Ca sa iti pot spune exact pe ce varianta as merge va trebui sa le pun pe grafic si acum sunt obosit iar dimineata e posibil sa profit si eu de ridicarea prohibitieidalezian scrie:Ai intuit bine cu reactivele. Pentru jig am alt bat. Pe asta o sa-l folosesc strict cu reactive (maximum 50 g) la somn. Si da, am ales fir de 40 lb pentru rezistenta la abraziune. De pus in pericol blankul, nu. De asta se ocupa mulineta (Abu Garcia Ambassadeur Classic 5501C3) al carei max drag e de 15 lb.
Avand in vederea grosimea varfului blankului (2.8 mm) as merge pe runnere KW pentru a se incarca mai bine cu voblerele mai usoare. Runnerele KW de 8 nu sunt prea mari? De 6 nu e suficient? Sau la aceeasi marime, ID-ul pastilei e mai mic decat la KB?
La mulineta asta, ce plecare imi recomanzi? De 12 sau de 16?

diferenta intre interioarele pastilelor la KW-uri si KB-uri le gasesti aici in tabelul in dreptul caruia e litera J pentru ca doar rama difera pastila e aceeasi http://www.kingofbeasts.tk/Inelele/ (tabelul din mijloc, randul din mijloc). Ca regula, pentru lansari bune, eu prefer sa merg cu un raport in care diametrul interior al pastilei inelului e cel putin dublu diametrului exterior al nodului (functie de nod poate fi si mai mult de dublu). E o regula nescrisa pe care mi-am format-o in timp prin intermediul testelor de lansare.
Raportul mulineta stripper e unul direct proportional de regula, adica tambur mare -stripper mare