MAVER

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 03 Noi 2005, 15:57

sugestie: Poate-l puneti intr-un premiu viitor 8)
excelente cele 2 strune mustad din premiul pe care la-m castigat !!
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 03 Noi 2005, 15:58

salut AndreiZ.prefer betele lungi 2,70-3m,nu am un bat ff rigid ,dar batul rigid te ajuta mai ales cand pescuiesti in copaci ,cazul meu.pescuiesc intotdeauna cu burta controlata cand imi permite vantul.controlul ff strict al jigului este obiectivul nr.1
intrebarile sunt urmatoarele :
nu ai rateuri langa barca?; utilizand bat de mort-manie,relativ rigid ,am avut surpriza unor rateuri frecvente langa barca ,netilizand minciocul.salaul are o miscare de rasturnare in care e expert si ii reuseste in majoritatea cazurilor,oricare ar fi jigul.
cand utilizezi jig mai greu ,cresti diametrul leaderului?multumesc anticipat pt raspuns
walleye

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 03 Noi 2005, 19:12

@nutzu_z - eu am niste siruri de la Energofish, cu patru agrafe mari de tot... Un prieten are tot ceva in genul asta, insa cu 6... Sirurile se pot modifica - le pui o sfoara putin mai lunga, ca sa nu stea pestii chiar la suprafata, si poti pune mai multe agrafe pe sir... Cum agati salaul - ii intepi pielita din falca (adica de jos, ca in cea de sus n-ai cum), treci agrafa prin gura, si o inchizi. Dupa care ii dai drumul in apa :). Totul este sa ai grija sa nu-i rupi vreun dinte sau sa nu cumva sa-i atingi/ranesti branhiile... salaii sunt rezistenti, insa nu la fel ca stiucile... am prins salai loviti de elice (presupun), cu rani imense pe ei (carne deschisa, cred ca am unul intr-o poza recenta), care insa n-aveau nici o treaba - se hraneau fara probleme. In ziua aia am avut unul singur care n-a mai "luat-o", indiferent cat l-am tras prin apa... pe ala l-am oprit :), plus inca unul - doi de caciula.

@adrian - si eu pescuiesc mult pe substrat cu agataturi - uneori in copaci sau pe stepi... Cand nu mananca bine, mai am rateuri... insa am prins de multe ori sub barca, ca la "vertical jigging"... de fiecare data incerc sa le dau cea mai tare "tzeapa" posibila... despre leader - nu folosesc... textilul legat direct de agrafa... inainte coloram primul metru cu marker permanent negru... insa mi-am dat seama ca n-are rost... nu folosesc leader pt. ca apa nu este atat de limpede si apoi adancimea este destul de mare... cand incepe sa se limpezeasca, iarna, pun mono 0,27 fluo. Nu folosesc jiguri mai grele decat daca este vant puternic, iar atunci caderea jigului este oricum afectata /incetinita de actiunea vantului asupra firului... Varful moale/flexibil ajuta daca dai mult "la tarash" - asta din observatiile personale... atunci iti trebuie o doza de elasticitate, ca sa apuce naluca. Nici eu nu folosesc minciogul, desi m-a costat la ultimul concurs, pt. ca am scapat un salau langa barca.

Ma inteleg bine cu betzele astea... care nu sunt chiar super-rigide... insa nu sunt pt. micro-jiguri... desi am dat si la biban cu jiguri de 4g si slider-i mici, pt. ca n-aveam alt batz in barca :)

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 04 Noi 2005, 16:50

salut AndreiZ.
e o mare diferenta intre copac si copacul plin de scoica vie sau mai rau moarta.am copaci destul de desi incat imi permit jigging vertical si pe 3m de apa .teapa puternica inseamna uneori taiat instant in scoica sau scoaterea salaului din copaci si aici batul tare te ajuta .
nu folosesc agrafa pt modifica evolutia jigului +am ratat un somn de 2m langa barca .dupa1,5 ore de drill cu mono de 0,28 adus de2 ori langa barca a cedat agrafa cormoran.mentionez ca nu m-a durut spatele.
la taras nu schimb batul ,maresc pauza dintre miscari uneori enervant de mult,e ff eficient.modelul:miscarea guvidului pe fundeni.
ai gasit textil care isi pastreaza culoarea (verde fluo sau galben) eficient in timp?
walleye

Scrie răspuns