Lansete de spinning-construite in Europa.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Ian 2005, 16:13

mai baieti, dar voi chiar nu va lasati. :)

tinand cont ca se vorbeste de producatori italieni, tin s-o zic si eu pe-a mea, ca se intampla sa am niste prieteni mancatori de macaroane si am si incercat cateva bete de la trabucco, gatti si altele.

nu cred nici batut ca italienii fac scule comparabile cu ale americanilor (strict ca raport calitate/pret). italienii sunt un neam pasionat de viata, fac mancare buna, masini frumoase, chestii de care sa te indragostesti pentru scurt timp dupa care le schimbi cu altele, cand se schimba trend-ul la design. mi se pare super ok modul lor de a gandi si imi plac ca oameni, dar scule facute acolo pentru spinning nu mi-as cumpara.

nu mi-as cumpara nici facute de nemti sau englezi pentru spinning, aia-s crapari din tata-n fiu si stiuca o prind cu viu, deci cum sa pretinzi ca pot sa scoata astfel de oameni super bete de spinning. pe francezi nici nu-i mai mentionez ca nu se merita. si scot din calcul scandinavia, pentru ca nu am vazut decat un singur bat facut acolo si ala era de fly.

daca luati in calcul firele si betele de pescuit la fix sau crap, se schimba discutia, ca exista piata pentru asa ceva. dar la pescuitul cu artificiale dupa rapitori pur si simplu nu au motiv cei din UE sa scoata calitatea pe care o cere piata americana.

ca sa revin la macaroane, mergeti pe forumuri italienesti si-o sa vedeti ce fain se discuta tot despre cabelas, bete americane si mulinete japoneze, exact ca si aici. sa fie intamplare? :)

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 18 Ian 2005, 16:20

borealis nu ma supar si nu ne certam oricat m-ai contrazice :lol:

ref la americane si europene, cred ca trebuie sa ramanem la criteriile personale: ne place nu ne place, ne simtim mai bine sau nu

daca deja o dam in discutia despre locuri de munca nu ajungem nicaieri
in fond acum banii pe o lanseta inseamna valuta afara din Romania, afecteaza balanta comerciala, genereaza inflatie, apoi masuri dure de la BNR, se inaspresc conditiile la credite si nu ne mai luam casa in veci din cauza asta

domnul dady, da, eu recunosc ce am afirmat despre americane dar este parerea mea personala si nu trebuia amestecata cu articolul de pe site
va invit inca odata sa scrieti un articol de prezentare informare despre lansetele europene, sa-l punem pe site

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Ian 2005, 16:22

petru,

si cea mai copiata mulineta de spin din lume a fost facuta in europa, mai precis in franta, de mitchell. erau alte vremuri si dupa razboi s-au aratat alti viteji. nu cred ca mai exista cineva care sa puna franta astazi pe harta producatorilor de scule de top.
inteleg perfect logica ta si discursul tau pro-european, da' si eu as prefera sa fim o tara cu o economie stabila fara sa fie nevoie sa intram in UE pentru a o duce mai bine. altfel, cum am mai zis, de gustibus. noi sa fim sanatosi si sa fie peste, ca pana la urma poti sa prinzi peste si cu o nuia de alun. :)

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 18 Ian 2005, 16:59

Borealis Fly: "...Vad ca fff ... a abordat un ton iritat si personal ..."

N-am inteles de unde pana unde ai tras concluzia asta, dar ma rog, e parerea ta si o iau ca atare ... Pacat insa ca de data asta nu mai e vorba de tachinare ci de acuze :? Sau poate ma insel?!

