tinand cont ca se vorbeste de producatori italieni, tin s-o zic si eu pe-a mea, ca se intampla sa am niste prieteni mancatori de macaroane si am si incercat cateva bete de la trabucco, gatti si altele.
nu cred nici batut ca italienii fac scule comparabile cu ale americanilor (strict ca raport calitate/pret). italienii sunt un neam pasionat de viata, fac mancare buna, masini frumoase, chestii de care sa te indragostesti pentru scurt timp dupa care le schimbi cu altele, cand se schimba trend-ul la design. mi se pare super ok modul lor de a gandi si imi plac ca oameni, dar scule facute acolo pentru spinning nu mi-as cumpara.
nu mi-as cumpara nici facute de nemti sau englezi pentru spinning, aia-s crapari din tata-n fiu si stiuca o prind cu viu, deci cum sa pretinzi ca pot sa scoata astfel de oameni super bete de spinning. pe francezi nici nu-i mai mentionez ca nu se merita. si scot din calcul scandinavia, pentru ca nu am vazut decat un singur bat facut acolo si ala era de fly.
daca luati in calcul firele si betele de pescuit la fix sau crap, se schimba discutia, ca exista piata pentru asa ceva. dar la pescuitul cu artificiale dupa rapitori pur si simplu nu au motiv cei din UE sa scoata calitatea pe care o cere piata americana.
ca sa revin la macaroane, mergeti pe forumuri italienesti si-o sa vedeti ce fain se discuta tot despre cabelas, bete americane si mulinete japoneze, exact ca si aici. sa fie intamplare?