Mi-am rupt batul

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 01 Sep 2010, 16:34

vleydyx scrie:Azi,in timp ce cautam inel sa schimb pastila taiata de la tr4-ul meu vanzatorul din magazin mi-a dat o alta idee despre cum sa schimb tot inelul.
mie mi se pare mai usor decat sa schimb pastila..dar prefer sa "aud" alte pareri despre aceasta metoda.
Deci:se incalzeste zona matisata cu o bricheta si se misca usor stanga- dreapta cate un pic pana iese piciorul inelului afara,dupa care se baga cel nou in locul lui.
Intrebare: cum fixez la loc inelul in zona matisata, ca banuiesc ca nu se muleaza inapoi daca incalzesc?
Ceva asemanator folosesc si eu in cazul inelelor cu un singur picior, numai ca nu incalzeam matisajul ci piciorul inelului. Ramane un loc in matisaj dupa scoaterea inelului unde introduci noul inel. Pentru fixare folosesti un adeziv cu priza intarziata.

O alta metoda ( pe care o folosesc mai ales in cazul inelelor cu doua picioare) este incalzirea inelului metalic si introducerea pastilei ceramice in inelul dilatat. Dupa racire, prin contractie, inelul este suficient de bine fixat. Reusita depinde de alegerea dimensiunii inelului ceramic.

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 01 Sep 2010, 18:17

Multumesc pentru sfaturi!! :bere:
Am reusit!..am scos pastila de la un inel cu acelasi diametru,am bagat-o in congelator vreo 30 min. dupa care am fortat-o un pic cu un patent si a intrat la loc. Mersi in special lui Grey Wolf!! :!:

Scrie răspuns