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 18 Ian 2005, 17:02

Dane, cred ca in tot ce am scris pina acum am specificat clar ca este parerea mea, la fel si tu, este o batalie intre pareri diferite. Deranjant este ca articolul indiferent cine l-a scris nu trateaza in mod egal productiile aflate in discutie. Erea o dovada ca cineva nu a lansat un articol pt,a convinge eventualii cumparatori la a comite gestul.Ceea ce din opinia mea inseamna reclama pe fata si nu merita. Hai sa spunem ceea ce avem de spus si baietii sa aleaga. Eu chiar daca as primi sculele americane cele mai ale dracului, nu imi trebuie. Asta nu ca sa spun ca nu sint bune de nimic, sint bune pt. cine le iubeste si iubeste pescuitul in stil american cu vergi scurte.Eu unul pescuiesc european si gata.Referoitor la articol, mai articol ca asta , mai dezbatut , sa o luam de la inceput? Eu cred ca functie de timpul pe care il am am sa incerc sa complectez ceea ce am inceput insensul prezentarii vergilor de specialitate, caracteristici si preturi, si pe masura in care pot sa ajut ca doritorii sa intre in posesia vergilor europene dorite. Eu consider ca asta este partea utila a pescarului cu artificiale roomanesc. Fir intins.
Dady.

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 18 Ian 2005, 20:31

@eugen:

Eu vorbesc de timpurile noastre nu de acu 40 de ani.
Nu este vorba de a fi copiata mulineta de care vorbesc ci .... citeste cu atentie. :-)

@ fff:

Uita ce am scris aici ... ca era inainte de a discuta situatia "dincolo" ... la celalalt subiect asemanator. :)
Fir intins!
Borealis F

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 18 Ian 2005, 20:46

Borealis,am o varga de la tata iartal Dumnezeu, o varga de musca, era marea lui placere, pe care o cumparase cu multi ani in urma de la Paris unde a stat o perioada de timp. Aceasta varga este din 3 bucati construita din bambus hexagonal si scrie pe ea MICHEL ET PESON cred ca nu se mai vede bine, este vorba despre o varga pe care eu am crezut ca tata sau altcineva a pus acel scris. Dar nu chiar de mult am intrat pe un sait american care avea un istoric in care am gasit ca se vorbea despre aceste vergi recunoscute ca fiind cele mai tari la vremea acea si ca francezii nu puteau fi egalati in aceste vergi. Firma respectiva americana a construit dealungul timpului astfel de vergi hexagonale si in america.Nu am spus dar cred ca ai intuit ca este vorba despre o varga Fly. Toata viata tata nu a acceptat nici o varga care sa o inlocuiasca pe cea de bambus hexagonal, spunea ca nici o constructie nu va putea echivala valoarea acesteia. Cred ca erea vorba despre obisnuinta capatata de-a lungul timpului cu varga respectiva.Si asta este o chestie...nu?
Dady.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 18 Ian 2005, 21:09

Borealis Fly scrie:@ Dane:
este vorba despre specializare si specializarea insemana evolutie in domeniul respectiv
de ce sa nu-mi cumpar lanseta specializata daca eu asta vreau ?
Si esti tu sigur ca daca pescuiai cu un bat ce poate nu este atat de specializat, un compromis de ex ... dar foarte aproape ... nu prindeai tot atat de mult peste?
Trebuie sa ai bete superfast action, puternice, care sa-ti transmita instantaneu intepatura ... etc ...etc ... "

Adica bete SUPERSPECIALIZATE? :roll:

:D :D :D

fara suparare!
near the beer

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 18 Ian 2005, 23:36

costioca nu vorbim despre prins peste aici :lol:

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 19 Ian 2005, 10:44

Dady: "...am o varga de la tata iartal Dumnezeu, o varga de musca, era marea lui placere ..."
si
"...Nu am spus dar cred ca ai intuit ca este vorba despre o varga Fly ..."

1. :shock: :shock: :shock: sorry, stiu ca asta-i carcoteala, da' nu m-am putut abtine ... :wink:
2. bambusul construit este DE DEPARTE cel mai tare si apreciat material folosit in producerea vergilor de fly. Nu a fost egalat nici de fibra de sticla si nici de grafitul cel mai avansat.
3. pe vremea cand englezii - deh, ei au "inventat fly fishing-ul - (Hardy e doar un exemplu care-mi vine acum in minte) construiau vergi de fly din bambus construit francezii se cam jucau cu ea in tarana :twisted:
4. in ziua de azi, cele mai performante (dupa parerea mea :wink:) si scumpe vergi de fly din bambus construit sunt produse in SUA si UK, fie de mici producatori de renume, fie de firme mari celebre. La fel si vergile asa-zis "de colectie" care costa o avere.

Scrie răspuns