discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
gaby2007
- veteran

Se vede tot negru pe alb ca cei de la Daiwa au cam uitat cei trei rulmenti prin vreun sertar ceva sau poate aveau de gand sa-i puna,insa li s-a parut cam ieftina mulineta ca sa aibe 14+1 rulmenti.
Ai impresia ca nu mi-as lauda mulineta?! Dar am vrut sa fiu obiectiv
PS..Morethanul 2014 va avea 14+1 dupa ce va trece pe la Edi sa-i puna inca trei

-
SF
- veteran

George1985 scrie:@Gaby2007 cum te hotaresti care mulineta o folosesti??
Cu doua o data nu poti...

Men , tre sa-ti spu ceva .
Io chiar dau cu doua bete deodata . Cand pescuiesc ape adanci in mare , peste 20 de m , dau cu 2 bete , in timp ce o naluca ajunge pe fund scot batu celalalt , cand dau cu voblere sinking , in timp ce se scufunda am vreme sa ma uit la stele ....
[edited by jb]
-
SF
- veteran

gaby2007 scrie:Iti pot spune ca este o mulineta cu tambur de 2500 si corp de 3000 care are forta si isi face treaba in dril cu pesti mari,asta la capitolul "plusuri",la capitolul "lipsuri" Daiwa Morethan 2014 ar fi o mulineta scumpa fara rulment la tambur si fara cei doi rulmenti la knob,dar una peste alta cu niste imbunatatiri facute de Edi isi merita bani.

Ii lipseste roundknobu , nu rulmentii .
La speciile de pesti mari din tara face fata orice model de Stradic , in drill.O Caldia deja ii la Dunare .
-
George1985
- veteran

-
gaby2007 scrie:In primul rand knobul are joc fara acei doi rulmenti,in al doilea rand cand dai atatia bani pe o mulineta "de top" asa cum o prezinta cei de la Daiwa ai pretentia ca acea mulineta sa nu aibe hibe,la Stella n-ai sa vezi, indiferent de model, sa-i lipseasca rulmentii de la knob sau cel de la tambur.
Este adevarat ca sunt fan Stella,dar am vrut sa fac o comparatie obiectiva pe cat posibil,nu vreau sa intru in polemica cu nimeni

Atunci de ce o cumperi? Daca are hibe?
Nu e vorba de polemica, este ceva logic sa cumperi doar ce iti place!
In plus Stella e mai ieftina, mai buna, dupa cum zici...ce mai are rost sa dai banii pe MB?
Si mie imi place Stella, dar modelele mai vechi.
Dar pt mine e o problema cu politica de preturi Shimano, la toata gama.
-
crapmaniacul
- veteran

George, Stella e Stella, o mulineta buna in clasa ei

, dar Morethanul doar cand il vezi nu rezisti sa nu-l cumperi. Arata intr-un anume fel morisca aia si isi face treaba cu stil si prestanta

. Pacat ca sunt banii asa scumpi azi ca de multa vreme am ochit un 2510R-PE, desi ceva imi spune ca as fi arogant cu asa o bijuterie ...
-
George1985
- veteran

-
Mie imi pare rau ca sunt cumparate asa bijuterii ca sa stea pe un raft, prin garaj...si nu sunt fortate la capacitatea lor!
Mulinete de top care au "probleme", o sa astept unele la sh, toate la timpul lor

-
crapmaniacul
- veteran

Ziceam si eu asa in gluma mai mult. Dar chiar si asa tot nu pot sa nu observ discrepanta intre capacitatile acestor mulinete fie ele Stella sau Morethan alaturi de pretul lor prohibitiv si pestiucii care mai traiesc prin apele noastre ... Cum spunea un coleg de forum, o Caldia astazi este suficienta chiar si ptr Dunare unde greu si rar mai intra cate ceva mai rasarit, dar asta e deja alta poveste. Ramane vesnica dilema aparent fara rezolvare: pe drumurile noastre nu ai unde sa mergi cu Ferrari, insa la fel de adevarat este si reversul care spune ca nu toti trebuie sa mergem cu Loganul. Cred ca pana la urma o aroganta ca asta poate fi tolerata ...

-
gaby2007
- veteran

Morethanul merge azi pentru un upgrade cu cei tri rulmentii pe care cei de la"Daiwa au uitat" sa-i puna!!!
Imi cer scuze fanilor Daiwa daca i-am suparat