sa existe pansonul CE. Pe mine, unul, nu m-a intrebat nimeni, ever, nici macar cit e ceasul pe balta... dar mai ales daca pescuiesti la stationar, e posibil sa fii "accesat" de verificatori.
NU RENUNTA !
Din punctul meu de vedere, la gama motoarelor "portabile", cum le spun brosurile de firma, Yamaha si Honda nu au competitor. Mercury, Suzuki/Johnson, Tohatsu, Selva sint doar solutii "low-budget" si atit.
Primul meu motor, acum unspe ani, a fost o yamaha de 4 cp 4t. Era sh, a indurat multe de la mine, a carat lotca cu trei pescari + scule numeroase, a intrat prin ghioluri imputite si i s-a infundat racirea... Sa aiba santate inginerii de la yamaha ca au facut asa ceva. Papa putin, cu doua pet-uri de 2 l mergeam o zi intreaga. Sincer, uneori mi-e dor de pacanitul lui. Cunoscatorii stiu ce zic, are el un sunet specific in mers... Nu fac reclama, pur si simplu asa stau lucrurile!
Cit despre "unde sa-l gasesc", eu am cumparat pina acum 3 motoare NOI, toate trei din Ungaria si am gasit preturi acceptabile si dealeri seriosi. Din pacate, perioada de reduceri e pina la 1 martie. Tot ce am gasit acum pe site-uri se duce pe la 1000 de euro.
Daca te gindesti la un sh, verifica un aspect, asta doar in cazul in care intentionezi sa te dai pe Dunare cu el - pe placuta de identificare sa existe pansonul CE. Pe mine, unul, nu m-a intrebat nimeni, ever, nici macar cit e ceasul pe balta... dar mai ales daca pescuiesti la stationar, e posibil sa fii "accesat" de verificatori.
Probabil din cauza asta și sunt substanțial mai scumpe. Depinde și cât de mult te folosești de motor, dacă îl lași ocazional la apă, 3-4 ori/an, nu se justifică investiția în cele două (Honda și Yamaha). Dacă profesezi pe ele, merită. Până la urmă nici astea (celelalte) nu sunt niște ”Panoasonic” sau ””Sonny”.pikemaniac scrie:crystianoo"]Din punctul meu de vedere, la gama motoarelor "portabile", cum le spun brosurile de firma, Yamaha si Honda nu au competitor. Mercury, Suzuki/Johnson, Tohatsu, Selva sint doar solutii "low-budget" si atit.
Cred că ești un tip meticulos și pretențios pentru care o achiziție de importanță își merită investiția (felicitări !), dar cred că exagerezi puțin. Ți-o spune unu' cu Mariner (Mercury).

- crystianoo
- veteran
Da pe Dunare intentionez sa ma dau cu el si voi pescuii la rapitor,acum nu stiu ce sa zic....am aproape doua luni si nu gasesc nimic convenabil...mai toate anunturi sunt cu cizma lunga iar la o gonflabila nu prea se pupa...yamaha sunt rare si scumpe,honda numai zic...nici macar suzuki nu am mai vazut...decat tohatsu,parsun....etc,il vreau sh pt ca nu am buget de unu nou si sincer nu cred ca merita investitia...desii ma batea gandu sa dau si de permis sa pot achizitiona unu de 6-8 cai....totusi sa stiti ca nu RENUNT

Daca vrei sa dai de permis vezi ca are loc un concurs la Tr Severin pe 15 Aprilie,ai mai avea timp sa te inscrii si as putea sa te ajut,trimiti actele si merg sa te inscriu eu sa nu mai faci tu drumul.crystianoo scrie:desii ma batea gandu sa dau si de permis sa pot achizitiona unu de 6-8 cai....totusi sa stiti ca nu RENUNT![]()
![]()
Daca te hotarasti ma anunti.Eu o sa dau de permis in aceasta tura.
- modigliani
- veteran
,, Povestea " asta cu cizma lunga .... nu-i atat de grava pe cat pare . Este suficient sa inalti oglinda cu 17,5 cm ( diferenta dintre cele doua tipuri , in asa fel incat sa-ti plaseze aripioara anticavitatie a motorului la punctul la cere trebuieste sa se afle fata de chila barcii ) si vei putea naviga absolut impecabil .crystianoo scrie:Da pe Dunare intentionez sa ma dau cu el si voi pescuii la rapitor,acum nu stiu ce sa zic....am aproape doua luni si nu gasesc nimic convenabil...mai toate anunturi sunt cu cizma lunga iar la o gonflabila nu prea se pupa...yamaha sunt rare si scumpe,honda numai zic...nici macar suzuki nu am mai vazut...decat tohatsu,parsun....etc,il vreau sh pt ca nu am buget de unu nou si sincer nu cred ca merita investitia...desii ma batea gandu sa dau si de permis sa pot achizitiona unu de 6-8 cai....totusi sa stiti ca nu RENUNT![]()
![]()
se cer amintite trei mici dezavantaje :
- prelungitorul chilei va fi .. ori dificil de demontat , ori va face ca barca sa fie dificil de strans ,
- la viraje stranse la viteza , fiind plasat mai sus pe axa motorului centrul de greutate , ai nevoie de serioase abilitati ,, marinaresti " in a ..... nu-ti crea senzatii tari ( de resturnat .... nu cred c-o poti rasturna ! )
- la pescuitul cu motorul rabatat , acesta va acoperi o mai mare parte din capacitatea utila a barcii fata de un motor cu cizma scurta .
In rest .... aproape nicio diferenta ( crede-ma pe cuvant , umblu des pe Dunare , si-am debutat cu un Mercury de 6 HP cu cizma lunga . Abia ce ma obisnuisem cu el si cu cele trei dezavantaje am reusit sa-i fac rost de cizma scurta . E adevarat , i se potriveste ,, manusa " barcii cizma scurta , insa nu-i mare diferenta la conduita acesteia pe apa . Cu eliminatorie conditie ca prelungitorul oglinzii sa fie facut ,, Dumnezeieste " - Cote si executie mecanica )
- crystianoo
- veteran
- danielcocea
- veteran
- crystianoo
- veteran