Am vrut sa raspund si eu la neste intrebari, cand colo a raspuns Razvan in locul meu

Vroiam de mult sa-mi fac proiectu asta... Lanseta Medium... cat mai universalish, din doo bucati, neaparat pe blank de premier 6'6", dar varianta de spinning, nu cea de casting. Mi-a placut cum face cand dai contra la salau cu jig.... si fiind mai molcuta, pot s-o compromit la un vobler, si in concursuri la un rattlin, fara sa iau inca 1 lanseta in barca.
Am impuscat multi iepuri dintr-o lovitura... Are loc in portbagaj, mere la jig, mere la oscilante, mere usor fortat si la voblere si e perfecta si la rattlinuri la salau. Varful se incarca foarte bine si cu naluci mai mici (3-5g).. si prelungita la 6'9", asa cum imi place mie la casting este perfecta, nici prea lunga, nici prea scurta... ci numa buna(pentru mine).
Dumitru... Tubul ala de grafit intra in bucata de EVA lipita de mandrina, chiar pana unde incepe mandrina. Blancul nu este cel mai usor din lume asa ca a ajutat si la echilibrarea lansetei, chiar daca i-am mai adaugat putin plumb in posterior ca sa-mi fie pe plac.
Mandrina am luat-o cu 0.5mm mai mica decat se cerea, tocmai in ideea de a o potrivi 100% perfect direct pe blanc, dupa putina slefuire pentru largire.
I-am mai facut un artificiu.... am "scrijelit" stratul de finish chiar de pe portiunea de mufare, in asa fel incat acum la imbinare contactul se face grafit pe grafit... am observat la un blank tot SCII UL dupa stripuire (debarasarea finisajului de pe intreg bancul) ca a devenit mai senzitiv decat era (este tot din 2 bucati).
In final lanseta are undeva in jur de 140g, pentru ca am dorit sa o echilibrez asa cum imi place mie(nu sa fie "Usoara" dar sa pice in bot ca TomaHawku'... in asa fel incat sa para grea). Prefer sa fie ceva mai grea dar sa para usoara (daca ma intelege cineva) sa nu ma doara la incheietura dupa 3-4 zile de pescuit daca se cere...
Pare mult mai senzitiva decat cea cu care am pescuit de spinning. Sper sa nu se odihneasca prea mult in portbagaj:D.