Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de kingofbeasts » 12 Iun 2014, 09:11

In conditiile astea da , va putea fi si Microwave-ul o alternativa viabila dupa aparitia lor pe piata numa' ca, pana atunci mai e putin de asteptat dupa cum zicea Don in anuntul facut ieri aici http://rodbuilding.org/read.php?2,426047,426068. Pana sa le dea drumu pe piata mai au putin timp de gandire cu privire la niste runnere pe doua picioare sau o talpa mai solida si anti alunecare cum au kb-urile de la Fuji.
Inelele astea insa, cel mai probabil vor face ferciti multi crapari si stationaristi , adica segmentul caruia ele se adreseaza in mod direct. :wink:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 12 Iun 2014, 10:51

Dap...cam asaceva.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 12 Iun 2014, 12:46

Si pentru ca vorbeam ieri de gramaje , aici mai gasiti cate ceva din ceea ce-mi pica in mana :wink: :
http://www.kingofbeasts.tk/Am-cantarit- ... eavoastra/
Din pacate o mare parte din baza de date pe care o aveam s-a pierdut in toamna cand mi-a crapat hardul la laptop :wallbash: dar, o voi reface treptat :wink:

dalezian
senior
senior

Mesaj de dalezian » 12 Iun 2014, 15:00

Salutare tuturor!

Pentru ca tot suntem in partea heavy a pescuitului, am si eu nevoie de niste sfaturi.
Vreau sa-mi fac un bat de casting pentru somn. Inca nu m-am decis asupra blankului, dar o sa fie ceva de 7'6"-8', iar ca putere sa plece undeva de la 3/8, 1/2 oz pana la 2 1/2, 3 oz. Il voi pescui cu textil de 40-50 lb si leader de 0.5-0.6 mm.
Intrebare este ce inele SIC imi recomandati:
- ca plecare ma gandeam la KW. Ce marimi si cate KW?
- ce model sa fie runnerele si ce marime? KB sunt suficient de puternice? merge si KT mai spre varf?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 12 Iun 2014, 20:03

dalezian scrie:Salutare tuturor!

Pentru ca tot suntem in partea heavy a pescuitului, am si eu nevoie de niste sfaturi.
Vreau sa-mi fac un bat de casting pentru somn. Inca nu m-am decis asupra blankului, dar o sa fie ceva de 7'6"-8', iar ca putere sa plece undeva de la 3/8, 1/2 oz pana la 2 1/2, 3 oz. Il voi pescui cu textil de 40-50 lb si leader de 0.5-0.6 mm.
Intrebare este ce inele SIC imi recomandati:
- ca plecare ma gandeam la KW. Ce marimi si cate KW?
- ce model sa fie runnerele si ce marime? KB sunt suficient de puternice? merge si KT mai spre varf?
Trebuie sa mai dezvolti putin subiectul ca sa obtii cat de cat informatii. Ca idee , desi Fuji nu o spune in mo oficial , KT-urile sau si inelele pe un picior in general sunt date la aplicatii pana in 25-30 de livre forta ca rezistenta a firului (asta se observa lesne dupa un studiu mai aprofundat al inelarilor pe care le recomanda ei in tabele). Aici mai intervine si forta blankului si rigiditatea si actiunea lui. KT-urile la firul pe care-l vrei tu n-ar fi indicate daca te gandesti la marimi mici. In plus talpa lor scurta si cu aderenta mica la matisaj, le creste riscul de a fi smulse de un nod de leader intre firele mentionate de tine mai ales cu naluci de 50 de grame sau mai mari (poate ai avea o sansa cu ele daca nu bagi nodul pe inele si daca montezi un spiral wrap ca sa nu mai adaugi si torsiune la tractiune insa pana nu stabilesti detalii vorbim povesti). Talpa KB-urilor le-ar face potrivite pentru ceea ce vrei insa , cum am spus, depinde de cat de mult ceri de la bat. Hotarastete la blank, la sistemul de montaj, la cum folosesti leaderul si apoi mai putem sta de vorba pentru ca ceea ce intrebi acum suna ca si cum ai cere "un Duster cu roti de noroi de Hummer si cu caroserie de monopost Ferrari".
Sper sa nu te superi ca o spun la modul asta insa vreau sa intelegi ca lipsesc informatii si ca in materie de inelare sunt multi factori care determina o solutie sau alta. :respekt:

dalezian
senior
senior

Mesaj de dalezian » 12 Iun 2014, 20:56

King, multumesc pentru interventie.

