Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Ian 2011, 16:39

Rapala man
Nu are sens sa pun poza ca e o lanseta extrem de simpla, nu are saibe , culori fistichii or samfin....
Meseria cu care e facuta insa ,,face toi banii ''
e doar extrem de bine echilibrata ( prima reactie a celor care pun pama pe lanseta e ca li se ridica sprancenele instant :D :D )

si ar da Tavi in icter n-ai vazut cum face ? :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 07 Ian 2011, 16:50

Tavi scrie:bah deci serios, doar 3 grame diferenta intre titanium Sic si Alconite :shock: ???? Atatia bani pentru 3 grame?
cred totusi ca e vorba de mai mult de 3 grame(acum depinde de ce set e vorba)
oricum....am avut ocazia sa pun mana pe 3 lansete montate exact pe acelasi blank.UL toate.soarta face ca blanku in cauza sa fie tot un scIII(pe unde te invarti tot de avid te impiedici/lovesti/intepi)
1 era factory,una custom,dar tot cu alconite si una custom cu tisic-uri.diferentele erau enorme!
daca intre cele 2 cu alconite diferenta era relativ mica.......cea cu tisic-uri era mult deasupra lor....inelele foarte usoare faceau ca blanku sa ramana foarte aproape de proprietatile initiale.
parerea mea e ca daca iti permiti,nu are sens sa nu pui....iar daca vine vorba de lansete UL,parerea mea e ca merita sapatu mai adanc in portofel :)

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Ian 2011, 17:01

da, la UL chiar si 3 grame in plus distribuite pe lanseta se simt in mana si clar iti afecteaza comportamentul blancului, vorbim de lansete care arunca sub 10 grame, 3 grame e enorm in cazul asta.
Dar as fi totusi curios care e diferenta exacta de greutate TiSic vs Alconite la un set inele pt. o lanseta de spin de 7'.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 07 Ian 2011, 17:16

Revin cu raspuns la ultima inrebare de indata ce ajung acasa :lol: .

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 07 Ian 2011, 17:39

N-am apucat sa ma mai bag in vorba, asa ca-s nevoit sa s-o iau de unde am lasat-o... :)
Terrybill a cam descris in foarte putine cuvinte si modul in care cred eu ca tre' facuta o lanseta: minimum de inele necesar pt. a pune in valoare actiunea blank-ului. Iar blank-urile, pot sa difere sensibil intre ele chiar daca sunt de acelasi tip si de acelasi producator. E rostul mesterului acela de a-i gasi "splina" :D si de a-l incarca static, mutand si redistribuind inelele pana la rezultatul optim, personalizat pt. fiecare blank in parte.
La fel, Tavi, a punctat corect: pt. "fleacul" ala de 3g diferenta la setul de inele se ajunge sa se plateasaca foarte mult. Pt. ca, desi lui kuinta' nu-i vine sa creada, alea 3 grame conteaza a dreacu'... Luati in mana un blank chel si scuturati-l prin aer. Apoi puneti-i inelul de varf (doar atat) si repetati operatiunea. Sa nu-mi spuneti ca nu simtiti diferenta... :D
Pt. ca nu doar greutatea inelelor in sine tre' luata in considerare, ci si inertia dezvoltata de acestea in timpul lanseului, de exemplu. Se pot face discriminari extrem de fine doar marind cu un numar marimea celor 3-4 inele de pe varf, astfel ca ajungi sa schimbi comportamentul batului in ceea ce priveste plaja minima a nalucilor pe care acesta le poate arunca. Treaba este cu atat mai evidenta, cu cat batul este unul mai Light. Un inel in plus, o ingramadire a inelelor pe varf, asociate bineinteles cu ata si rasina aferenta, poate modifica sensibil modul in care se incarca lanseta. Apoi, un numar mare de matisaje pe o unitate de lungime data duce la modificarea comprtamentului la incovoiere a varfului respectiv. Degeaba ai un blank cu un varf fin, sensibil si nervos, daca te apuci si matisezi pe el ata cu rasina din 5 in 5cm. Nu mai e fibra cea care lucreaza ci conglomeratul ala...
Si, ca sa revin la obiect, Steez-ul despre care vorbeam, cel de 6'8" e o lanseta L, in varianta de spinning. Si are 9 inele, fratilor... Daca era de casting, poate intelegeam. La astea tre' puse inelele des, pt. a impiedica firul sa frece in blank atunci cand lanseta se incovoaie in sarcina. Arunca de la 1/16 la 3/8. Blank-ul e fin pe varf, dar nervos, exact cum tre' sa fie. De ce s-o fi urcat Daiwa pe el cu atatea inele si, mai ales, de ce le-o fi pus atata de aproape unele de altele, inca nu-mi dau seama... Atata ata si rasina pe varful ala de rasa... :roll:
Ca un contraexemplu, chiar daca din alta clasa, dar foarte la indemana, avand in vedere cata lume cunoaste deja lanseta, respect modul in care s-au gandit inginerii de la Cormoran ca tre' inelat ULX-ul. Si aia au pus tot inele Fuji Concept (chiar daca doar Alconite), dar n-au mai respectat nici un fel de tabele... Au iesit din sabloane si au pus, frate, 7 inele, pe batul de 2,10m (practic 7') si uite ca lanseta se comporta foarte bine... Si a mai iesit si foarte bine echilibrata, fiind ea usurica de varf, asa incat pare si mai usoara decat e...
De asta intrebam un posesor notoriu de Daiwa Steez: ce i-or fi manat in lupta pe cei de la Daiwa sa faca lanseta aia asa cum au facut-o? Sper ca nu doar pt. a-si justifica pretul... Daca tot dai o caciula de bani pe ea, barem sa ai inele multe, de-alea scumpe, de titan... :D
Si uite, vezi? De aia exista rodbuilderi si lansetele lor custom...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 07 Ian 2011, 18:28

