Maver

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Închis
oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 20 Aug 2007, 22:21

recomand ce stiu: ESOX :wink:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 21 Aug 2007, 07:48

Dupa ce am folosit vreo 6-7 bete Maver, pot spune ca gamele Stralis Spigot, Stralis Light Plus Spigot si Esox au un raport pret - calitate excelent. Skirt nu se incadreaza la bete ieftine si bune ci doar la bune. E drept ca e comparabil la pret cu XML, dar si la calitate. Am si un XML si pot sa spun ca n-am renuntat de loc la Skirt. Dimpotriva, am ajuns sa-l apreciez la justa lui valoare. XML este mai moale, mai bland, Skirt-ul mai rigid, mai rapid (si sunt multi care l-ar prefera la salau, de exemplu, daca l-ar cunoaste si daca nu s-ar lasa influentati de prejudecata superioritatii incontestabile a betelor americane). Senzitivitatea, fara a excela la nici una dintre ele, este absolut comparabila. Am mai spus-o prin alte topicuri, senzitivitate ca a gamei Stralis Light Plus sau Stralis Spigot am mai intalnit doar la Kistler (dintre lansetele pe care am pus mana - si ala era un LTX - , nu de pe Pamant :P ), iertata sa-mi fie comparatia.
Inelele folosite de Maver difera mult de la un model la altul, asa ca nu te poti exprima la modul general. Esox, fiind cea mai ieftina din gama, are inele pe masura. Dar nu proaste. Rezista foarte bine in timp la textil. Batul meu Esox a fost inlocuit, dupa vreo 2 ani de stiucarit, de un St.Croix Wild River (si sunt multumit de schimbare). Continua insa sa fie pescuit cu succes de un prieten care a tinut sa ma sune din Delta acu' vreo doua saptamani, doar ca sa-mi spuna cat de incantat e de Esox si ce bine se descurca cu stiucile. La Stralis-uri, inelele au "inghitit" si mai mult textil decat Esox (intrebuintandu-le mai des) si n-au avut a se plange de loc. Ce ar fi de reprosat e ca suiera la trecerea textilului. Nu pot sa nu ma gandesc ce bat remaracabil ar fi Stralis Light Plus Spigot cu inele Fuji. Si, in fine, Skirt-ul are inele Fuji Alconite. Aici cred ca nimeni n-are vreun repros.

In concluzie, Dane, cred ca ai face bine sa oferi si optiunea Maver pe TotalFishing. La preturile lor sunt bete grozave.

Dan Cristian
utilizator nou
utilizator nou

Intrebare domnului MUSTI

Mesaj de Dan Cristian » 21 Aug 2007, 20:38

Stimate domnule MUSTI va rog frumos sa-mi comunicati si ce mulinete ati folosit pentru aceste bete ...daca ati reusit sa le echilibrati ...Sincer si eu optez pentru un bat maver dar la partea de mulineta sunt intr-o mare dilema deoarece sunt chiar foarte multe modele care se preteaza pe aceste bete(Esox sau STRALIS SPIGOT unul din cele doua modele vreau sa-l cumpar).am uitat sa mentionez ca lungimea batului vreau sa fie de 2.40..ce nu reusesc sa gasesc la ceste bete pe internet este gramajul lor!!daca ma puteti ajuta si aici

Va multumesc foarte mult!!

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 21 Aug 2007, 21:14

- gama Stralis bete bune pentru pretul lor ... Fario imi place pentru ca are cotorul mai scurt ... In general Maverul isi merita banii mai mult decat alte bete comercializate prin romanica.

...pe stralis light plus spigot de 2,4 m am o mulineta shimano technium 2500 ... si se echilibreaza bine
S'altare și bunăstare !

