MOTOARE ELECTRICE
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
discutia despre sonare va continua aici:
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 7825#77825
aici-motoare.
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 7825#77825
aici-motoare.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- utilizator constant
permis
ptr motorul electric iti trebuie permis?la fel ptr barca..tre sa o inscrii la capitania din zona de care apartii?
motor el.
Salutare fratilor!
Pot sa va zic din experienta ca am testat un motor minn kota de 30 lbs cu o barca seaeagle destul de mare( duce cam 500kg,respectiv 5 pers), ce le am in dotare, in diferite conditii( vant, valuri), dar numai pe lac: te descurci super, indiferent ca mergi la trena sau te muti de ici colo.Cu un asemenea motor si o baterie auto buna nu ai probleme in mod normal o zi de pescuit.Eu unul am ramas fara curent a treia zi de folosire fara incarcare.
In conditii de curent sau vant puternic din fata, o barca pneumatica inainteaza greu; nu as risca pe Dunare si nici in delta pe distante mari, eu am patit-o pe barajul de la Tileagd, cand din senin s-a iscat un vant si apoi valuri care ne-au fortat sa fugim la mal.
Va sfatuiesc sa nu luati barci mici (de 2-3 persoane), fiindca la pescuit nu avem loc nici in a mea decat 2 pescari; de asemenea atentie daca ai testat motorul electric cu o barca din fibra, probabil taie apa mai bine si deci motorul duce mai usor.
Fir intins
Pot sa va zic din experienta ca am testat un motor minn kota de 30 lbs cu o barca seaeagle destul de mare( duce cam 500kg,respectiv 5 pers), ce le am in dotare, in diferite conditii( vant, valuri), dar numai pe lac: te descurci super, indiferent ca mergi la trena sau te muti de ici colo.Cu un asemenea motor si o baterie auto buna nu ai probleme in mod normal o zi de pescuit.Eu unul am ramas fara curent a treia zi de folosire fara incarcare.
In conditii de curent sau vant puternic din fata, o barca pneumatica inainteaza greu; nu as risca pe Dunare si nici in delta pe distante mari, eu am patit-o pe barajul de la Tileagd, cand din senin s-a iscat un vant si apoi valuri care ne-au fortat sa fugim la mal.
Va sfatuiesc sa nu luati barci mici (de 2-3 persoane), fiindca la pescuit nu avem loc nici in a mea decat 2 pescari; de asemenea atentie daca ai testat motorul electric cu o barca din fibra, probabil taie apa mai bine si deci motorul duce mai usor.
Fir intins
-
- veteran
Re: permis
Barca trebuie sa o inscrii daca are mai mult de 2.5m si iti trebuie permis de navigatie daca motorul depaseste 2.5 cai asta de la anu se pare.Nu cred ca pt. motor el. sa-ti trebuiasca vreodata permis.laurentiucat scrie:ptr motorul electric iti trebuie permis?la fel ptr barca..tre sa o inscrii la capitania din zona de care apartii?
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
- veteran
-
- utilizator constant
motor el
azi am fost cu motoru si cu barca avand dimensiunile detaliate mai sus.si mi s-a parut ca s-a comportat bine.am avut o baterie de tractor de 150 Ah si am mers pe dunare cam 3 ore (urcat -coborat).curentu apei a fost destul de puternic si la un moment dat abia urcam,acum dunarea fiind destul de umflata.viteza nu ai nici la urcat nici la coborat dar ptr cine nun se grabeste e f bun.am alaturat barcii mele o barca pescareasca din lemn si le impingea pe amndoua contra curentului.vantu era destul de slab si am mers cam 30-40 de minute in amonte cu viteza unui convoi incarcat (mergeam 20-30 m in fata lui si distanta s-a mentinut constanta).nu am mers pana la limita bateriei dar 4 kilometri urcat -coborat pe dunare se comporta bine.acum ce sa mai zic..ptr rapitor e beton..daca nu esti pretentios la viteza..poti sa cari o caruta de bagaje..barca mea are fundu plat si taie mai greu apa..am pus motorul pe o barca pescareasca de 23 de crivace si mergea mult mai repede.cred (mai mult ca sigur)ca o laguna sau o romcraft care taie apa mult mai bine,se preteaza excelent cu motoru..acumulatoru nefiind cu descarcare lenta s-a comportat bine..
la sfarsit testerul motorului arata ca bateria e inca in stare buna.
la sfarsit testerul motorului arata ca bateria e inca in stare buna.
Toti pescarii ajung in Rai...
-
- veteran
-
- veteran