Chiar daca nu sunt 100% hotarat asupra lui, hai sa discutam pe un blank anume: Phenix M1 Swimbait MXUR80MH-B.

Montajul inelelor o sa fie unul normal, nu spiral. Nodul leadurului (1.5-2 m) va trece prin inele.

Eu ma gandisem la KW (vreo 4 bucati) + KB restul. Dar nu stiu daca sunt potrivite si nici ce marimi s-ar preta la dimensiunile firului.

:respekt:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 12 Iun 2014, 21:47

dalezian scrie:King, multumesc pentru interventie.

Chiar daca nu sunt 100% hotarat asupra lui, hai sa discutam pe un blank anume: Phenix M1 Swimbait MXUR80MH-B.

Montajul inelelor o sa fie unul normal, nu spiral. Nodul leadurului (1.5-2 m) va trece prin inele.

Eu ma gandisem la KW (vreo 4 bucati) + KB restul. Dar nu stiu daca sunt potrivite si nici ce marimi s-ar preta la dimensiunile firului.

cu blankul asta ai fi fost la limita in sensul ca firele indicate pentru el 10-25 lb ar fi permis si kt-uri in anumite conditii. Cand insa ai zis ca nodul trece prin inele si montajul e unul normal kt-urile au picat din punctul meu de vedere, optiunile ramase fiind doar KB-uri sau un tip de inele cu 2 picioare.
firul de 40-50 lb pe care vrei sa-l folosesti iti va pune in pericol blankul depasind limita maxima data de producator pentru el insa, daca l-ai luat pentru o mai buna rezistenta la abraziune si vrei sa-l pescuiesti pe structuri abrazive e ok cu conditia sa-ti reglezi frana mulinetei in mod corespunzator.
blankul moderate-fast si firul gros imi spun ca nu vrei sa-l pescuiesti la jig (batul) ci la reactive ceea ce, nu impune musai un montaj KR ,ci chiar dimpotriva daca urmaresti lanseuri mai lungi. Avand in vedere firele mentionate (groase) eu n-as cobora sub KB-uri de 6 pentru runnere si asta doar pentru ca vorbim de un blank moderat si naluci pana in 80 de grame (care oricum e mult dar tolerabil). Alternativa ar fi KW-uri de 8 cu o greutate sensibil egala dar mai sigure la smulgere, deformare si torsiune pentru simplu fapt ca au 2 puncte de sprijin pe blank.
Functie si de mulineta plecarea as face-o pe 12 sau 16 probabil

dalezian
senior
senior

Mesaj de dalezian » 12 Iun 2014, 22:46

Ai intuit bine cu reactivele. Pentru jig am alt bat. Pe asta o sa-l folosesc strict cu reactive (maximum 50 g) la somn. Si da, am ales fir de 40 lb pentru rezistenta la abraziune. De pus in pericol blankul, nu. De asta se ocupa mulineta (Abu Garcia Ambassadeur Classic 5501C3) al carei max drag e de 15 lb.

Avand in vederea grosimea varfului blankului (2.8 mm) as merge pe runnere KW pentru a se incarca mai bine cu voblerele mai usoare. Runnerele KW de 8 nu sunt prea mari? De 6 nu e suficient? Sau la aceeasi marime, ID-ul pastilei e mai mic decat la KB?

La mulineta asta, ce plecare imi recomanzi? De 12 sau de 16?

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 12 Iun 2014, 23:12

Cel putin 16..e inalta mulineta.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

dalezian
senior
senior

Mesaj de dalezian » 12 Iun 2014, 23:20

Multumesc, ULK!

Un punct de vedere pentru restul discutiei? Un posibil model de ineleare?

Scrie răspuns