merita banii acest cort?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 31 Aug 2011, 16:01

d4md3od scrie:mare dreptate are deltaic si dupa cum zicea si el nu are rost sa te uiti la firme gen Patagonia, Ferrino sau altele de genul care au preturi mult prea mari pt a le cumpara doar pt pescuit ...

am gasit exact cortul pe care il am eu de vreo 3 sau 4 ani de zile si are si un pret ok ... ai spatiu suficient in el, e stabil pe vnt puternic, la ploaie nu vei avea nici o problema si rezista mai mult decat ok ... Singura problema pe care am avut-o cu el ar fi faptul ca niste elastice de care se ancoreza au copt si s-au slabit bine de tot, problema care de altfel apare la mai toate corturile dar care se remediaza usor de tot ...

http://www.scorpionulrosu.ro/?x=arata_produs&id_p=305

ps : pikeman, chiar nu stiu sa iti recomand ceva costum de genul celor pe care le cauti tu (din probate nu citite pe net ca asa ar fi multe) dar daca ar fi sa imi iau ceva pentru mine cu siguranta ar fi neopren si m-ar durea capul ... :wink: ... Dar daca tot vrei costum incearca sa te uiti la cei care fac costume de genul asta pentru expeditii montane sau costume pentru navigatori ... Am vazut si pus mana pe niste chestii tare interesante ...
asa de mare este cortul, sau care-i faza cu cele 2 imagini diferite?
in fata are si depozit pentru diferite accesorii!
arata bine si pretul nu este exagerat.
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 31 Aug 2011, 16:36

in imaginea prezentata pe site apare cortul complet montat (partea de sus) si ca detaliu arata intreaga parte interna "locuibila" in care dormi (partea alba al carei loc e in interior )...

in partea din fata are un "coridor" in care iti poti depozita alte minuni (lada frigorifica, lansete, cutii, bocanci etc) si sub care poate dormi vreun animal in caz de ploaie ...

ca si material e suficient pentru iesiri la pescuit, rezista bine la ploaie (fiind dublu), nu se formeaza condens in interior, sta bine pe vant puternic si se monteaza usor ... are cuie suficient de groase incat sa nu fi nevoit sa iti faci altele si singura problema dupa cum am mai zis ar fi elasticele de pe mijlocul laturii prelatei (doar 3 sunt) care coc si se distrug dupa cateva ploi si stat in soare dar care le schimbi usor preferabil cu ceva snur mai gros ...

ca si iesiri din cort ai 2 ... ambele din fata ... una in fata lateral dupa cum se vede in poza si una chiar in fata de tot unde se pot desface 2 fermoare si intreaga parte frontala ramane goala ...

cineva zicea de paturi de dormit ... in asta nu ai spatiu pentru asa ceva in schimb o saltea gonflabila dubla intra linistita direct umflata si cu cortul complet montat ...

dimensiunile le vezi pe un link ce l-am pus ieri parca ...

ps : uite ceva mai mare ... http://cokupic.pl/i/c_big1726919.jpg
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 31 Aug 2011, 17:05

Vaude e o super-firma care face corturi foarte bune, asa ca sa lasam aprecierie de genul face de toate dar nimic.....

Am Vaude Deneb, trei persoane, doua+ un copil confortabil, sub 2 kg, un cort superb, foare usor, dar un pic PREA calduros.
Mai am un vaude Hogan Ultralight 2 (o persoana confortabil, doua la limita) , cort de 4 sezoane, 1.5 kg !! Pe acestaa il folosesc pe munte.
Daca voi gasi o ieftinire acceptabila imi voi cumpara un Vaude power-lizard, doua persoane 1 kg ! Dar nu ma grabesc.

Mai am un Sierra Designs Baku 3, un cort super aerisit, care se montaza in max 2 minute (1.7 kg). Acest cort, desi extrem de scump nu e superior unui Vaude! E cortul meu favorit pentru vara, campat cu motocicleta, etc

In general sa ta uiti dupe bete de aluminiu, daca se poate DAC un vestibul in care sa poti pregati ceva ferit de ploaie, si sa incapa ceva bagaje, si care sa protejeze intrarea de ploaie cand patrunzi in cort. Evita cat poti corturile cu bete de fibra, podele de tarp, acoperire partiala, cusaturi neizolate, etc

Arhitectura mea favortita la corturile mici cea cu doua bete incrucisate plus un al treilea care sustine vestibulele si doua intrari - Vezi seria Baku de la Sierra Designs, sau cauta pe Google cortul "MEC Wanderer".

La corturile mari prefer arhitectura tunel.

Firme bune:
Sierra designs
Marmot
Eureka
Vaude
Big Agnes
Firma de magazin REI
Firma de magazin MEC
etc(multe altele).

