discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
eugen
- veteran

kuintautti,
imi amintesti de profa mea de latina din liceu. ii placea sa discutam in pauza pe chestiii de literatura si istorie. dupa care ma scotea la tabla si-mi dadea trei, pt ca vezi doamne era inadmisibil sa nu stiu nu-sh ce declinare.
deci ce treaba are sula cu prefectura? daca esti profesor de pescuit iti facem un topic sa ne asculti pe rand. da' te rog incearca-l si pe ene cu intrebarile alea, si pe mine si dragos, nu doar pe clujeni.
ca sa-ti scutesc timpul, iti spun eu ca la partea aia a pescuitul de musca suntem toti corijenti, in schimb la alte domenii s-ar putea sa dai tu din coada. daca pretinzi ca un pescar tree sa le stie pe toate inseamna ca nu stii cat de multe s-au inventat..nici dreaq nu le mai stie pe toate. de aici si topicul asta, discutam sa invatam unii de la altii. constructiv carevasazica.
deci pe bune, vorbim de bete. deocamdata.
-
eugen
- veteran

miky scrie:eugen scrie:
ma mai stradui 10 minute si daca tot nu-mi vine,... ai de la mine o bere si o plutita,... ORVIS...

ne ne ne....nu dai tu comoara asa pe degeaba. ce tree sa dau la schimb mai intai.
PS_ce vroiam eu de fapt sa zic era ceva gen "jos palaria". adica in loc de atata cotzaia intelectuala, e mai sanatos sa te concentrezi pe ceva ce-ti place dintr-un motiv sau altul si sa te duci la peste ca tot aia faci oricum cam indiferent cu ce ai da. deci daca ziceam merci de periaj, era in regula!

-
Luci
- veteran

hehe, arata-mi unde am spus eu ca e se foloseste doar bat spey in lanseul spey..
Am spus ca eu iti arat cu batul de spey, dar pot sa iti arat si cu batul de nimfa sau cu batul de crap - cu asta e cel mai usor.
In alta ordine de idei, spune-mi ce satisfactie am eu, care este placerea mea sa iti explic tie? Vi cu berea? Iti arat. Nu vi, nu imi racesc gura de pomana. Suna-l pe Victor si intreaba-l daca stiu sau nu

iar daca tu crezi ca nu stiu nimic, te las sa crezi asa, esti multumit?

Chiar considera-ma repetent la fizica

dar pana una -alta discutam de bete aici, nu-i asa?

-
kuin tauti
- veteran

eugen scrie:kuintautti, deci ce treaba are sula cu prefectura? daca esti profesor de pescuit iti facem un topic sa ne asculti pe rand. da' te rog incearca-l si pe ene cu intrebarile alea, si pe mine si dragos, nu doar pe clujeni.
Nu m-am dat profesor de pescuit ( vrei sa ma dau ? ) dar mai sus se discuta despre manere zpei , lansete , inele si tipuri de lansari ... si din cite sa lasat de inteles ... capitala pescuitului la musca din Romania este la Cluj , Luci se da mare expert si ne explica cum stau lucruriele definind tipurile de lansari

-
eugen
- veteran

cristian.ene scrie:Eugen,
Poti sa ii intrebi pe cei de la Sage de ce au construit lansete ca TCR sau XP si le-au supradimensionat constient.
cristi,
te rog sa intri pe ebay si sa cauti bete xp sau chiar rpl de la sage, vezi la ce preturi se dau si cat de mult rezista la vanzare. sau intra pe sexyloops si vezi cat de multi dintre sage-maniacii aia se declara total dezamagiti tocmai de inlocuirea seriei xp cu blandetea asta noua. am asteptat vreo juma de an sa apara un xp de 7'6 de 3wt si nu s-a intamplat. oare de ce nu le vand oamenii?
ce spui tu ar fi ca varga respectiva nu se incarca aproape cu un fir de clasa data si mergea bine doar departe. ok..in cazul asta ce-l impiedica pe utilizator sa aleaga un fir mai scurt si mai greu un pic? sau sa cumpere din seria respectiva o clasa 2 daca visul lui e sa pescuiasca la 5m fir de 4?
incadrarea in niste parametrii este dificila la bete si la spin, darmite la musca unde sunt atatea variabile. daca vrei iti arat varga extrafast de 1-6oz care nu duce mai mult de 50g si este loomis. (o stiam dinainte si nu mi-am luat teapa, dar vreau sa zic ca idee ca nu este bine sa te iei dupa etichete nicidecum).
tu ai aprecia o lanseta foarte reusita care merge beton cu un snur de clasa 5 daca e data din fabrica ca fiind de clasa 4?
eu da. sincer ma doare-n basca ce scrie pe ea, vorba e sa aiba ce vreau eu...ce mai conteaza ce scrie, care a facut-o si cat de bun pescar o fi. poa' sa fie si un chinez la o adica ca nu m-ar deranja.
-
kuin tauti
- veteran

Luci scrie:hehe, arata-mi unde am spus eu ca e se foloseste doar bat spey in lanseul spey..
Am spus ca eu iti arat cu batul de spey, dar pot sa iti arat si cu batul de nimfa sau cu batul de crap - cu asta e cel mai usor.
In alta ordine de idei, spune-mi ce satisfactie am eu, care este placerea mea sa iti explic tie? Vi cu berea? Iti arat. Nu vi, nu imi racesc gura de pomana. Suna-l pe Victor si intreaba-l daca stiu sau nu

iar daca tu crezi ca nu stiu nimic, te las sa crezi asa, esti multumit?

Chiar considera-ma repetent la fizica

dar pana una -alta discutam de bete aici, nu-i asa?

oK deci nu sti diferenta ! sau nu sti sa o explici !
daca o sti explico ! hai ca ma plictisesti !
eu stiu diferenta ! pe mine nu ai ce sa ma inveti !
kapisi ?

-
eugen
- veteran

kuintautti
poti sa te dai profesor cat vrea muschiu tau da' nu pe topicul asta unde se discuta despre lansete. deschide si tu altu' si incinge un meci cu clujenii separat pe tema aia.
sa ne incingem organizat daca aia e ideea.

-
kuin tauti
- veteran

eugen scrie:kuintautti
poti sa te dai profesor cat vrea muschiu tau da' nu pe topicul asta unde se discuta despre lansete. deschide si tu altu' si incinge un meci cu clujenii separat pe tema aia.
sa ne incingem organizat daca aia e ideea.

de unde deduci tu ca eu m-as da prof ... ? nu ma dau !
dar subiectul este discutat la mai multe nivele ... unul implicit este lansarea ! vrei citate ?
intrebarea mea este deci legitima mai ales ca Luci insasi a deschis portita si a comentat ca un a toate cunoscator al minerelor zpey ...
hai sa vedem ! ca , campion national roman ce ne poate spune despre diferentele in stilurile de lansare spey si under hand cast simple , duble cu o mina sau cu doua
chiar nu vad cu ce te poate deranja pe tine daca Luci sau MihaiV vin cu explicatii competente

-
eugen
- veteran

ba te dai!
vrei sa asculti la algebra niste baieti de la litere.
daca schimbam placa si te iau ei la rost pe felia lor nu o sa-ti mai placa.
in fine mult succes iti doresc.

-
Michael
- Moderator

kuintautti-aici despre blankuri,manere,inele,mandrine si alte accesorii in construirea lansetelor.
tnx.