Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Ian 2011, 23:33

Kuinta, o sa ti-o zic in stilul tau: vrei sa ma acuzi de ceva? Fa-o! Nu intelegi ceva, nu fi mandru, intreaba! Capturile tale?... Sunt maxime! Informatia si iexperienta ta? Dezarmante! Stilul tau? Afirmatii gen basescu - esti un mare jucator - in viziunea fraierilor! Substanta ta? Eter! Personalitatea? Devianta! Problema ta cu mine? Nedefinita! Lansetele tale? - ca tot veni vorba - macar existente? Hai biesh afara d'aicia! Neny haza te huligan!
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Ian 2011, 23:36

P:S: ai ocazia sa fii si tu sincer! Plapuma ta? O batista....

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 07 Ian 2011, 23:47

:lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Ian 2011, 23:51

:lol: pretty damn righ, huh?

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 07 Ian 2011, 23:53

vipificator III scrie:...Dupa mine as vrea ca toti de pe forum si tagma noastra sa aiba Megabass/Evergreen/Daiwa Steez/NRX GLX/legend Xtrem si alte delicatese ca sa vad atunci cati vraci ar mai exista. :?:
Sa inteleg ca motivul pt. care zici tu ca un pescar ajunge sa-si faca un bat custom este faptul ca nu-si permite "o adevarata"?
Esti foarte sigur cand spui asta?
Hmmm... Sunt foarte confuz acuma... Criza l-o fi impingand pe Tristian sa-si faca SCIV-le ala cu componente Matagi... Ca nu-si permite snopul ala de Megabass-uri pe care il are? Sau l-o luat "trendu' "?
Si Adeline, om face cumva sa punem mana de la mana sa-ti luam si tie un bat ca lumea. Un Legend Elite factory, de exemplu ( :twisted: ), sa nu mai fii nevoit sa apelezi la vraci dintr-astia... Poate asa inveti si tu naibii sa pescuiesti, dupa ce ti-om lua o delicatese din aia de undita... :lol:
In fine, vipificator III, pt. a intelege ce vreau sa zic ar trebui sa citesti, totusi, despre ce s-a discutat pana acuma, pt. ca subiectul e foarte disputat de vreo 30-40 de pagini incoace...

SF, betele n-au devenit neaparat mai usoare doar din cauza ca a aparut Fuji Concept. Nu uita ca in paralel si materialele au evoluat enorm. De la carbonul SCII la SCVI (de exemplu) e cale lunga... La fel fibrele de sticla... Deci n-as spune ca scaderea in greutate a lansetelor moderne a devenit posibila numai pt. ca Fuji a inventat Concept-ul...
Inteleg punctul tau de vedere. Inelele mai multe permit distribuirea mai uniforma a sarcinii, supunand lanseta la un stress mai mic, ceea ce-ti permite, teoretic, sa subtiezi peretii blank-ului, de aici un castig in greutate... Numai ca ceea ce castigi la vama dai la pod... Mai multe inele, ata, rasina si anulezi avantajul unui blank usurat. Ai in schimb unul fragil. Si, ca sa scot un truism pe gura, 9 inele Fuji Titan Sic vor fi intotdeauna mai grele decat decat 8 inele de acelasi tip si marime... :D
Apoi, efectul pe care il au un numar mare de inele mici asupra lanseului (mai ales la un L sau UL) este deja sesizabil. De aceea, chiar in limitele Concept-ului, poti favoriza comortamentul in lanseu al unui bat alegand sa folosesti un numar cat mai mic de inele posibil. Eventual pot fi alese cu un numar mai mare in diametru, functie de grosimea firului cu care ai de gand sa dai, ori al tamburului mulinetei (in cazul inelelor de pe but). Fuji a inventat Concept-ul analizand aproape exclusiv comportamentul firului cand trece prin inele. Dar nu face neaparat legatura intre aceasta si modul cum lucreaza, concret un blank specific. Daca e sa ne luam strict dupa Concept, toate lansetele de aceeasi lungime ar fi inelate identic, indiferent ca legi inelel alea pe un carbon, pe o fibra de sticla sau pe o coada de matura.. .Dar asta-i tocmai obiectul customizarii unei lansete...
Revenind la Steez-ul despre care vorbeam, modul in care sunt dispuse inelele ma pune pe ganduri. Mai sunt lansete foarte usoare care totusi nu sunt incarcate cu atatea inele pt. ai asigura rezistenta. Kistler LTA si LTX, Lamiglas XMG, etc. sunt blank-uri foarte usoare si senzitive, care totusi nu necesita un pumn de inele pe varf. Si nici la cele cateva japoneze pe care am pus mana n-am vazut inca mai mult de 8 inele pe o lanseta light de lungimea asta...
Asta-i si motivul pt. care am deschis discutia despre Steez. E un exemplu de lanseta premium pe care unul cu "mancarimi" (:D ) ca mine si-ar dori-o custom...
Bine, a mai existat si un alt motiv, secundar, dorind sa-i dau o replica la punct fix lui Vali, care tocmai se exprimase cam ca vipificator... Adica, vezi Doamne, atunci cand iti permiti sa-ti iei o lanseta premium uiti de rodbuilding custom... Drept care contraexemplul cu Steez-ul e mai mult decat potrivit, Vali fiind un mandru utilizator... Inca ii mai astept cu interes opinia...
Sper ca trebile politichiei ii vor lasa si timp sa-mi raspunda... :D