Musti scrie:La fel, Tavi, a punctat corect: pt. "fleacul" ala de 3g diferenta la setul de inele se ajunge sa se plateasaca foarte mult. Pt. ca, desi lui kuinta' nu-i vine sa creada, alea 3 grame conteaza a dreacu'... Luati in mana un blank chel si scuturati-l prin aer. Apoi puneti-i inelul de varf (doar atat) si repetati operatiunea. Sa nu-mi spuneti ca nu simtiti diferenta... :D
kuintautti scrie: serios vorbind... la o joarda care zvirle peste 30 grame ... 3 grame in sus si n jos e kakamaka... si diferenta substantiala e doar intre urechile lansatorului
se pare ca vorbim de doo lucruri diferite...

una e o joarda pina in shepte grame la care te referi tu si alta e una care zvirle peste 30 grame de care vorbeam io :D

deci m.ai contraziiis de te-ai rupt ! :lol: si ca sa fim si mai iexacti..., nu ca nu imi vine a crede... , io stiu de diferenta aia cit de substantiala e ! :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 07 Ian 2011, 18:47

adrignat scrie:
Tavi scrie:bah deci serios, doar 3 grame diferenta intre titanium Sic si Alconite :shock: ???? Atatia bani pentru 3 grame?
cred totusi ca e vorba de mai mult de 3 grame(acum depinde de ce set e vorba)
oricum....am avut ocazia sa pun mana pe 3 lansete montate exact pe acelasi blank.UL toate.soarta face ca blanku in cauza sa fie tot un scIII(pe unde te invarti tot de avid te impiedici/lovesti/intepi)
1 era factory,una custom,dar tot cu alconite si una custom cu tisic-uri.diferentele erau enorme!
daca intre cele 2 cu alconite diferenta era relativ mica.......cea cu tisic-uri era mult deasupra lor....inelele foarte usoare faceau ca blanku sa ramana foarte aproape de proprietatile initiale.
parerea mea e ca daca iti permiti,nu are sens sa nu pui....iar daca vine vorba de lansete UL,parerea mea e ca merita sapatu mai adanc in portofel :)
Am un blanc u-l MHX,primele 5 inele sint tisic,si ultimele alconite...de ,strategie de criza,Astea au costat 75de dolari...Acuma urmeaza mandrina cu toate accesoriile si ,in final v-a ajunge undeva la 100de dolari cu totul..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Ian 2011, 19:09

Musti, parerea mea e ca inelele se distribuie si pentru a pastra curba initiala a blancului. Pentru a distribui uniform sau progresiv forta pe el... Nu e vorba numai de contactul fir-blank. Daca lanseta se indoaie mai pe varf si ii pun numai trei inele (presupunem, e un caz ipotetic, exagerat), pe langa ca o facem sa se indoaie mai din mijloc ii punem in pericol varful care foarte probabil se va rupe mult mai usor. Acolo zic eu ca e mare si stufoasa stiinta si ingineria de care vorbeam. Cum am zis, e parerea mea, chiar n-am proiectat niciun blank si nicio lanseta.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 07 Ian 2011, 19:19

da da... curba initiala ( divina ) a blanckului ! :D

buna rea... tre prastrata cu orice pret ! :D

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 07 Ian 2011, 19:28

O solutie mai ieftina decat titanium sic e sa pui alconite dar mai mici.Un inel de 5 alconite e mai usor decat unul de 6 titanium sic.

Scrie răspuns