Mi-am rupt batul

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 31 Aug 2010, 09:20

[quote="burtea"]Isprava de ieri: pocnit la intepare. Sper sa fie in bune treaba cu garantia. Daca nu trebuie sa-l repar. Pierd vreo 4 cm din lungimea tronsonului si probabil actiunea o sa sufere

Nu-mi dau seama despre ce lanseta este vorba, ma surprinde inelul mic de plecare daca este vorba de o lanseta din doua tronsoane.

Pentru reparatie ti-ar trebui urmatoarele:
1)un tronson de carbon de de circa 10 - 12 cm, care sa fie apropiat de diametrul interior, usor mai gros;
2)rasina epoxidica sau la nevoie rasina poliesterica;
3)fibra de carbon sau daca nu fibra de sticla (fir);
4)hartie abraziva 250 si 300
5)lac pentru matisare inele;
6)putina indemanare :lol:

cum se procedeaza?
1)se indeparteaza fisurile, recomandat prin slefuirea tronsoanelor in capete;
2) se slefueste foarte usor tronsonul pe interior si cate 0.5 cm pe exterior pentru o mai buna aderenta;
3) se ajusteaza tubul prin slefuire astfel incat sa se indeparteze lacul de pe acesta si sa poata fi introdus in cele doua parti a tronsonului rupt.
4) se verifica, fara adeziv, daca cele doua tronsoane se apropie dupa introducerea tubului de reparatie, mare atentie la acest detaliu, nu fortati altfel riscati sa crapati tronsonul si atunci chiar ca nu mai este nimic de facut
5)se aplica un strat de epoxid in interiorul tronsonului rupt cat si pe tubul pregatit la punctul 3;
6)se introduce tubul in cele dou parti ale tronsonului rupt se aliniaza, se indeparteaza surplusul de adeziv se astepata sa se intareasca ;
7)dupa intarire se trece la matisarea cu fibra de carbon, a zonei de imbinare, concomitent cu aplicarea de epoxid,
8)se la lasa la intarit dupa care se slefuieste aducandu-se la grosimea si forma dorita, in cazul de fata pentru design, se va obtine o matisare de cam aceiasi marime cu cea de la spigot, dupa caz se vopseste si mai apoi se aplica un strat de lac, rotiti pana ce lacul face priza in caz contrar pot aparea scursuri.

Spor la treaba!

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 31 Aug 2010, 10:21

E o lanseta de stationar din 3 tronsoane - ruptura e la partea superioara a tronsonului din mijloc. Multumesc pentru "reteta", inca mai sper ca pe o lanseta de peste 1000 de roni sa beneficiez totusi de garantie. O sa primesc un raspuns clar vineri, dealerul pare baiat de treaba :). Daca nu, ma apuc de mesterit... daca se mai rupe o data, incerc sa caut un blanc asemanator si pun pe el componentele de la asta. 8)

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 31 Aug 2010, 10:51

Nasol daca o lanseta de peste 1000 RON se rupe la intepare, zic io :shock: ... cat dreq sa fie atunci una care nu se rupe?!? :lol:
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 31 Aug 2010, 10:55

25 de roni, albastra din targ. Poti sa-i aduci varful la baza cotorului daca tragi suficient de ea :lol:

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 31 Aug 2010, 14:13

renunta la portiunea rupta din tronson si utilizeaza doar spigotul pe care il mufezi cu tronsonul ramas. foloseste rasina poliesterica si nu epoxidica (preferabil)muti inelul de plecare mai jos ai ai rezolvat batul . parerea mea este ca acest tip de reparatie e mai simplu si mai rezistent .
cel mai bine e totusi sa rezolvi cu garantia.
fir intins

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 31 Aug 2010, 16:17

Nici nu as avea alta sansa decat cum spui tu. E sectionat exact de acolo de unde se termina spigotul in interior.

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 31 Aug 2010, 21:33

burtea scrie: E sectionat exact de acolo de unde se termina spigotul in interior.
asa mi sa parut si mie din poza. daca nu rezolvi cu garantia si nu te pricepi sa il repari iti explic tot ce trebuie sa faci si cu ce . sper totusi sa rezolvi cu garantia .
daca nu rezolvi cu garantia sa ne spui si noua cine e vinzatorul sa ne ferim de el .

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 01 Sep 2010, 12:34

Azi,in timp ce cautam inel sa schimb pastila taiata de la tr4-ul meu vanzatorul din magazin mi-a dat o alta idee despre cum sa schimb tot inelul.
mie mi se pare mai usor decat sa schimb pastila..dar prefer sa "aud" alte pareri despre aceasta metoda.
Deci:se incalzeste zona matisata cu o bricheta si se misca usor stanga- dreapta cate un pic pana iese piciorul inelului afara,dupa care se baga cel nou in locul lui.
Intrebare: cum fixez la loc inelul in zona matisata, ca banuiesc ca nu se muleaza inapoi daca incalzesc?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 01 Sep 2010, 13:27

Poate stie vinzatorul cum,precis ca el nu si-a pus intrebarea pe care o pui tu aici.Oricum,daca incalzesti lacul la flacara ,miram-as sa fie fara urmari
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 01 Sep 2010, 13:50

ceea ce ti-a spus vanzatorul , se aplica pt inelele de varf, am incercat si eu, si la alea merge, ele sunt lipite cu un fel de rasina, ca sacazul care se foloseste la cositorit, se topeste la caldura, apoi se intareste la loc, dar pt cele matisate, ma indoiesc, mai ales ca inelul nou nu e identic 100% cu cel original, deci ori matisajul va fi putin mai larg si inelul nu va mai sta cum trebuie, si in timp se ve exfolia, sau chiar de va desprinde acel inel, deci singura solutie viabila pe care o vad e un nou matisaj, chiar daca nu va fi identic cu cel original, va fi mai sigur
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

Scrie răspuns