Maver

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Închis
grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 22 Aug 2007, 23:45

m-ar interesa si pe mine un maver stralis light plus spigot de 2.40 pe care sa il folosesc ca bat universal. se preteaza si pescuitului la stiuca?

Dan Cristian
utilizator nou
utilizator nou

Salut

Mesaj de Dan Cristian » 23 Aug 2007, 00:25

Multumesc in primul trand celor care au raspuns iar intrebarea lui grecu este mai mult decat interesanta:)

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 23 Aug 2007, 12:25

s-au mai bine s-ar preta un stralis spigot spin de 2.40

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 23 Aug 2007, 16:40

Stralis Light Plus Spigot 2,40m 5-12gr. NU este un bat de stiuca! E un bun bat de clean. Nu zic ca nu ar scoate si o stiuca, dar nu e un bat cu care sa dai cu naluci grele, cum se intampla sa mai folosesti cand cauti stiuca. Cel mai mare peste pe care l-am avut pe acest bat a fost un avat de 3,5kg. Batul a facut fata cu brio atat atacului, cat si drilului. In rest a capturat cleni si avati intre 1,5-2,5 kg fara probleme. Bineinteles ca au fost, accidental, si niscaiva marlite. Oricum, nu marimea pestelui tinta alege batul, ci marimea nalucii pe care ai de gand sa o folosesti, eventual apa (linistita sau curenti puternici) pe care dai.
Daca esti in cautarea lansetei universale, sa stii ca multi au imbatranit cautand-o. Intelegand ca iti doresti o lanseta cu care sa poti vana si cleanul si stiuca, fara investitii suplimentare, ti-as sugera mai degraba Stralis Spigot-ul, dar nu cel de 2,40m 10-30gr (care e mult prea puternic pentru naluci mai mici), ci cel de 2,10m 5-20gr.

Dom' Torescu,
Te invit sa-ti bati covoarele cu Maver-ul Skirt. Daca nu reusesti, iti pot oferi un St.Croix sau un XML. N-ai sa simti diferenta. Si, apropos, recomanda-i te rog lui Dan Cristian o "americana" de stiuca la 100 - 150 lei (cat pare ca e bugetul alocat), sa poata sa prinda si el un peste european. Ca doar n-o sa-l prinda cu batatorul de covoare :lol: !

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 23 Aug 2007, 17:01

pescuiesc mai mult de pe mal de aceea ma gandeam la 2.40 cat despre nalucile mai usoare am un berkley cherrywood cu care le arunc

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 23 Aug 2007, 18:35

Citind cele doua postari ale tale, de aici si de pe topicul "@Musti", pe care tudor cred ca l-a si sters, am senzatia ca n-am inteles prea bine ce iti doresti de fapt. Zici ca vrei un bat de clean - avat, pt. naluci de pana in 10-12gr., dar care sa faca fata si la stiuca. Pt. naluci mai usoare ai acest Berkley. Inteleg ca Berkley-ul e UL?
Intrebarea mea ar fi daca iti doresti sa folosesti si naluci mai grele. Daca nu, Stralis Light Plus Spigot 2,40m 5-12gr. e suficient. Ti-am spus ca batul face fata la pesti. Daca, in schimb, doresti un bat care sa-ti arunce si o lingura sau vobler mai greu de cele 12gr., Stralis Light-ul nu e ceea ce-ti trebuie.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 23 Aug 2007, 19:02

am gresit eu :p ma refeream la stralis spigot de 2.40 10-30 gr la care sa ii pun o shimano catana 2500

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 23 Aug 2007, 22:36

o fi maver foarte bun dar cand pui mana pe un st croix un lamiglas un loomis un mgill si alte alea americane o sa ti rupi maverul si-l faci de travel.va garantez asta
dupa o partida de 10 ore de dat din mana cu un maver o sa ti blestemi zilele si nu o sa mai vrei spinning in viata ta deci mavarul ii strica pe potentialii incepatori in ale spinningului si ii indreapta spre plute , momitoare , mamaligi si alte accesorii.

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 23 Aug 2007, 22:39

nu mai puneti oamenii sa si cumpere bete pe care sa pe care o sa le dea la coltul de rusine cand incep sa inteleaga ce este spinningul

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 23 Aug 2007, 23:24

torescu octavian scrie:nu mai puneti oamenii sa si cumpere bete pe care sa pe care o sa le dea la coltul de rusine cand incep sa inteleaga ce este spinningul
Octavian:

Omu' care-a deschis topicu asta cerea pareri despre Maver pt a le baga pe magazinul online. Unii au zis ca-s super. Foarte bine. Cei care-au zis ca nu-s tocmai super comparativ cu americanele au fost "apostrofatzi finutz" de cei care spuneau ca-s super, venind si cu argumente.

Daca sunt o suta de doritori de Maver, asta nu face betzele americane mai slabe ci doar contureaza nivelul unei anumite partzi a pietzei.

Problema nu cred ca tre' sa fie comparatzia intre Maver si americane ci ce trebuie facut ca pescarul sa gaseasca pe acelasi raft si Maver si americane si japoneze la pretzurile reale.

Închis