MOTOARE ELECTRICE

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 04 Dec 2006, 19:55

discutia despre sonare va continua aici:
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 7825#77825
aici-motoare.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

permis

Mesaj de laurentiucat » 08 Dec 2006, 19:06

ptr motorul electric iti trebuie permis?la fel ptr barca..tre sa o inscrii la capitania din zona de care apartii?

thunder
junior
junior

motor el.

Mesaj de thunder » 12 Dec 2006, 23:32

Salutare fratilor!
Pot sa va zic din experienta ca am testat un motor minn kota de 30 lbs cu o barca seaeagle destul de mare( duce cam 500kg,respectiv 5 pers), ce le am in dotare, in diferite conditii( vant, valuri), dar numai pe lac: te descurci super, indiferent ca mergi la trena sau te muti de ici colo.Cu un asemenea motor si o baterie auto buna nu ai probleme in mod normal o zi de pescuit.Eu unul am ramas fara curent a treia zi de folosire fara incarcare.
In conditii de curent sau vant puternic din fata, o barca pneumatica inainteaza greu; nu as risca pe Dunare si nici in delta pe distante mari, eu am patit-o pe barajul de la Tileagd, cand din senin s-a iscat un vant si apoi valuri care ne-au fortat sa fugim la mal.
Va sfatuiesc sa nu luati barci mici (de 2-3 persoane), fiindca la pescuit nu avem loc nici in a mea decat 2 pescari; de asemenea atentie daca ai testat motorul electric cu o barca din fibra, probabil taie apa mai bine si deci motorul duce mai usor.

Fir intins

vali stratonov
veteran
veteran

Re: permis

Mesaj de vali stratonov » 13 Dec 2006, 13:43

laurentiucat scrie:ptr motorul electric iti trebuie permis?la fel ptr barca..tre sa o inscrii la capitania din zona de care apartii?
Barca trebuie sa o inscrii daca are mai mult de 2.5m si iti trebuie permis de navigatie daca motorul depaseste 2.5 cai asta de la anu se pare.Nu cred ca pt. motor el. sa-ti trebuiasca vreodata permis.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 25 Dec 2006, 18:52

de motoarele energo team 44, ce ziceti? :?

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

motor el

Mesaj de laurentiucat » 03 Feb 2007, 18:52

azi am fost cu motoru si cu barca avand dimensiunile detaliate mai sus.si mi s-a parut ca s-a comportat bine.am avut o baterie de tractor de 150 Ah si am mers pe dunare cam 3 ore (urcat -coborat).curentu apei a fost destul de puternic si la un moment dat abia urcam,acum dunarea fiind destul de umflata.viteza nu ai nici la urcat nici la coborat dar ptr cine nun se grabeste e f bun.am alaturat barcii mele o barca pescareasca din lemn si le impingea pe amndoua contra curentului.vantu era destul de slab si am mers cam 30-40 de minute in amonte cu viteza unui convoi incarcat (mergeam 20-30 m in fata lui si distanta s-a mentinut constanta).nu am mers pana la limita bateriei dar 4 kilometri urcat -coborat pe dunare se comporta bine.acum ce sa mai zic..ptr rapitor e beton..daca nu esti pretentios la viteza..poti sa cari o caruta de bagaje..barca mea are fundu plat si taie mai greu apa..am pus motorul pe o barca pescareasca de 23 de crivace si mergea mult mai repede.cred (mai mult ca sigur)ca o laguna sau o romcraft care taie apa mult mai bine,se preteaza excelent cu motoru..acumulatoru nefiind cu descarcare lenta s-a comportat bine..
la sfarsit testerul motorului arata ca bateria e inca in stare buna.
Toti pescarii ajung in Rai...

vmihordea
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de vmihordea » 03 Feb 2007, 20:34

ce model de motor este? maxxum cumva?

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 03 Feb 2007, 20:36

da, maxxum 55

vmihordea
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de vmihordea » 03 Feb 2007, 20:39

cat a ajuns cu tot cu transport?
vama trebuie platita la el?

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 03 Feb 2007, 20:42

e de vanzare cu 1600ron daca te intereseaza :)

Scrie răspuns