Manere
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
omul cu multe fete
si un exemplu de cat de fair play e Luci si cat de reale sunt introducerile de genul ,,Dragul meu,,
de pe site-ul Flytiyng subiectul ,, Lamiglas,,
,, hahaha, a lui Ene? Uita de el...
Rodbuilderi sunt cativa la bucuresti, chiar si Eugen isi face singur betele. Aici in ardeal este Paul Sas si George Minculete.,,
Rodbuilderi sunt cativa la bucuresti, chiar si Eugen isi face singur betele. Aici in ardeal este Paul Sas si George Minculete.,,
-
- veteran
numarv.s greutate
Eugen,
eu am motivat in mai multe randuri inclusiv in subiectul asta de ce.
Si la spinning pana sa ,,apara,, inele Concept de la Fuji(e vorba de un mix de ineel Y si L) firmele puneau pe o lanseta de 7ft. de spinning doar 5 sau 6 inele pentru ca erau prea grele si incarca oricum mult blankul.
Oricum stiau ca mai multe inele ar distribui mai bine fortele dar nu s-au gandit la inelelemai usoare de fly care existau. Problema nu e numarul ci greutatea. Atunci trebuie pastrat un echilibru, un numar maxim care e limitat de greutate
Cum controlul e da tde milocul si buttul lansetei nuamrul si distanta dintre ineel decid cat de bine controlezi firul la distante medii si mari.
Pe de alta parte daca exista distante mari intre inele(mai mari de 25cm) firul face burta si scade performanta in lansare.
Distanta pana la primul inel o determin intinzand mana :lol: probabil ca eu ma minile mai scurte. Sau folosesc mana pescarului :lol:
Nu e o regula, poti sa folosesti regual inversa, scoti primul inel de pe butt si poti sa vezi cat control ai la peste 15m. Gandesti apoi in sensul ca mai cobori cu inele pe butt dincolo de punctul in care pot fi puse corect 2 inele si pozitionezi 3 inele. Testezi si tragi concluziile.
LA Tom Morgan doar am observat ca pune 3 inele pe butt sia sta ep clasa 3, eu foleseam metoda din 2006 si lanseta lui MIhai am vazut-o in vara 2007. E doar o confiramre ca o mai fac si altii ,cu ceva experienta de zeci de ani in conceptia de lansete. Si nu cred sa fie Tom M singurul.
Si la spinning pana sa ,,apara,, inele Concept de la Fuji(e vorba de un mix de ineel Y si L) firmele puneau pe o lanseta de 7ft. de spinning doar 5 sau 6 inele pentru ca erau prea grele si incarca oricum mult blankul.
Oricum stiau ca mai multe inele ar distribui mai bine fortele dar nu s-au gandit la inelelemai usoare de fly care existau. Problema nu e numarul ci greutatea. Atunci trebuie pastrat un echilibru, un numar maxim care e limitat de greutate
Cum controlul e da tde milocul si buttul lansetei nuamrul si distanta dintre ineel decid cat de bine controlezi firul la distante medii si mari.
Pe de alta parte daca exista distante mari intre inele(mai mari de 25cm) firul face burta si scade performanta in lansare.
Distanta pana la primul inel o determin intinzand mana :lol: probabil ca eu ma minile mai scurte. Sau folosesc mana pescarului :lol:
Nu e o regula, poti sa folosesti regual inversa, scoti primul inel de pe butt si poti sa vezi cat control ai la peste 15m. Gandesti apoi in sensul ca mai cobori cu inele pe butt dincolo de punctul in care pot fi puse corect 2 inele si pozitionezi 3 inele. Testezi si tragi concluziile.
LA Tom Morgan doar am observat ca pune 3 inele pe butt sia sta ep clasa 3, eu foleseam metoda din 2006 si lanseta lui MIhai am vazut-o in vara 2007. E doar o confiramre ca o mai fac si altii ,cu ceva experienta de zeci de ani in conceptia de lansete. Si nu cred sa fie Tom M singurul.
