Morethan Branzino 2014
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- George1985
- veteran
Re: Morethan Branzino 2014
Da, era fain un review...
- crapmaniacul
- veteran
Strict dpdv tehnic lucrurile se prezinta foarte bine la aceasta mulineta, practic gasim pe ea cam tot ceea ce are Daiwa mai bun de oferit astazi.
New Daiwa Morethan Branzino
Indestructible, indismissable, and totally enigmatic the new Branzino is design brilliance like only Daiwa can deliver. The legend continues with the all-new Daiwa Branzino.
Real Four
Mag Sealed Rotor & Main Gear
Mag Sealed Line roller
Zaion Air Rotor
Hyper Digital Gear
Carbon Hybrid Spool
Silent Oscillation III
Super Metal Body
Cross Wrap
Engine Plate
ABS II
Neo Cross Wrap
Twist Buster II
Tough Air Bail
Aluminium Machine Cut Handle
UTD – Ultimate Tournament Drag
CRBB system
Real Stopper
Washable
The 2510R-PE features the spool and rotor of a 2500 matched to the body and gearing of a 3000.
7 kg of drag
4.8:1 retrieve ratio,
15 ball bearings,
Capacity 200 metres (PE 1).
Totusi un review bun si cat mai obiectiv ar face mai multa lumina decat toata insiruirea de skills-uri mai sus.
New Daiwa Morethan Branzino
Indestructible, indismissable, and totally enigmatic the new Branzino is design brilliance like only Daiwa can deliver. The legend continues with the all-new Daiwa Branzino.
Real Four
Mag Sealed Rotor & Main Gear
Mag Sealed Line roller
Zaion Air Rotor
Hyper Digital Gear
Carbon Hybrid Spool
Silent Oscillation III
Super Metal Body
Cross Wrap
Engine Plate
ABS II
Neo Cross Wrap
Twist Buster II
Tough Air Bail
Aluminium Machine Cut Handle
UTD – Ultimate Tournament Drag
CRBB system
Real Stopper
Washable
The 2510R-PE features the spool and rotor of a 2500 matched to the body and gearing of a 3000.
7 kg of drag
4.8:1 retrieve ratio,
15 ball bearings,
Capacity 200 metres (PE 1).
Totusi un review bun si cat mai obiectiv ar face mai multa lumina decat toata insiruirea de skills-uri mai sus.
- George1985
- veteran
Probabil de la "ABS II" si "buza"...SF scrie:Nu mai stiu cine de pe aici zicea ceva despre buza tamburului , conicitatea buzei mai precis , nu vad sa fie asa conica buza la acest model modern . O fi ca nu era chiar asa de mare branza buza conica , care zicea useru la vremea aia ca lansa mai mult .
Dar lanseuri mai scurte?? Nu cred

- crapmaniacul
- veteran
Buza tamburului, ca si la celelalte mulinete (tamburi) Daiwa nu-mi pare sa pacatuiasca major vis-a-vis de lungimea lanseului, chestiunea este una minora, fara consistenta. Se pare ca profilul buzei tamburului de la Stella si alte modele shimano, imprima spirelor care ies in lanseu de pe tambur diametre mai reduse (cred ca vorbim de mm ...) si practic firul "alearga" mai usor prin inele, trece mai usor prin inelul de plecare si de la asta teoretic si practic lanseurile ar trebui sa fie mai lungi. Insa consider ca treaba asta este una mai mult teoretica, in pescuit nu cred ca sunt diferente sesizabile din cauza de buze ...George1985 scrie:Probabil de la "ABS II" si "buza"...SF scrie:Nu mai stiu cine de pe aici zicea ceva despre buza tamburului , conicitatea buzei mai precis , nu vad sa fie asa conica buza la acest model modern . O fi ca nu era chiar asa de mare branza buza conica , care zicea useru la vremea aia ca lansa mai mult .
Dar lanseuri mai scurte?? Nu cred

Salut,
Nu stiu unde a vazut userul "crapmaniacul"cei 15 rurmenti la Morethan Branzino 2014,eu am un 2510R-PE si am si pescuit-o de cateva ori,mulineta are 11+1 rurmenti,(ii lipsesc cei doi rurmenti de la knob si cel de la tambur)merge f bine,dar Stella mi se pare mult "PESTE IA".
Stella ruleaza mai fin,lansez mai mult...cel putin cu 10m cu acelasi bat,acelasi fir sai aceeasi greutate a jigului.
Pun diseara poze cu Morethanul si cu Stella,fir intins tuturor si
Nu stiu unde a vazut userul "crapmaniacul"cei 15 rurmenti la Morethan Branzino 2014,eu am un 2510R-PE si am si pescuit-o de cateva ori,mulineta are 11+1 rurmenti,(ii lipsesc cei doi rurmenti de la knob si cel de la tambur)merge f bine,dar Stella mi se pare mult "PESTE IA".
Stella ruleaza mai fin,lansez mai mult...cel putin cu 10m cu acelasi bat,acelasi fir sai aceeasi greutate a jigului.

