MAVER

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Noi 2005, 19:15

nutzu_z scrie:Michael, daca vrei iti imprumut eu Black Bull pt o partida de pescuit ca sa vezi daca iti place.Eu ma inteleg super cu batul si pescuiesc si la lingura si la voblere. :wink:
Multumesc Nutzu pentru oferta,dar nu imprumut scule(e un fix de-al meu).Eventual daca mergem impreuna la pescuit il incerc cum lanseaza.Poate stabilim o iesire. :wink:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 02 Noi 2005, 20:35

salut .chiar m-ati facut curios cu maver esox,o sa-l caut ,o sa-l bajbai,si ii
voi face profilul psihologic.
pt mine lanseta nu are nume ,nu are firma ,trebuie sa fie o prelungire naturala a mainii si bineinteles a mintii.nu sunt zen dar au dreptate pe chestia asta .de multe ori sub nume sonore se ascund niste trompete de mare teapa .raportul calitate -pret mi se oare cel mai important,dupa asta vine comportamentul in teren.
nu recomand niciodata lansete,dar sunt constant copiat in preferinte .nu am chef sa -mi spuna un pescar de carton "ba, mi-ai recomandat batul ala si e trompeta "
discutia in contradictoriu de pe forum a fost benefica ,nu o sa progresam niciodata daca o sa fim de acord unii cu altii.

pt .cristian.ene. s-a inventat fastum gel dar nu se vinde la combo cu lanseta .
domle' daca vrem sa fim alfa intr-un forum tre' sa venim cu argumente logice nu cu "un mic sac de strapi si salai"
adevarul e dincolo de noi.
walleye

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Noi 2005, 20:42

adrian frunza:daca tot nu faci recomandari,intrebarea e urmatoarea:ce lanseta folosesti la linguri/voblere? 8)

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 02 Noi 2005, 21:50

Michael,

Daca de exemplu iti cumperi batul din U.S.A si batul desfacut e mai lung de 42 inch,te costa in jur de $40 transportul la care trebuie sa adaugi comisionul celui ce ti-l trimite(daca nu cumva ti-l trimite un prieten).
Probabil mult mai ieftin de luat ceva din Europa.

Jean Scurtu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Noi 2005, 21:55

Jean:si daca mi-l trimite un prieten,la cat as ajunge sa cumpar un bat decent pt linguri si voblere?

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 03 Noi 2005, 11:43

Cristi, daca ai vedea cu ce lansete dau la salau acum... ai zice ca nu-i adevarat :). Shogun X Poisson Mort 2,60 m, putere 10-40 g si Shogun Z PM 2,90 m, putere 20-60 g. Lansete super-rigide, al caror varf nu flexeaza atunci cand ridic jigul de pe substrat. De ce le folosesc? Pt. ca imi ofera un control total pe jig, si pt. ca pescuiesc de obicei pe apa relativ adanca - 4-5 m. Pt. mine inseamna pescuit eficient. Ma doare spatele? Nu. Dupa o zi de pescuit, ma mai doare mana... insa n-ai cum sa compari o lanseta de 2,10 si 130 g cu una de 2,90 si 195 grame greutate.

E normal sa fie asa: unii prefera betzele mai elastice pe varf, altii mai rigide. Eu am trecut de la stilul american (bete scurte, cu actiuni extra-fast dar elastice pe varf) la cel "european": betze lungi, rigide si foarte "sonore", care imi telegrafiaza tot ce se intampla pe substrat; desi nu dau cu ele la la "simt", adica prefer sa vad atacul pe fir, cu burta controlata, si nu sa-l simt in lanseta; nu folosesc decat jiguri de 4 si 7 g... doar in situatii extreme (vant foarte puternic), urc pe 9 si 12 g...

Stilul "american" prinde la randu-i, insa pe greutati mai mici - pana in 7 g, in functie si de lanseta. Uita-te la Paco sau la Florin Zmeu, ca ei dau ultra-light, cu jiguri de 3 g la salau si fie subtiri.

Sunt stiluri total diferite de pescuit, insa eu am descoperit ca vergile astea rigide si lungi imi dau mai multa eficienta, cel putin in cazul meu... uita-te aici - http://pescarul.com/mygallery/Pescar-de-duminica

Am prins, in doi, peste 25 de salai, majoritatea in jur de 2 kg... Am avut 2 siruri cu cate 5 agrafe si i-am tinut doar pt poze... o parte au fost prinsi pe twister, o parte pe mort manié - pt. ca pregatesc un articol despre eficienta stilului "mort manié"... dupa care i-am eliberat, regula pe balta fiind 2 pesti de om (suficient pt. cine vrea sa manance un peste proaspat)... si chiar daca nu era o regula, nu tineam atata peste... pt. ca prefer sa-i prind si alta data... unul singur n-a supravietuit incercarilor de eliberare, asa ca a fost oprit.

Nu-mi amintesc ca dupa ziua aia, care a fost literalmente cu "zeci de salai", nu "strapi", sa ma fi durut spatele :) :D :)

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 03 Noi 2005, 11:57

Michael scrie:Jean:si daca mi-l trimite un prieten,la cat as ajunge sa cumpar un bat decent pt linguri si voblere?
Depinde de ce bat vrei si cate voblere.Cred ca in jur de $50 poti lua un bat bun.
Insa trimisul unui bat care desfacut e peste 42 inch te costa tot atat si daca batul costa $300!!!

Jean Scurtu

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 03 Noi 2005, 13:37

AndreiZ scrie:... Am avut 2 siruri cu cate 5 agrafe si i-am tinut doar pt poze...
Andrei,spune-mi si mie te rog cum faci sirurile astea ca sa stea pestele viu? Care este pozitia prin care atasezi pestele pe sir? :roll:

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 03 Noi 2005, 15:29

salut Michael.nu mai pescuiesc de 4 ani cu linguri si woblere;pescuiesc exclusiv la cauciuce pt ca sunt extrem de versatile si permit o abordare ff personala a pestelui tinta- salaul.
daca as utiliza linguri sau woblere,as folosi niste sticle mai vechi care mi-au adus satisfactii maxime.
walleye

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 03 Noi 2005, 15:33

nutzu_z scrie:Andrei,spune-mi si mie te rog cum faci sirurile astea ca sa stea pestele viu? Care este pozitia prin care atasezi pestele pe sir? :roll:
Exista ceva "de-a gata", la Arrow se cheama "ciorchinar pesti" are codul A.TIL.018002 si costa 7,27 lei.

Scrie răspuns