MOTOARE ELECTRICE

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Ionut the carp
veteran
veteran

MOTOARE ELECTRICE

Mesaj de Ionut the carp » 21 Noi 2006, 21:18

as vrea sa stiu de la cei care folosesc, ce modele pe ce dimensiuni ale barcilor au pus, cam cat tine bateria si in ce conditii, si ce modele pot face fata curentilor de pe dunare :?: :?:

intentionez ptr la anu' o barcuta luck 250, si un minn kota endura 30; ce ziceti de combinatie?

unde se mai pot gasi acumulatori compatibili?

cam multe intrebari asa ca o sa am rabdare :D

petre - BerTi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de petre - BerTi » 21 Noi 2006, 21:36

Am folosit frecvent exact aceasta combinatie barca-motor. Merge foarte bine pe lac, pe Dunare cred ca iti trebuie un motor mai puternic, ma indoiesc ca un motor electric face fata cum trebuie.
Bateria tine o zi de pescuit (sa nu intelegi ca te plimbi in continuu). Eu folosesc o baterie Varta speciala pentru incarcari multe si dese.
FIR INTINS!!!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 21 Noi 2006, 21:37

Ia motor mai puternic, un Minn Kota 55 lbs e perfect. Mai bine cari doua baterii dupa tine, in caz ca o descarca pe prima, decat sa vezi ca nu poti inainta pe un rausor care abia curge.
Cu lacrimi Bastus!

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 21 Noi 2006, 21:38

ok, ms de sfaturi :D

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 21 Noi 2006, 21:47

E perfect, dar pentru Dunare...ar trebui sa ai un motor de 4-6 cai, cel electric nu e pentru croaziera, doar ca sa te deplasezi pe distantze mici. Treaba cu mai multe baterii e tare, dar numai daca iti iei iaht! :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Re: MOTOARE ELECTRICE

Mesaj de adiwolf » 21 Noi 2006, 22:57

Ionut the carp scrie:as vrea sa stiu de la cei care folosesc, ce modele pe ce dimensiuni ale barcilor au pus, cam cat tine bateria si in ce conditii, si ce modele pot face fata curentilor de pe dunare :?: :?:

intentionez ptr la anu' o barcuta luck 250, si un minn kota endura 30; ce ziceti de combinatie?

unde se mai pot gasi acumulatori compatibili?

cam multe intrebari asa ca o sa am rabdare :D
hmmm,
ionut,nu cred ca barca aleasa de tine(luck 250) poate face fata navigatiei pe Dunare chiar si cu un motor de 4-6CP
din ce am vazut eu anul asta pe Dunare,cea mai des folosita barca este Laguna (asta din productia autohtona,ca in rest baietii au venit si cu salupe de mare viteza pe care le tracteaza pana la Murghiol cu te miri ce model nou aparut de jeepan)
si eu ma orinetasem spre barca asta,dar am avut ocazia sa incerc sa pescuiesc din o barca asemanatoare ca forma si dimensiuni ,aici la noi pe Olt.
rezultat = esec total pt un pescuit de doi insi in aceasi barca(nu incapeam ) plus ca nu prea are stabilitate in curent,probabil ca pe balti sau lacuri este ok,insa pe rauri cu oarecare debit si curent destul de puternic nu prea face fata.
daca este cineva care a navigat cu aceasta barca pe Dunare sau rauri si are ceva experienta cu astfel de barca ,poate ne lamureste ce si cum si poate ne spune si cu ce motor merge echipata
(d-ul Petre Berti,poate ne scoateti si pe noi din impas,ce ziceti?)
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 21 Noi 2006, 23:39

pai la pescuit o sa o folosesc numai eu...iar daca o sa fie inca o persoana in barca e numai ptr deplasare...vroiam ceva mai bun si mai cheap...si fara sa ocupe un spatiu prea mare :)

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 21 Noi 2006, 23:54

Ionut the carp scrie:pai la pescuit o sa o folosesc numai eu...
si cum ai de gand sa o pui la apa singur?pt siguranta in punerea la apa iti mai trebuie inca o persoana care se v-a uita lung dupa aia :lol:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 22 Noi 2006, 00:16

Adelin scrie:E perfect, dar pentru Dunare...ar trebui sa ai un motor de 4-6 cai, cel electric nu e pentru croaziera, doar ca sa te deplasezi pe distantze mici. Treaba cu mai multe baterii e tare, dar numai daca iti iei iaht! :lol:
Tu ori esti batut in cap, ori ai facut o fixatie maniacala si tii musai sa ma contrazici cu orice pret, indiferent cat de stupide ar fi afirmatiile pe care le faci pentru asta. Ti se pare ca nu-i loc intr-o barca pentru doua baterii? :lol:

Evident, nu un motor electric e recomandat pentru Dunare, dar daca nu incearca vreo croaziera ci are nevoie doar sa se mute cateva zeci de metri de pe un loc pe altul cred ca se poate si cu un motor electric mai puternic.
Cumpararea unui motor termic nu se justifica de nici un fel daca nu parcurgi des distante relativ mari/ daca nu vrei sa iesi cu barca in curent.
Cu lacrimi Bastus!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Noi 2006, 01:01

motorul electric pe dunare este fix pix, orice putere ar avea
motoarele electrice mai puternice sunt gandite sa poata sa impinga barcile mai mari nu sa impinga o barca mai mica mai repede
e la ca la autovehicule, un tractor nu o sa mearga mai repede decat un tico doar pentru ca are 150 cai....

minim motor termic, merge si un 2-3 cai pentru mutare colo-colo

Scrie răspuns