- crapmaniacul
- veteran
Userul crapmaniacul a gasit acea informatie pe un site de profil de la japonezi, insa e drept ca nu am verificat si din alte surse, poate fi o greseala.gaby2007 scrie:Salut,
Dar cand ai zis ca arunci cu cel putin 10 m mai mult (poate daca te straduiesti mari tare o sa-ti iasa lanseuri cu 15-20 m mai mult cine stie ...) cu Stella decat cu Morethanul de curiozitate chiar ai facut treaba asta in mod practic sau doar apreciezi teoretic ? Nu contest ca pot sa apara diferente insa mi-e greu sa cred ca atat de mari si tind sa cred ca e vorba mai degraba de o exagerare subiectiva, de inteles pana la urma ...
10 m in lanseu in general inseamna cam 25% din valoarea unui lanseu, din cauza asta spun ca e putin exagerata aprecierea asta ...
Si sa fim on-topic mai bine, sa discutam mai mult despre Morethan-ul cel nou.
Daca vrei ne putem intalni pe o balta din jurul Bucurestiului si-ti demonstrez live ca am dreptate,in ceea ce privesc rulmentii il poti intreba pe Edi ca deja i-am comandat si urmeaza sa ne intalnim sa-i puna.
Stiu ca esti fan Daiwa, dar iti spun ca Stella este mult peste Morethan 2014, cel putin asta este parerea mea!!!
Fir intins si

Stiu ca esti fan Daiwa, dar iti spun ca Stella este mult peste Morethan 2014, cel putin asta este parerea mea!!!
Fir intins si

- George1985
- veteran
@Gaby2007 cum te hotaresti care mulineta o folosesti??
Cu doua o data nu poti...

Cu doua o data nu poti...

- semlecangheorghe
- veteran
crapmaniacul scrie:Buza tamburului, ca si la celelalte mulinete (tamburi) Daiwa nu-mi pare sa pacatuiasca major vis-a-vis de lungimea lanseului, chestiunea este una minora, fara consistenta. Se pare ca profilul buzei tamburului de la Stella si alte modele shimano, imprima spirelor care ies in lanseu de pe tambur diametre mai reduse (cred ca vorbim de mm ...) si practic firul "alearga" mai usor prin inele, trece mai usor prin inelul de plecare si de la asta teoretic si practic lanseurile ar trebui sa fie mai lungi. Insa consider ca treaba asta este una mai mult teoretica, in pescuit nu cred ca sunt diferente sesizabile din cauza de buze ...George1985 scrie:Probabil de la "ABS II" si "buza"...SF scrie:Nu mai stiu cine de pe aici zicea ceva despre buza tamburului , conicitatea buzei mai precis , nu vad sa fie asa conica buza la acest model modern . O fi ca nu era chiar asa de mare branza buza conica , care zicea useru la vremea aia ca lansa mai mult .
Dar lanseuri mai scurte?? Nu cred. N-am auzit pe nimeni pana acum ca lanseaza cu 2 m mai incolo cu Shimano decat cu Daiwa, sa fim seriosi ...
Eram chitit sa imi iau o Daiwa..pentru o aplicatie light-medium light..
Am vazut-pipait-pescuit un balsitic sh, ABS..
Ei bine, in practica, lanseurile cu naluci usoare si portanta relativ mare(cum ar fi woblerele de balsa5-9cm) erau un dezastru in lanseu cu daiwa balistic..multe peruci..nervi, timp pierdut..
Dupa un pescuit cu Luvias, am conchis ca lanseul daiwelor este cumva greoi,infrinat fata de shimano..
Pina la urma am optat pentru un shimano ultegra..senzatia laneului este fantastica, si pe vant -naluci usoare nu are egal in usurinta cu care lansezi nalucile..Vad in poza cum aduna morethan-ul firul...poate ca sant subiectiv dar ultegra il aduna mult mai ok-probabil si de aici usurinta in lanseu....
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
- crapmaniacul
- veteran
Nu-mi plac nici mie polemicile mai ales atunci cand nu sunt argumentate logic si doar sustinute de chestii emotionale. Nu as vrea sa fiu nici Toma necredinciosul si as fi curios de diferenta aia notabila intre lungimea lanseurilor, asigurand evident (ceea ce nu e chiar usor) conditii identice pentru testare (acelasi fir, aceeasi incarcare a tamburului cu fir, aceeasi greutate a jigului/nalucii, aceeasi lanseta, multiple aruncari in aceleasi conditii de vant, chestii obiective, ma intelegi).gaby2007 scrie:Daca vrei ne putem intalni pe o balta din jurul Bucurestiului si-ti demonstrez live ca am dreptate,in ceea ce privesc rulmentii il poti intreba pe Edi ca deja i-am comandat si urmeaza sa ne intalnim sa-i puna.
Fir intins si![]()
Nu contest ca o mulineta e mai buna decat cealalta ptr ca inca nu am pescuit nici una dintre ele, deci nu stiu, insa pot sa spun ca diferenta de pret intre ele este de 50 Euro, adica putin relevant as zice.
Daca se constata ca diferenta in lanseuri este de 10 m (+/- 10%) asa cum ai spus, asta este o diferenta cam mare ... sper sa nu fie asa dar cine stie ...

PS: daca e naspa asa rau Morethanul, fa-mi un pret la el ca eu mai dau si cu astea mai ciurucuri asa