Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
D_ali
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de D_ali » 08 Aug 2014, 16:39

"lipicioasa" pentru fanatici... :)

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 09 Aug 2014, 07:18

Shocolata la botic.. :D.... d-aia unii au facut asocierea.. :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 10 Aug 2014, 20:38

Am reusit sa fac o partida cu ... finetti care nu e chiar finesse, in sensul ca merge bine cu jiguri de la 3,5grame pana la 6gr + guma (kopyto 5 si 6.2 cm). La 3gr+guma mica (slider de ala mic|) e la limita, nu lanseaza prea grozav.

Manerul a fost o surpriza si pentru mine, pana la urma chiar imi place combinatia de culori. E simplu, practic si foarte comod, pe mana mea.

E primul bat cu inele micro pe care il am, trecerea e in 4 inele cu plecare de 20 (ulk, corecteaza-ma daca gresesc) in ideea de a favoriza lanseuri lungi si folosirea firului mono. Lanseurile sunt comparabile cu premier/triumph ML de 7', cu aceeasi mulineta si fir, in schimb CTS-ul e mult mai echilibrat si mai usor.

Blankul e CTS EM661-2, ML, 4-8lb, 1/8-3/8oz, moderat-fast, relativ rigid (mai tare pe varf decat premierul ML), senzitiv si usor fara a fi fragil, e gros in pereti. E perfect pentru aplicatiile mele la biban pe lacul Varsolt. Capturile nu au fost impresionante, maxim 300grame care nici macar nu au indoit bine varful dar peste cam o luna sper sa reusesc sa-l testez cu exemplare mai rasarite.

Una peste alta sunt foarte multumit de bat, ramane sa-i gasesc o mulineta pe masura, usoara si finuta.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 19 Aug 2014, 14:27

Maner "explodat"
Imagine
Pentru cei interesati de bucatarirea unui Nanoflex Zander Spin cw 20-40 grame , un punct de plecare in materie de performante pot gasi aici :
http://www.kingofbeasts.tk/48-de-ore-pe ... e-alt-bat/

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 19 Aug 2014, 20:33

Si eu am cochetat cu ideea dezbracarii unui asemenea Nanoflex, dar am renuntat din cauza de costuri care depaseau bine costul initial al lansetei.
Nu am renuntat complet la Nanoflex, nu aveam cum, asa ca am comandat modelul nou tot 2.40 m dar actiune 20-50 gr , model care in poze are alte inele, mai inspirate decat la cel vechi. Sper ca si blancul sa fie cel putin la fel de Ok precum cel anterior sau mai bun.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 21 Aug 2014, 08:52

Ca structura a carbonului blancul e acelasi ceea ce poate sa difere e conicitatea sau grosimea in pereti ori ambele dar nici alea foarte mult. :wink:
Apropo , modificarea unui bat de regula se face pentru a scuti o investitie si in blank (pe langa cea in celelalte componente ) si pentru a imbunatati performantele unei lansete care deja iti place si o vrei mai pe mana ta sau mai pe gustul tau. Daca te raportezi cu investitia la valoarea initiala a lansetei de fabrica constati ca modificarile ar avea sens doar pentru lansete din gama premium din moment ce la un custom valoarea unei lansete din partea inferioara a gamei medii o bagi numai in manopera si transporturi iar cand vorbim de premium deja ai destule blankuri din care sa alegi ca sa nu mai trebuiasca sa modifici (cu mici exceptii evident). :roll:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 21 Aug 2014, 09:16

Si ca tot vorbim de modificari :
Imagine
Imagine
Imagine

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 24 Aug 2014, 08:00

Imagine
Imagine
Imagine

Pacat ca doar unii dintre posesorii de lansete custom accepta ca lansetele lor sa fie fotografiate :roll:
Custom Nariman.
Obiectiv: 8,1 kg !

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 24 Aug 2014, 08:35

o intrebare adresata rodbuilderilor care activeaza pe aici:
- care sunt costurile pentru construirea unei lansete St Croix Legend Elite LES70MF2 in varianta custom? (materiale separat si manopera separat)
nu ma intereseaza fonfleuri sau alte figuri pe bat, vreu un bat simplu si corectcare sa nu coboare sub standardul cel din magazin ca si piese montate pe el (daca se poate si mai bine, cu atat mai mult dar fara exagerari de buget)
- ma intereseaza si timpul in care pot intra in posesia unui astfel de bat de la data lansarii comenzii, precum si o descriere a derularii comenzii (cum vede fiecare rodbuilder o astfel de colaborare)
cine doreste, poate sa scrie si aici, dar ma indoiesc ca o va face careva asa ca astept cateva raspunsuri pe privat (foarte important - specificati daca a-ti mai construit un astfel de bat si cine anume poate da relatii)
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 24 Aug 2014, 10:22

Pai calculele sunt relativ simple...inele+ mandrina+ winding check+ maner (in functie de ce vrei sa ai pe ea) + blancul + vreo 100 usd manopera (+-) si poti sa iti faci o idee. Probabil costul e cam ca al unuia de fabrica. Un set de alconite kr e vreo 150 de lei (titanele costa fara numar), mandrina 30-50, manerul...cateva zeci, pana spre 100 de lei, inca vreo 20-30 saibele (daca le vrei). Depinde de fiecare bildar, la ce pret iti vinde componentele, daca vrea sa scoata profit si dupa ele, sau numai din manopera. Exact o sa stii cat face toata treaba, cand stii exact ce sa fie lipit pe bat.
Urasc atarnatorii!

Scrie răspuns