sonare pescuit
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator constant
sonar
deci in adancime face fatza sonaru ,dar pana la ce distanta si sub ce unghi e bine sa actioneze sonaru.acm de la ce preturi in sus se poate discuta despre o scula buna?am vazut la cabela's unul 3D si mi-au cam ramas ochii la el.
-
- utilizator constant
sonar
ce fel de sonar ai?
-
- veteran
Re: sonar
Sonarul meu se numeste FURNO dedicat mai mult pescuitului marin pt.ca are unghiul de 9 grade pt a bate mai adinc,pt apele noastre ti-ar trebuii unul cu cu unghiul de 20 grade sau chiar dual band.50/200 hrz .sau daca iti poti permite unul cu trei benzi ar fi ok. totul depinde ce vrei de la sonar,un singur lucru e cert NU BAGA PESTELE IN PLASA.laurentiucat scrie:ce fel de sonar ai?

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
Dar daca are unghi mai mare(60-90 grade) nu " bate asa de adanc" ca si cel de 9 grade?!valistrati scrie: Sonarul meu se numeste FURNO dedicat mai mult pescuitului marin pt.ca are unghiul de 9 grade pt a bate mai adinc,
Cu cat are unghiul mai mare cu atat pierde din precizie. Deci la adancime mare e mai bun un unghi mic si invers. Cam mai toate insa au unghiul de 20°.
Am decis sa-mi iau de craciun ceva mai de calitate, sonarul meu datand din 1991. Am ales Lowrance x107C :
http://www.basspro.com/servlet/catalog. ... rchResults
E adaptat si pentru ape adanci si pentru restul.
Tudor
Am decis sa-mi iau de craciun ceva mai de calitate, sonarul meu datand din 1991. Am ales Lowrance x107C :
http://www.basspro.com/servlet/catalog. ... rchResults
E adaptat si pentru ape adanci si pentru restul.
Tudor
-
- utilizator constant
sonare
pana acum s-a batut apa in piua ..n-a zis nimeni nimic de cum se foloseste,care-s mai bune,care- s utile sub aspectul performante -pret..consumuri energetice..diverse alte lucruri marunte dar care te ajuta sa-ti faci o idee daca merita sa folosesti sau nu..
Vad ca vorbesti despre adancime, distanta si unghi.laurentiucat scrie:deci in adancime face fatza sonaru ,dar pana la ce distanta si sub ce unghi e bine sa actioneze sonaru.acm de la ce preturi in sus se poate discuta despre o scula buna?am vazut la cabela's unul 3D si mi-au cam ramas ochii la el.
Care distanta? Sonarul il folosesti vertical, sa vezi in jos sub unghiul dat, pana la fundul apei (in cazul apelor noastre)
La adancime si la unghi cred ca s-a raspuns deja.
Vrei sa stii ce baterie voi folosi pentru noul sonar ? O baterie pentru alarma de casa. Marimea e ca un pachet de tigari mai maricel. Greutatea cam 100 gr. Tine cam doua zile de pescuit. Dupa aia o incarc.
Sonarul nu se pune nici odata pe bateria pe care e pus si motorul electric. Asta din cauza (nu stiu daca e in romana ce spun) interferentelor. (editat de Michael
)
Alt ceva ce mai vrei ? Pe net la orice model de sonar gasesti toate caracteristicile tehnice pe fise PDF. Lectura placuta.
Sonarul nu se pune nici odata pe bateria pe care e pus si motorul electric. Asta din cauza (nu stiu daca e in romana ce spun) interferentelor. (editat de Michael

Alt ceva ce mai vrei ? Pe net la orice model de sonar gasesti toate caracteristicile tehnice pe fise PDF. Lectura placuta.

-
- utilizator constant
sonar
bai tata voi sunteti cu mistou in vine?
eu n-am vazut sonar in viatza mea...m-am apucat de 5 luni de pescuit..si ceream niste explicatii de clasa 1 .la detalii tehnice sunt trecuti niste parametri in engleza din care nu pricep mare lucru..daca vreti sa dati explicatii,dati!...sfaturi din astea la 2 lei ..mai bine lipsa...va pierdeti timpul si pe al vostru si pe al meu.
eu n-am vazut sonar in viatza mea...m-am apucat de 5 luni de pescuit..si ceream niste explicatii de clasa 1 .la detalii tehnice sunt trecuti niste parametri in engleza din care nu pricep mare lucru..daca vreti sa dati explicatii,dati!...sfaturi din astea la 2 lei ..mai bine lipsa...va pierdeti timpul si pe al vostru si pe al meu.
deci,
eu am folosit si motorul electric si sonarul pe bateria de masina, fara nici cea mai mica problema
acum, cand merg cu termic, mi-am luat o baterie de 12 v 7A, care e cat 2 pachete de tigari
vezi la www.gpbatteries.ro , au niste acumulatori no name dar sunt destul de buni
vreom 500 mii acumulatorul, si vreo 500 mii incarcatorul pentru el, ti-l face baiatu de la service de la ei
cum vrei tu sa te duci cu ditai barca, eu zic ca il poti lega linistit la una din cele 2 baterii
iti mai iei si un convertor 12 v - 220 v de la carrefour, si un bec economic de 20 de watio si ai si lumina ca ziua in barca, faci noaptea pe dunare un chef pe cinste
referitor la sonar eu am un raymarine color, i-am scos functia care iti interpreteaza toate tampeniile ca fiind pesti, si ma uit doar la fundul apei, sa vad praguri si prostiile de pe fund
pe dunare in esenta m-a interesat sa vad pragurile, buturugile si diferentele de nivel.......
caut doar zona cu apa de adancimea la care ma gandesc eu sa-l caut, si zone cat mai nenororcite dpdv al agaturilor/structurilor
sa i-o dau direct in casa
eu am folosit si motorul electric si sonarul pe bateria de masina, fara nici cea mai mica problema
acum, cand merg cu termic, mi-am luat o baterie de 12 v 7A, care e cat 2 pachete de tigari
vezi la www.gpbatteries.ro , au niste acumulatori no name dar sunt destul de buni
vreom 500 mii acumulatorul, si vreo 500 mii incarcatorul pentru el, ti-l face baiatu de la service de la ei
cum vrei tu sa te duci cu ditai barca, eu zic ca il poti lega linistit la una din cele 2 baterii
iti mai iei si un convertor 12 v - 220 v de la carrefour, si un bec economic de 20 de watio si ai si lumina ca ziua in barca, faci noaptea pe dunare un chef pe cinste

referitor la sonar eu am un raymarine color, i-am scos functia care iti interpreteaza toate tampeniile ca fiind pesti, si ma uit doar la fundul apei, sa vad praguri si prostiile de pe fund
pe dunare in esenta m-a interesat sa vad pragurile, buturugile si diferentele de nivel.......
caut doar zona cu apa de adancimea la care ma gandesc eu sa-l caut, si zone cat mai nenororcite dpdv al agaturilor/structurilor
sa i-o dau direct in casa

Ultima oară modificat 04 Dec 2006, 23:05 de către danr, modificat 1 dată în total.