Morethan Branzino 2014

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

anem
veteran
veteran

Re: Morethan Branzino 2014

Mesaj de anem » 09 Mai 2014, 10:44

George, doar pentru ca un material are in compozitie ceva fibre de carbon nu il face sub nici o forma carbon. Din cate am inteles Zaion-ul ala este un plastic imbunatatit cu ceva fibre de carbon si atata tot … pentru mine tot un plastic este, asemeni Ci4-ului de la Shimano.

Tehnologiile si materialele folosite in F1 depasesc cu mult tot ceea ce se numeste: mulineta, Daiwa, Shimano etc … este pur si simplu altceva. Ca se folosesc alte materiale pentru a obtine anumite chestii este altceva, dar carbonul este materialul de baza, nu ceva plastic in care se introduc niste fibre de carbon :ochi:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 09 Mai 2014, 11:00

Offtopic:
Plastic imbunatatit cu fibra de carbon? Asa este?
"Carbon fiber reinforced plastics (CFRP) has been used to lower weight of several key components including the roof, drive shaft, trunk and front strut brace. The driveshaft alone is reported to be 40% lighter than the previous model. The BMW M3 sedan will also get a CFRP roof."

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 09 Mai 2014, 11:10

scuze si eu de off-topic ... este ultimul mesaj pe acest subiect dupa care ori mutam discutia in alta parte ori stingem inceputul de polemica inainte de a se nasete si bem o bere :bere:

George, bucata aia de text ai luat-o de aici:

http://altairenlighten.com/2013/09/2014 ... bon-fiber/

... chestie care nu are de-a face cu F1. Iti garantez eu ca plasticul nu se foloseste in F1 ... daca vrei sa ma crezi bine, daca nu asta este. Repet, pe langa carbon se folosesc alte materiale pe care nu ma voi pune sa le enumar pentru ca nu vad rostul dar nu plastic (vorbim de sasiu, caroserie nu de cablaje si izolatii).

Eu inchei aici si imi mentin parerea, o bucata de plastic din componenta caruia sunt inlocuite fibrele de sticla cu fibrele de carbon pentru mine tot o bucata de plastic ramane.

salutari si :bere:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 09 Mai 2014, 12:02

Sunt de acord ca nu e chiar acelasi lucru cu fibra de carbon, am si spus asta...
Daca mulineta isi face treaba cu acest material e buna pt mine.
Am o daiwa de plastic si alta de zaion, se simt altfel, si in pescuit, si "la rece"...
Oricum rotorul prin forma sa impune folosirea acestui zaion.
Nu sunt de meserie, dar cred ca este destul de dificil sa faci aceasta piesa din metal, si intr-un numar mare.
:respekt:

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 09 Mai 2014, 14:54

Parerea mea : daca sasiul mulinetei este din metal si asigura o „colivie” rigida in care rotile dintate stau la locul lor in sarcina si merg fara sa dezvolte tolerante mari, rotorul poate fi din zaion fara nici o emotie. Inertia mai mica datorata rotorului din zaion asigura si un control mai bun pe jocul nalucii.
Veni-v-ar numai salai si stiuci de poveste (over five-six) care sa va pericliteze instalatiile ... :wink:

O morisca din asta cu rotor de plastic, urata si nasoala sa-mi dea mie bunutul anul asta si ma declar aproape multumit !

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 09 Mai 2014, 15:46

Pt mine ZAION=PLASTIC acuma ca ne lasam noi pacaliti cu presu ca are fibre de carbon dar in ce proportie nu ne mai zice nimeni trebuia sa inventeze ceva ca de plastic se fereau potentiali clienti ca de ciuma, ca-i tot plastic trebuie sa te uiti la pasul surubelor care intra in zaion alea-s de fapt holsuruburi iar filetul ala numai filet nu e, poti sa pui surube de dimensiune mai mare fara nici o problema intra ca-n plastic
Astia ne vand ZAION la pret de MAGNEZIU cea mai buna gaselnita care o puteau inventa.
Oricum la morethanul asta nou trebuia sa-i faca rotoru macar de magneziun da ce sa facem profitu e pe primu plan.Si un amarat de certate 2003 de ala de pe vremea lu bunicu are rotoru de aluminu.
Sincer nu stiu cat costa jucaria asta nou da nu m-as mira sa fie 1000 de parai.
Si eu sunt fan DAIWA dar cand sar calu trebuie taxati.
Nu cred ca influenteaza calitatile mulinetei rotoru de plastic dar ma intreb la pretul asta nu trabuia sa puna cele mai bune materiale astea-s niste mulinete exclusiviste pt super pescari la punga,dar din pacate nu intodeauna cat platesti atata face.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 09 Mai 2014, 16:42

Am citit undeva articole tehnice (nu marketing) despre masele plastice ranforsate cu fibre de sticla in trecut si mai nou cu fibre de carbon si desi nu ne place noua, materialul obtinut are foarte multe calitati mecanice bune probate in laborator. Procedeul chimic a fost inventat in 1986 si s-a luat atunci si un premiu Nobel ptr o realizare preliminara de acest gen care ulterior imbunatatita a dus direct la aceste aliaje de astazi.
Nu cred ca rotorul din zaion sa influenteze negativ comportamentul mulinetei, cu siguranta ca daca acest lucru s-ar fi intamplat in testele preliminare, s-ar fi renuntat la zaion mai ales la o mulineta de top. Acum pe de alta parte si sa te duci sa tragi barbar de copaci la Dunare cu o astfel de mulineta nu e cel mai indicat lucru ptr a-i testa fiabilitatea si robustetea.
Totusi daca ar fi fost un aliaj de magneziu cu aluminiu parca toata lumea ar fi fost mai fericita ... toata lumea care poseda asa o morisca ...

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 02 Oct 2014, 09:33

A mai trecut ceva timp de la lansarea modelului Daiwa 14 Morethan 2510R-PE.

L-a pescuit cineva intre timp si ne poate lasa aici o parere obiectiva despre aceasta mulineta ?

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 02 Oct 2014, 09:43

bogdan82 scrie:In sfarsit a scos si Daiwa o mulineta care merge similar Stellei. Merge foarte bine, semnificativ mai bine decat Certate 2013. Ramane de vazut daca isi pastreaza „finetea” in timp. Mulineta nu este a mea, este a unui prieten:

Imagine

Stella 2014 merge mai fin dar mai „infranat”, Morethanul nou merge clar mai usor(are mai putine angrenaje) dar parca nu la fel de fin ca Stella. Cand invarti o Stella 2014 ai o senzatie oarecum metalica, similara patinatului pe gheata. Morethanul 2014 merge oarecum infundat, atenuat ... de vina probabil este rotorul din plastic ...

Ramane de vazut cum se invarte Morethan-ul in sarcina :) peste vreo sapt. va pot spune :)
Salut Bogdan,

Un review succint sau mai pe larg cu Morethanul model 2014 ne poti posta aici ? Cred ca ar fi interesant si multi l-ar aprecia.

Multam !

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 02 Oct 2014, 18:45

Nu mai stiu cine de pe aici zicea ceva despre buza tamburului , conicitatea buzei mai precis , nu vad sa fie asa conica buza la acest model modern . O fi ca nu era chiar asa de mare branza buza conica , care zicea useru la vremea aia ca lansa mai mult .

Scrie răspuns