Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de kingofbeasts » 12 Iun 2014, 23:27

dalezian scrie:Ai intuit bine cu reactivele. Pentru jig am alt bat. Pe asta o sa-l folosesc strict cu reactive (maximum 50 g) la somn. Si da, am ales fir de 40 lb pentru rezistenta la abraziune. De pus in pericol blankul, nu. De asta se ocupa mulineta (Abu Garcia Ambassadeur Classic 5501C3) al carei max drag e de 15 lb.

Avand in vederea grosimea varfului blankului (2.8 mm) as merge pe runnere KW pentru a se incarca mai bine cu voblerele mai usoare. Runnerele KW de 8 nu sunt prea mari? De 6 nu e suficient? Sau la aceeasi marime, ID-ul pastilei e mai mic decat la KB?

La mulineta asta, ce plecare imi recomanzi? De 12 sau de 16?
Ca sa iti pot spune exact pe ce varianta as merge va trebui sa le pun pe grafic si acum sunt obosit iar dimineata e posibil sa profit si eu de ridicarea prohibitiei :P (in plus e o limita pana la care pot merge public in discutii de genul asta pentru simplu motiv ca peretii au urechi :) asa ca mai multe doar pe privat ca si asa am dat cam mult din casa :P )
diferenta intre interioarele pastilelor la KW-uri si KB-uri le gasesti aici in tabelul in dreptul caruia e litera J pentru ca doar rama difera pastila e aceeasi http://www.kingofbeasts.tk/Inelele/ (tabelul din mijloc, randul din mijloc). Ca regula, pentru lansari bune, eu prefer sa merg cu un raport in care diametrul interior al pastilei inelului e cel putin dublu diametrului exterior al nodului (functie de nod poate fi si mai mult de dublu). E o regula nescrisa pe care mi-am format-o in timp prin intermediul testelor de lansare.
Raportul mulineta stripper e unul direct proportional de regula, adica tambur mare -stripper mare :wink: dar asta tine si de restul inelelor precum si de incarcarea statica a blankului pentru ca, trebuie sa fi atent sa nu stresezi excesiv un inel cu o coborare prea brusca .

dalezian
senior
senior

Mesaj de dalezian » 12 Iun 2014, 23:36

Oricum mi-ai dat multe informatii pretioase. Asa ca iti inteleg reticenta :) . Fire intinse maine si poate reusesti sa pui datele in grafic!

:respekt:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 12 Iun 2014, 23:40

Ps. ma bucur ca a intervenit si ULk , bait casting-ul e mai pe domeniul lui (in practica) asa ca eu as fi atent la ce are de zis :wink:
multumesc de urari :respekt: si daca am vreme iti trimit un mp :wink: daca nu doar luni cand m-oi intoarce :roll:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 15 Iun 2014, 20:47

Am revenit de la Efttex 2014 trendul cam toti producatorii prezenti au montat masiv inele Fuji KR pe mai multe serii de lansete ( Sportex, Favorite, Major Craft) si noile mandrine Fuji TVS si PTS.

Montajul cu mandrina TVS cu piulita in fata este nefericit pentru ca mandrina a fost gandita ca V-ul sa fie palmat intre degetul mare si aratator. Evident producatorii l-au montat in ambele feluri :wink: ca sa aiba varietate dar la rodbuilderi avem asteptari mai mari.

La standul ATC am avut onoarea sa discut cu presedintele ATC Joe Meehan care mi-a prezentat intraga gama de blankuri Busido si altele noutati care vor fi dezvaluite la momentul oportun. Inele Micro Wave mi-au fost prezentate intr-un test de casting si pot sa spun ca functioneza admirabil dar au unele limitari cu marimea inelelor de pe varf si flexibilitatea generala a sistemului raportat a puterea blankului. Prototipul de crap Micro Wave era si el prezent dar nu dezvolt acum

Pe scurt Sportex m-a impresionat cu blankurile noi inclusiv de finete montate cu inele KR si de noile mandrine Fuji , lansetele mi-au fost prezentat chiar de cel care le-a gandit. Favourite are mai multe serii noi de lansete KR sau cu micro inele si foarte specializate.Daiwa are serii noi de lansete montate cu inele lor AGS care au o rama extrem de usoara si rigida, sunt produse ,,in house,, si nu sunt disponibile decat pentru cateva branduri japoneze de lansete.

