merita banii acest cort?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ranga
veteran
veteran

Re: merita banii acest cort?

Mesaj de ranga » 30 Aug 2011, 21:24

MARIUS POPA scrie:Salut,
Nu prea le am cu corturile, nici nu am pretenti enorme, nici nu ies cine stie cat in cort, dar sa fie acolo la indemana, nu-mi dau seama cum sunt materialele, cum se prezinta.
http://www.decathlon.ro/RO/t2-ultralight-147363469/
Merita ?
Cineva il vinde de nou la 70% din pretul de acolo...

Ca si material e bun . Am si eu ceva asemanator , de vreo 2 ani . M-a prins ploaia si vreo doua furtuni mai sanatoase . In ciuda afirmatiilor de genul "evita cat de multi poti produsele quechua ... sunt slabe si de banii aia iti poti lua un cort mult mai bun ..." , eu zic ca merita toti banii.
Ca si un sfat , acum urmeaza reduceri mari(camping) la decathlon. :wink:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 30 Aug 2011, 21:41

Indian Larry ... Din partea mea fiecare e liber sa isi ia ce vrea doar ca produsele Quechua sunt niste stifturi de 2 bani care vor ceda exact cand iti este lumea mai draga ... Am vazut multa lume care si-a cumparat cu cea mai mare incredere produse de-ale lor si toate si-au gasit sfarsitul mult mai rapid decat era de asteptat ...

Incearca sa arunci un ochi la produsele Cavery (ceva polonezi) sau vezi si la cortul asta ... http://www.mormota.ro/corturi/corturi-d ... er-30.html ... Diferenta nu e atat de mare dar macar sti de o treaba ...

edit : eu pt pescuit folosesc cortul asta si te asigur ca e mai mult decat ok pt 2 persoane cu tot cu bagajele de rigoare ... http://www.youmago.ro/object/view/cort- ... shed/48778
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 30 Aug 2011, 21:45

MARIUS POPA scrie:nu am inteles ce ai zis, fi mai explicit!
cam 1,78 cm !
daca intrebarea era pentru mine: cortul e mic. singur o sa poti sa te simti confortabil in acel timp cat vrei sa te odihnesti. singur, cu o saltea.
in 2 (x1.78m in medie) va fi mai dificil.

cu izomate... izoprene... si in 2 la 1.75m va fi obositor.

o partida de pescuit, de cateva zile trebuie sa aduca si ceva confort minim. idiferent de capturi.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 30 Aug 2011, 21:58

d4md3ondu-le
am primit cado un cort d'asta de 2 persoane de ziua me, daca nu tine cum trebe o sa am grija sa returnez serviciu la anu :twisted: :lol: :lol: :lol:

acu resior vorbind, la corturi nush daca ie buni, dar la geci impermeabile si d'astea par decenti calitate / pret, recomanzi de exemplu un costum impermeabil jacheta+pantalon de pe undeva? :D nu conteaza banu , calitate sa fie

corturile hannah is grozave , vs quecha d'ala, recomand hannah

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 30 Aug 2011, 22:07

am inteles domnilor, multumesc.
deci, confort canci, spatiu restrans, pica!
atunci ce recomandati cam la 300-350 de lei, 2 persoane, relaxate, si sa nu ma ploaie sau sa ma sufle in f... vantu!:Dmai bag , un bagaj, un papuc...un bat!
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 30 Aug 2011, 22:53

In general fereste-te de marcile care fac de toate si nimic profi,gen Quechua sau Vaude. Prefer firme specializate pe un anumit produs pe care-l fac bine. Genul de cort din discutie nu este unul prea comod,daca il cumperi numai pentru pescuit.Eu sunt invatat cu corturi expeditionare si pana anul trecut am mers numai cu asa ceva.Acum am cu cort mare cu o absida enorma (mi-e cam rusine cu el)pe care-l folosesc numai la pescuit. Produse bune calitate/pret,care se gasesc pe la noi ar fi Coleman,Hannah,Trimm... Firme precum FjallRaven sau North Face si exemplele pot continua,fac corturi foarte bune dar si pretul este pe masura.Din punctul meu de vedere un cort trebuie sa fie cat mai usor,cat mai mic strans,cu cat mai putine arce (conteaza cand il pui pe vant sau noaptea),cu cusaturi vulcanizate,ventilatia tendei cat mai optima si rezistenta la apa cat mai mare( sunt niste indicatori asupra carora nu insist acum dar un vanzator specializat stie despre ce este vorba).

