Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de ULK » 11 Iun 2014, 14:47

Nu e rau deloc pentru asa o putere.

Va rezista EVA in timp oare? Ca se vorbeste in ultima vreme de inferioritatea ei fata de alte materiale ;). Sau e Hypalon gripul?
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 11 Iun 2014, 14:57

Zamfi ...Da, tin minte bine ca mi-ai zis ....si da " ma gandesc" si sunt total de acord cu inelarea respectiva.....efectiv nu gaseam nici o informatie despre puterea blankului in text...puteam sa deduc eventual din marimea mulinetei amintite( 8000-10000).

Am presupus un Ebro.
UlKustom Rods

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 11 Iun 2014, 15:44

ULK scrie:Nu e rau deloc pentru asa o putere.

Va rezista EVA in timp oare? Ca se vorbeste in ultima vreme de inferioritatea ei fata de alte materiale ;). Sau e Hypalon gripul?
:lol: tare asta :lol:
da e EVA , va rezista in timp, la fel ca pluta se poate spala si intineri cand e cazul :wink: poate ca n-are ea nobletea plutei insa are alte calitati care o fac dezirabila.
cat despre grame si gramaje, la un combo de aproape un kil', 10-20 de grame nu mai conteaza. Din punctul meu de vedere greutatea batului nu trebuie sa fie neaparat un scop in sine dar nici s-o pierzi din vedere nu-i indicat. La cele 144 de grame daca mai adaugi 55 doar mandrina si inelele plus vreo 5 rasini si ate si un butt cap de eva de 4-5 cm si tot atatea grame scoti un bat de 210 grame. Cu alte cuvinte asta e minimul necesar sub care nu prea vad cum poti sa cobori. De aici in colo , fiecare centimetru de eva, winding check sau alt ceva adaugat trage la cantar.
De echilibru n-are rost sa vorbim ca blankul singur, cere 80 de grame pentru optim si un 30-40 de grame pentru un semi-echilibru tolerabil .
Nu-i bat de finete la salau dupa cum nici somnu de 2m+ nu-i strap asa ca, pretentiile trebuiesc ajustate in consecinta.
Ultima oară modificat 11 Iun 2014, 15:46 de către kingofbeasts, modificat 1 dată în total.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 11 Iun 2014, 15:46

kingofbeasts scrie:
Zamfi scrie:King ,asta e batul lui Emil? Ca tot am asteptat poze cu el .Merci. :respekt:
Da, e batul lui, poze am urcat pe site de mai demult insa abia acum am avut vreme sa scriu cateva cvinte despre unele din caracteristicile de dincolo de poze. Pe langa inele mai are unele particularitati insa despre alea poate cu alta ocazie . :respekt:
Bravo king! Super fain si inteleg ca Emil este supermultumit. :respekt:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 11 Iun 2014, 16:54

Foarte fain King asta inseamana custom si intelegerea fiecarui blank in parte :D

Urmeaza doatare unui blank puternic si fac cercetari de optimizare la acest blank

Model: SBB 809-1 (IM)
Length (ft): 8' 0"
Pieces: 1
Line Weight: 17-40
Lure Weight: 2-8
Power: Mag Heavy
Action: Mod-Fast
Tip (64ths): 5.30
Butt: 0.61

Blank wt. 4.40 oz / 125g

Ma gandesc la o combinatie intre o reductie cu KW uri care vor fi mixate cu KBuri.

Cat de gros pe varf este blankul montat de tine?

NFCul este in alta clasa de putere si actiunea este moderat-fast putere mai mica si absoarbe altfel socurile

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 11 Iun 2014, 16:57

Zamfi scrie:
kingofbeasts scrie:
Zamfi scrie:King ,asta e batul lui Emil? Ca tot am asteptat poze cu el .Merci. :respekt:
Da, e batul lui, poze am urcat pe site de mai demult insa abia acum am avut vreme sa scriu cateva cvinte despre unele din caracteristicile de dincolo de poze. Pe langa inele mai are unele particularitati insa despre alea poate cu alta ocazie . :respekt:
Bravo king! Super fain si inteleg ca Emil este supermultumit. :respekt:
Este exagerat de multumit si mai poate spune ca lanseta i-a depasit orice asteptari. Pe aceasta cale ii mai multumeste lui kingofbeasts inca o data pentru treaba excelenta ce a facut-o :respekt: :bere:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 11 Iun 2014, 17:21

Puterea reala a blankului este de 80-100g nu mai mult.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 11 Iun 2014, 18:53

cristian.ene scrie:Foarte fain King asta inseamana custom si intelegerea fiecarui blank in parte :D

Urmeaza doatare unui blank puternic si fac cercetari de optimizare la acest blank

Model: SBB 809-1 (IM)
Length (ft): 8' 0"
Pieces: 1
Line Weight: 17-40
Lure Weight: 2-8
Power: Mag Heavy
Action: Mod-Fast
Tip (64ths): 5.30
Butt: 0.61

Blank wt. 4.40 oz / 125g

Ma gandesc la o combinatie intre o reductie cu KW uri care vor fi mixate cu KBuri.

Cat de gros pe varf este blankul montat de tine?

NFCul este in alta clasa de putere si actiunea este moderat-fast putere mai mica si absoarbe altfel socurile
Varful masurat avea 2,4 mm in diametru in timp ce pe catalog era dat de 2,2 . Nici butt-ul nu corespunde cu un 12,55 mm masurat si 13mm dat de catalog. Atentie asadar daca construiti pe blankuri XZoga .
Kombinatia KW-uri -KB-uri mi se pare ok si mie si o voi folosi pe un proiect XZoga personal (nu chiar asa puternic) insa, depinde de grosimea firului si in ce masura intra nodul de leader pe inele , precum si de puterea blankului pe varf, greutatea nalucilor si talia pestilor vizati in mod normal si majoritar cu acel bat. Eu inainte imi fac doar ceva schite orientative de obicei si inelele le comand doar dupa ce am vazut blancul si modul in care el se incarca la gol.

@ Anem , dupa cum am spus placerea a fost de partea mea si a fost cu adevarat o placere sa ai un proiect bine conturat de la care sa pleci. :wink: :respekt:
@Zamfi, multumesc inca odata de aprecieri :respekt:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 11 Iun 2014, 22:58

Cam mari diferentele de intre ce spune producatorul si diametrele masurate,pana la urma blankul are o actiune buna si daca are si puterea care trebuie toata lumea e fericita.

Merita vazute blankurile Phenix Black Diamond despre care am informatii ca sunt de referinta in clasa lor :wink:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 11 Iun 2014, 23:00

(Si) Microwave-ul poate intra in discutie cand vorbim de lansete XXX Heavy de spinning. Stripper de 50/30.

Imagine

Imagine
UlKustom Rods

Scrie răspuns