Specific din nou ca toate consideratiile de mai sus sunt cu referire la lansete UL-L-ML... Sa inteleaga si kuinta' despre ce vorbesc... :twisted:
:lol:

P.S. Uei... Dumitre, ne-am contrazis pe dreacu'... Da' am formulat-o asa cu premeditare... Sa te provoc... Ca stiu ca intelegi ce nu intelegi ca intelegi... :lol: :lol: :lol:

P.P.S.
kuintautti scrie:...uite la andreiA ....
sinceritate nene ! :lol:
... Deh, suflet de moldovean si iel... :D
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 08 Ian 2011, 00:35

Musti scrie:P.S. Uei... Dumitre, ne-am contrazis pe dreacu'... Da' am formulat-o asa cu premeditare... Sa te provoc... Ca stiu ca intelegi ce nu intelegi ca intelegi... :lol: :lol: :lol:
fix ! :lol: :lol: :lol: :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 08 Ian 2011, 00:38

mi sa mai zis asta Musti !

nu e prima dat ! :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 08 Ian 2011, 00:41

Musti scrie: SF, betele n-au devenit neaparat mai usoare doar din cauza ca a aparut Fuji Concept. Nu uita ca in paralel si materialele au evoluat enorm. De la carbonul SCII la SCVI (de exemplu) e cale lunga... La fel fibrele de sticla... Deci n-as spune ca scaderea in greutate a lansetelor moderne a devenit posibila numai pt. ca Fuji a inventat Concept-ul...
Inteleg punctul tau de vedere. Inelele mai multe permit distribuirea mai uniforma a sarcinii, supunand lanseta la un stress mai mic, ceea ce-ti permite, teoretic, sa subtiezi peretii blank-ului, de aici un castig in greutate... Numai ca ceea ce castigi la vama dai la pod... Mai multe inele, ata, rasina si anulezi avantajul unui blank usurat. Ai in schimb unul fragil.
Mai , stii ca io nu-s asa timid si le zic cum imi vin prin cap , da prea se leaga toate , acuma nici nu m-as minuna prea mult sa dau cu bata-n balta big time , dar totusi
uite...

http://www.tackletour.com/reviewicast08rodsstcroix.html

tinand cont ca the fucking Fuji Guide Concept o aparut inainte si aveau cand sa le puna si pe blankurile dinainte , nu domnule , taman acu o incept si ei sa le atarne cand brusc o descoperit mai usorul SCVI , o avut asa o revelatie aia de la ST. Croix . Ce , am io cum sa masor modulii aia ! Cu ce , cu subleru !
No , aveam io asa o teorie a conspiratiei in legatura cu blankurile , acuma o stiti si voi :lol: :lol:

Hai sa-ti mai zic un fapt divers ! Mi-am luat un BM din asta nou , aceasi clasa si lungime , numa ca pe ala vechi puteam lucra jiguri de 80 de grame , pe asta nou nu mergea decat maxim 60 . Deci bat de 3 m H , unu model nou varza si raman cu ala vechi , vorba lui Razvan , o fi timpu de un custom :lol:
L-am dat dupa 2 tentative , era prea slab !

Zici bete fragile ! Ba io as zice ca dau cu pari ! Pai nu vezi ca nu se mai respecta principiile :lol: :lol: bat de 10-17 lb si fir de 8 lb sau 6 lb :lol: :lol: si frane prin 3 lb maxim , scule de cast la clean sau salau , un peste foarte puternic ce sa zic :lol: In modu asta se poate pescui mult si bine pina sa vedem un bat rupt , deci merge de groaza cu fragile !
Bine , asta nu are de-a face cu constructia , da nu m-am abtinut :lol:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 08 Ian 2011, 04:40

RYOBI scrie:Oare mai apare adelin cu factura defalcata pt customu ala?.
Am vorbit cu Andrei si ambele lansete au costat undeva la 3000 ron cu tot cu manopera.Am prieteni care acealas blank l-au imbracat undeva mult sub 1000.De obicei nu ma socotesc la maruntis si de aceea nu tin o evidenta a cheltuielilor.
Acum am o mare dilema: ce mulineta o sa se lipeasca de lanseta de spinn, pt ca cea de cast e deja pe drum si se pare ca am pus deja ochii pe ceva. :D
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 08 Ian 2011, 04:49

Io zic asa...in primul rind trebuie sa se asorteze cu lanseta.
Mult negru in combinatie cu argintiu . Ca Lara Croft.. :lol:

Scrie răspuns