@nutzu_z - eu am niste siruri de la Energofish, cu patru agrafe mari de tot... Un prieten are tot ceva in genul asta, insa cu 6... Sirurile se pot modifica - le pui o sfoara putin mai lunga, ca sa nu stea pestii chiar la suprafata, si poti pune mai multe agrafe pe sir... Cum agati salaul - ii intepi pielita din falca (adica de jos, ca in cea de sus n-ai cum), treci agrafa prin gura, si o inchizi. Dupa care ii dai drumul in apa

. Totul este sa ai grija sa nu-i rupi vreun dinte sau sa nu cumva sa-i atingi/ranesti branhiile... salaii sunt rezistenti, insa nu la fel ca stiucile... am prins salai loviti de elice (presupun), cu rani imense pe ei (carne deschisa, cred ca am unul intr-o poza recenta), care insa n-aveau nici o treaba - se hraneau fara probleme. In ziua aia am avut unul singur care n-a mai "luat-o", indiferent cat l-am tras prin apa... pe ala l-am oprit

, plus inca unul - doi de caciula.
@adrian - si eu pescuiesc mult pe substrat cu agataturi - uneori in copaci sau pe stepi... Cand nu mananca bine, mai am rateuri... insa am prins de multe ori sub barca, ca la "vertical jigging"... de fiecare data incerc sa le dau cea mai tare "tzeapa" posibila... despre leader - nu folosesc... textilul legat direct de agrafa... inainte coloram primul metru cu marker permanent negru... insa mi-am dat seama ca n-are rost... nu folosesc leader pt. ca apa nu este atat de limpede si apoi adancimea este destul de mare... cand incepe sa se limpezeasca, iarna, pun mono 0,27 fluo. Nu folosesc jiguri mai grele decat daca este vant puternic, iar atunci caderea jigului este oricum afectata /incetinita de actiunea vantului asupra firului... Varful moale/flexibil ajuta daca dai mult "la tarash" - asta din observatiile personale... atunci iti trebuie o doza de elasticitate, ca sa apuce naluca. Nici eu nu folosesc minciogul, desi m-a costat la ultimul concurs, pt. ca am scapat un salau langa barca.
Ma inteleg bine cu betzele astea... care nu sunt chiar super-rigide... insa nu sunt pt. micro-jiguri... desi am dat si la biban cu jiguri de 4g si slider-i mici, pt. ca n-aveam alt batz in barca