Foarte bune raport calitate /pret lansetele de fly Snowbee si JMC.

Vara acesta va fi presarata de suprize legate de Efttex dar si de alte lansari de produs, pe larg cand voi avea timp intr-un articol complet.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Iun 2014, 06:21

TVS-ul...acilea iarasi e chestiune de gusturi..si o sa fie ceva de genul Daiwa versus Shimano..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 16 Iun 2014, 08:06

Fuji avea un stand in care dominau inele Torzite si un banc cu testul comparativ al coeficientului de frecare intre SIC si Torzite. Cei de la standul Fuji au fost deschisi la o discutie despre sistemul KR, nu intamplator sunt nr.1 si stiu sa aplice perfect ideile lor sau ale altora.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 16 Iun 2014, 13:33

Despere TVS. Teoria e una si cum sta treaba in practica.

Ambele TVS-uri le-am montat in downlocking si ambii proprietari au fost de acord ca in pozitia respectiva este mai comoda in palmare.

Acel V in teorie suna foarte bine, dar cand o incerci montata pe lanseta si cu mulineta atasata ( neaparat, pentru ca fara e total altceva) atunci exact din cauza acestui V ce taie mult din carnea mandrinei va da o senzatie de subtirime exagerata in palma exact pe zona unde se sprijina degetele cand se ridica varful lansetei ...
Iar acel "hump" ce chipurile "umple golul" dintre palma si mandrina( dupa cum suna reclama) montata in uplocking,nu face altceva decat sa inchida unghiul descris de linia antebratului si axul( imaginar) degetelor inchise pe mandrina,respectiiv talpa mulinetei....fortand incheietura mainii si mai mult.

Iar in pozitia downlocking miscarea de pivotare va deveni mai comoda.degetele din fata piciorului mulinetei au o zona mult mai placuta de sprijin ( data de piulita rotunjita)....iar partea inferioara a palmei nu este deranjant de ridicat. Si in caz de nevoie si in aceasta pozitie poti sa profiti de acel V( pentru acuratetea in lansare promisa de producator) din cauza ca acel V defapt este un X si functioneaza si invers...dar am mari indoieli ca ajuta real in precizia lanseului.

Cam atat despre " alte asteptari de la rodbuilderi". Teoria e frumoasa...pana pui mana..
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 16 Iun 2014, 13:45

ULK este practica adica cateva zeci de modele montate cu TVS de Sportex si Favorite , senzatia de nefiresc era daor pe modele montate cu pilita spre tip cu sau fata mulineta podul palmei nu are ce cauta pe zoan aceea ingusta a mandrinei.

Fuji le-a gandit doar pentru aplicatii de finete nu pe blankuri de putere dar pot sa fi original si sa le pui pe blankuri Heavy :D

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 16 Iun 2014, 14:15

ULK este practica, adica cateva zeci de modele studiate din cele montate cu Fuji TVS de la Sportex si Favorite , senzatia de nefiresc era doar pe modele montate cu piulita spre varf. Cu sau fata mulineta podul palmei nu are ce cauta pe zona aceea ingusta a mandrinei chiar daca lasneteel montate cu PTS erau toate modele de putere mica .

Fuji le-a gandit doar pentru aplicatii de finete de puteri maxim ML-Medium nu pe blankuri de putere dar pot sa fi original si sa le pui pe blankuri Heavy :D

Evident nu este o mandrina gandita pentru orice marime de mana este un 16mm cu volum diminuat nici nu aveam asteptari sa fie pentru maini mari este pentru cei cu maini mai mici.

E drept ca majoritatea mandrinelor Fuji de spinning pot fi montate in ambele pozitii dar in acest caz este vorba de un proiect special.

Oricum nu ai recunoaste in public ca te-ai inselat ceea ce nu este o mare problema, asa cum nici blankurile T-Russell se rup din senin :lol: dar oficial nu au mari probleme.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 16 Iun 2014, 14:26

http://www.guidesnblanks.com/mobile/product/7156

Vorbesc de "blank touch points on side"...nu stiu cum ar reusi cineva sa le monteze direct pe blank de finete un ID de 15.
Monteaza vre-una si mai dezvotlam subiectul, pana atunci nu critica si nu presupune gratuit ca nu e frumos :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Scrie răspuns