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 30 Aug 2011, 22:58

sincer si fara mishto, testat: masina! daca ai masina aproape mai bine dormi in ea, fie si in doi. chiar daca e inghesuit. in sezonul rece macar e cald si destul de moale. intotdeauna sigur nu te uda. in sezon cald si vreme buna - sub plasa de tantari... sau din nou masina...

in afara de cazul cand esti cu perechea :oops: la pescuit :wink:

eu recomand un cort de 2 persoane dar dormit singur in el (!!!), 1 saltea 1 persoana - ai loc de accesorii si ai loc sa te schimbi, sa te misti relaxat, sa te intinzi si sa te ghemuiesti - in acele cateva ore/zi cat vrei sa te odihnesti. cort cat mai ieftin, no name... de unica folosinta... macar iti incarci bateriile si nu scoli la fel de obosit.

ancorele de la cort: astea sa fie cat mai solide si se recupereaza intotdeauna.

la cati bani aruncam pentru pescuit pe un sezon (01.01-31.12) chiar conteaza sub ce pocnitoare de brand de cort de 200-300 RON dormim cateva nopti din 365 (364?) ?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 30 Aug 2011, 23:16

gsteph1968 scrie:la cati bani aruncam pentru pescuit pe un sezon (01.01-31.12) chiar conteaza sub ce pocnitoare de brand de cort de 200-300 RON dormim cateva nopti din 365 (364?) ?
eu zic sa mergi o saptamana cu cortul in Delta (in iunie sau sfarsit de septembrie-inceput de octombrie) si iti vei schimba parerea. :roll: :wink:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 30 Aug 2011, 23:22

mare dreptate are deltaic si dupa cum zicea si el nu are rost sa te uiti la firme gen Patagonia, Ferrino sau altele de genul care au preturi mult prea mari pt a le cumpara doar pt pescuit ...

am gasit exact cortul pe care il am eu de vreo 3 sau 4 ani de zile si are si un pret ok ... ai spatiu suficient in el, e stabil pe vnt puternic, la ploaie nu vei avea nici o problema si rezista mai mult decat ok ... Singura problema pe care am avut-o cu el ar fi faptul ca niste elastice de care se ancoreza au copt si s-au slabit bine de tot, problema care de altfel apare la mai toate corturile dar care se remediaza usor de tot ...

http://www.scorpionulrosu.ro/?x=arata_produs&id_p=305

ps : pikeman, chiar nu stiu sa iti recomand ceva costum de genul celor pe care le cauti tu (din probate nu citite pe net ca asa ar fi multe) dar daca ar fi sa imi iau ceva pentru mine cu siguranta ar fi neopren si m-ar durea capul ... :wink: ... Dar daca tot vrei costum incearca sa te uiti la cei care fac costume de genul asta pentru expeditii montane sau costume pentru navigatori ... Am vazut si pus mana pe niste chestii tare interesante ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 30 Aug 2011, 23:30

Corect >kingofbeasts<! Pana acum ceva vreme imi petreceam in cort cam 35-40 zile pe an (nu ma refer numai la pescuit),acum ceva mai putin.Ideea este ca o partida de pescuit se poate transforma in cosmar in anumite conditii meteo. Alte mari riscuri la pescuit nu exista,dar chiar si asa daca ai sa zicem 2 iesiri pe an si prinzi conditii nefaforabile si esti la ceva distanta de"civilizatie" lucrurile se pot complica. Sunt de parere ca echipamentul de calitate te scoate din multe situatii neplacute,chiar si la pescuit.

Scrie răspuns