Pe jos nu se pune saltea gonflabila d-aia de 50 lei ci saletele izopren, sau autogonflabile Thermarest, sau saletele gonflabile izolate, cu puf (downmat) sau material sintetic (Big Agnes).
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 31 Aug 2011, 17:15

frumoasa explicatie,
si Cavery unde ai situa-o?
recomanda-mi ceva tunci, o pagin ceva, pina in 400 lei, conform discutiei, sa vedem, daca tot discutam deschis si frumos,:)
Imagine
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 31 Aug 2011, 17:17

deltaic scrie:In general fereste-te de marcile care fac de toate si nimic profi,gen Quechua sau Vaude. Prefer firme specializate pe un anumit produs pe care-l fac bine. Genul de cort din discutie nu este unul prea comod,daca il cumperi numai pentru pescuit.Eu sunt invatat cu corturi expeditionare si pana anul trecut am mers numai cu asa ceva.Acum am cu cort mare cu o absida enorma (mi-e cam rusine cu el)pe care-l folosesc numai la pescuit. Produse bune calitate/pret,care se gasesc pe la noi ar fi Coleman,Hannah,Trimm... Firme precum FjallRaven sau North Face si exemplele pot continua,fac corturi foarte bune dar si pretul este pe masura.Din punctul meu de vedere un cort trebuie sa fie cat mai usor,cat mai mic strans,cu cat mai putine arce (conteaza cand il pui pe vant sau noaptea),cu cusaturi vulcanizate,ventilatia tendei cat mai optima si rezistenta la apa cat mai mare( sunt niste indicatori asupra carora nu insist acum dar un vanzator specializat stie despre ce este vorba).

Experientele mele cu TNF (North Face) sunt extrem de dezamagitoare. Am avut un TNF Boulder, un cort jenant, de care am scapat dupa doua iesiri. Am mai folosit un alt TNF, nu mai tin minte care, dar la fel de prost: Prubleme Montat greoi, circulatia aerului defectuasa (condens garla), arhitectura proasta (pe ploaie nu poti sa intri/iesi fara sa intre apa in cort).

Cu produsele Vaude un schimb am avut experiente cat se poate de bune:
Deneb - il am
Hogan - il am
Mark II si Mark IIv - inchiriate in BC, dormit in ele
Vaude Monolith - inchiriat, imi pare RAU ca nu l-am cumparat! - asta DA cort de pescuit.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 31 Aug 2011, 17:19

???
eu am intrebat altceva :)
Imagine
Fii pescar nu talhar.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 31 Aug 2011, 17:42

mihaif99 … ai dreptate in ceea ce spui in privinta corturilor dar sa nu uitam ca totusi discutia se poarta despre corturi de pescuit, corturi ale caror caracteristici nu trebuie sa se ridice la nivelul corturilor montane sau de expedie …

adica una e sa vorbesti despre corturi de expeditie (care trebuie sa reziste la cu totul si cu totul alte conditii fata de cele de pescuit) si alta e sa vorbesti de corturi care trebuie sa tina acolo de o ploaie mai serioasa, sa nu se aplece la primele pale de vant si sa nu zboare cum da vantul putin mai tare ... :lol:

si da, e clar ca pentru drumetii iese din discutie salteaua gonflabila, dar cand vorbim de pescuit, in conditiile in care iti cari bagajele cu masina, atunci chiar nu strica o saltea pusa peste izolire pentru un plus de confort ... :wink:

intrebai MARIUS POPA unde se situeaza Cavery in lista facuta de mihaif99 ... se situeaza cu cateva pozitii mai jos de ultima pozitie dar si la pret situata e la fel ... adica pentru un cort de acel tip trebuie sa scoti dublu si ceva din buzunar pentru a-l lua si oricum te vei trezi cu un cort prea bun pentru ce l-ai luat tu ...

ps : si da, nici eu nu am incredere in incaltamintele si corturile de la TNF ... imbracamintea, sacii de dormit si inclusiv rucsacii sunt foarte OK in schimb ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 31 Aug 2011, 19:45

Imagine
Fii pescar nu talhar.

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 31 Aug 2011, 20:08

MARIUS POPA scrie:frumoasa explicatie,
si Cavery unde ai situa-o?
recomanda-mi ceva tunci, o pagin ceva, pina in 400 lei, conform discutiei, sa vedem, daca tot discutam deschis si frumos,:)

Asta e cortul de la inceput? Mie imi place cum arata si pare destul de ieftin pentru un cort cu bete de aluminiu. Asta nu inseamna ca e si bun. E greu de gasit un cort bun.
Mergi la magazin si intinde-l, vezi ce aerisire are, cata plasa, etc

Pentru confort si practicalitate, cel mai sigur e sa te uiti dupa un cort suficient de ieftin, 3 persoane (2 confortabil), cu arhitectura doua bete incrucisate, plus un al treilea care sustine vestibulele => doua intrari si doua vestibule, si cat mai inalt, sa poti sta cel putin in genunchi.

PS
Ceea ce nu am spus e ca toate corturile pe care le-am cumparat le-am luat cel putin la jumate de pretz, in promotie sau lichidare.

Scrie răspuns