Re: numarv.s greutate
iata ca se poate!cristian.ene scrie: Distanta pana la primul inel o determin intinzand manaprobabil ca eu ma minile mai scurte. Sau folosesc mana pescarului
Nu e o regula, poti sa folosesti regual inversa, scoti primul inel de pe butt si poti sa vezi cat control ai la peste 15m. Gandesti apoi in sensul ca mai cobori cu inele pe butt dincolo de punctul in care pot fi puse corect 2 inele si pozitionezi 3 inele. Testezi si tragi concluziile

Re: omul cu multe fete
Dragul meu.cristian.ene scrie:si un exemplu de cat de fair play e Luci si cat de reale sunt introducerile de genul ,,Dragul meu,,
Sa te lamuresc in privinta mea. Daca cineva imi cere un sfat, in calitate de pescar nu pot oferi la randu-mi sfaturi sa isi achizitioneze un produs despre care eu nu sunt convins de calitatea si utilitatea lui.
Deci betele facute de Minculete, Sas si Eugen sunt convins de fiabilitatea lor, de corecta montare a componentelor lor
De betele tale nu pentru ca: au cazut inele de pe cel putin un bat. fapt recunoscut abia acum, dupa aproape un an jumate, dupa ce cu juraminti si contre grele ai spus ca tu nu ai pus mana pe batul cu pricina. Iaca-ta acu ai recunoscut.
Nu pot fi convins de corecta construire a batului ( adica montat de inele si maner) de catre acea persoana in momentul in care, respectivul aduce in mod constant si fara explicatii, atacuri si persiflari la adresa constructorilor consacrati. Adicalea, fara argumente, sa existe doar o singura persoana impotriva tuturor, toti is vai de capul lor, iar dreptatea si adevarul absolut este la persoana cu pricina mi se pare un pic suspect.
E ca si cum as spune ca toate masinile is tampite, ca BMW, AUDI, TATRA si care vrei tu, ar trebui sa aiba 7 roti si nu 4. Asa faci tu cu inelele.
Mai mult, cand am vazut niste inele puse pe un blank, impreuna cu prietenul noastru devenit extrem de popular- Gabriele, inele insiruite precum clemele de la rufe pe sarma de uscat, uitandu-ne unul la altul si intrebandu-l pe proprietar: " Cine Dzeu ti-a facut capodopera?!?!?" Iar raspunsul a fost direct: " Ene"!.....
Cand tu ai fost interpelat de mine, Misu si alti multi dintre noi, sa ne oferi explicatii de ce asa si nu altfel, de ce ceilalti sunt tampiti -conform afirmatiilor tale, si doar tu detii adevarul absolut, tu ai facut misto
Chiar nu pot sa recomand betele cuiva cand acel cineva face misto si spume la gura si persifleaza tot timpul
Uite si acum, te-am invitat la o bere cu proxima ocazie a mea de a ajunge in bucuresti.
Uite si tu acum, cand am trecut peste toate chestiile astea si am zis, hai mai omule, explica-mi si mie cum stau lucrurile, oi fi mai prost ca-z doar sunt ardelean, nu?;) ...Si reactionezi cum reactionezi
Pai cum vrei ca eu sa recomand betele montate de tine cand ai astfel de reactii?
SPune , dragul meu prieten, ca eu sunt complet derutat!
Hai noroc ca vad ca deja suntem cu totii voiosi si binedispusi si a mai trecut din incrancenarea asta mioritica!
-
- veteran
cum sa vorbim pe langa
In afara de argumentele irationale si emotionale
mai ai si altele nu de alta dar oamenii asteapta un raspuns rational si inteligibil.

Re: numarv.s greutate
Astea-s amanunte, speculatii fara fond si fara baza. Sunt curios pe ce te bazezi cand faci asemenea afirmatiicristian.ene scrie:Eugen,
Vorbesti de forte, te rog enumera-le si spune-ne, din vastele tale cunostinte cum actioneaza ele
Deci sa discutam la subiect!