Musti
veteran
veteran

Re: Intrebare domnului MUSTI

Mesaj de Musti » 22 Aug 2007, 06:34

Dan Cristian scrie:Stimate domnule MUSTI va rog frumos sa-mi comunicati si ce mulinete ati folosit pentru aceste bete ...daca ati reusit sa le echilibrati ...Sincer si eu optez pentru un bat maver dar la partea de mulineta sunt intr-o mare dilema deoarece sunt chiar foarte multe modele care se preteaza pe aceste bete(Esox sau STRALIS SPIGOT unul din cele doua modele vreau sa-l cumpar).am uitat sa mentionez ca lungimea batului vreau sa fie de 2.40..ce nu reusesc sa gasesc la ceste bete pe internet este gramajul lor!!daca ma puteti ajuta si aici

Va multumesc foarte mult!!
La mulinete eu m-am oprit la cateva modele care m-au convins. Toate sunt Daiwa: Laguna 2500, Capricorn 2000 si doua SS Tournament 1300. Pe Esox, care era de 2,70m 12-30gr, foloseam Laguna 2500 (care a ramas mulineta "de stiuca"). Pe celelalte bete am ajuns sa folosesc aproape exclusiv SS-urile, mulinete cu capacitate mare pe tambur, dar foarte usoare. Aceasta greutate redusa face ca tot ansamblul sa fie usor si placut la tinut in mana. Capricorn-ului ii vine randul doar daca dau cu fir mono (adica extrem de rar).
Pe Stralis-ul Spigot 2,40m 10-30gr pe care vrei sa-l iei ar fi de pus o mulineta 2000 - 2500 (marime Daiwa). La fel si pe Esox-ul 2,40m 5-25gr.
Despre greutate nu pot sa-ti spun cu exactitate cat cantaresc betele, pt. ca nu am cantar. Pot sa-ti spun doar ca Esox e un bat relativ usor pt. cat e de puternic. In schimb Stralis Spigot e un bat (tot relativ) greu. Bineinteles ca depinde si cu ce il compari. Am vazut ca alternativa ar fi fost un Cormoran. Nici ala nu-i usor. Dimpotriva. Ar fi mai de folos sa-mi spui la ce anume doresti sa folosesti batul pt. ca fie eu, fie altii, sa te ajutam/incurcam cu o parere (atentie! parere, nu sfat). Pt. ca cele 2 bete intre care oscilezi se deosebesc destul de mult. Eu, unul, daca iau in mana Esox-ul zic "stiuca" fara sa clipesc (dealtfel numele nu-i intamplator). In schimb la Stralis Spigot as zice mai repede "salau".

@taicanoe
Pune pe acel Stralis Light o mulineta SS 1300 si taie-i 8-10cm din cotor ('ve been there, done that). Batul devine foarte fain. Shimano-ul 2500 mi se pare olecuta cam greu, la cat de "light" e batul.

P.S. scuze, Dane, pt. off-topic

Dan Cristian
utilizator nou
utilizator nou

Multumiri

Mesaj de Dan Cristian » 22 Aug 2007, 10:46

Domnule Musti batul vreau sa-l cumpar pentru ca merg in delta pentru prima data si as vrea sa folosesc batul atat la stiuca, la salau poate avat si restul pestilor rapitori din delta..de aceea nu vreau sa ma axez pe u model dedicat si am cerut parerea dumneavostra. Toate sfaturile dumneavostra sunt luate in considerare pentru ca sincer nu am prea pescuit la linguri voblere prea mult decat pe somes unde m-am descurcat foarte bine la clean.
Sincer recunosc ca si eu ma gandeam la o mulineta Shimano...
Oricum mai astept parerile dumneavostra si multumiri celor care mi-au raspuns.

Fir intins!

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 22 Aug 2007, 11:04

iti recomand un maver exos de 2.10m sau 2.40m si o mulineta shimano exage sau nexave de 2500.Eu am un maver de 2.10m si o shimano nexave 2500 care se echilibreaza destul de bine si n-am avut probleme pana acum!!!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Aug 2007, 14:17

multumesc

gasiti maver acum si pe totalfishing, livrare din stoc

http://www.totalfishing.ro/lansete-mave ... 1_610.html

ref. la mulinete, si eu recomand tot shimano
au cel mai bun raport calitate pret pe piata romaneasca la ora actuala

http://www.totalfishing.ro/mulinete-shi ... 4_550.html

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 22 Aug 2007, 22:26

Maver =====bete de batut covoare.nimic nu se compara cu betele americane.asa ca decat sa investesti aiurea mai bine orinteazate din prima spre americane

doar o parere.

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 22 Aug 2007, 23:05

si eu am o parere nu baga toti prostii in seama si iati maver ca sunt bete f.bune!!!!

Închis