Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de semlecangheorghe » 07 Apr 2014, 10:30

cristian.ene scrie:Gigi,

iar te pripesti si pui botul :D lanseta este progresiva am sa pun poze nu am avut in selectie. Te anunt cand adaug poza

Este drept ca este o exceptie la St.Croix.

Pupu,

din ce am vazut lansetele produse de BassPro au blankuri mai bune, ergonomie si componete ale manerului mai bine alese si sunt mai atent lucrate decat actualele lansete Cabela`s. Au trecut vremurile cu blankuri G.Loomis

Tocmai asta e problema ta.. :D Ca nu pun botul..

Nu este nici o exceptie..Seriile din ultimii doi ani sant o idee mai elastice decat seriile precedente.In ciuda faptului actiunea, ''fast'' la ST.Croix,este una agresiva,care permite control foarte bun al nalucii la distanta-adincime mare ,si o intepare prompta.Toata lumea stie ca aceste ...insusiri nu prea fac casa buna cu acel grad de elasticitate care asigura confortul in dril si reduce dezgatarile a celor care nu-si pot controla mana..Exista compromisuri pina la un punct,intre cele doua insusiri ale unui blank,insa la st, croix..fast-ul ramane fast..

In alt ordine de idei ,de la un profesionist ca si tine m-as fi asteptat sa ne dai macar codul complet al blankului,si cateva cuvinte despre dispunerea inelelor,despre abaterea sau nu de la tip,butt, si greutate..In plus sant curios in ce masura acest blank depaseste sau nu limitele declarate de producator..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 07 Apr 2014, 11:21

johnnybravo scrie:pt jigging salau din barca pe Dunare, pe ce sa merg? NRX, NFC, MHX sau Legend Xtreme? e ceva mai bun pe piata (exclus japonezele) ?

merci
CTS . Eu tocmai mi-am achizitionat un blank 30-70 gr, de 9 picioare. Acasa mai am un CTS light si un SCV legend xtreme.
Obiectiv: 8,1 kg !

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 07 Apr 2014, 11:24

cristian.ene scrie:Uremaza sa fac o comanda de ata de matisat Gudebrod si xxx Hawk pentru ca Pro Wrap desi este de calitate nu este cea mai potrivitata pentru blankurile cu diametre mici.

Pentru cine este interesat pot sa adug orice cantitate . Locul de unde comand http://www.acidrod.com/thread.html

Termenul limita este 10 Aprilie. Livrarea in 30 de zile.

cristian.gab@gmail.com

La ce te referi cand zici ca nu este cea mai potrivita? La grosime? Desi calitativ mai slaba si putin mai greu de lucrat cu ea,ata PacBay nylon este cea mai subtire si mai potrivita pentru lucrari mai fine. Gudebrod nu ofera nici un avantaj fata de ProWrap...poate o idee sa fie mai subtire, dar aproape insesizabil...in plus cel putin la mine Gudebrodul parca urca mai des si mai usor in timpul matisarii pe spirele precedente...vorbind de versiunea nylon grosimea A la toate marcile.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 07 Apr 2014, 11:48

Mie PacBay mi se pare ca se scamosaza; n-am folosit decat vreo 2 role (si alea doar incepute) dar mi se pare ca firul iese scamosat direct de pe rola. N-ati avut aceeasi problema cu firul asta?

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 07 Apr 2014, 12:11

Bada, de asta ziceam ca e mai slaba calitativ, e mai scamosata, mai plata,mai elstica...dar mai subtire fata de cele amintite...scamele sunt totusi fine, nu provoaca nici o problema.
UlKustom Rods

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 07 Apr 2014, 12:38

Mie nu mi-a placut cum s-a acoperit cu primul strat de epoxi; incarca destul de mult si una peste alta impresia mea este ca la sfarsit matisajul nu iese mai fin decat cu Pro Wrap (eu unul raman la asta). Si e vorba de lansete de fly de clasa mica. Poate depinde si de "unelte", eu pana acuma am matisat pe o capra de PAL si cu atza pusa pe un tensor de flytying; poate pe tesnoare dedicate se scamosaza mai putin... habar n-am...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 07 Apr 2014, 12:50

Absolut..cu un singur strat nu se rezolva..dar asta este valabil si la restul. Daca nu gresesc la lansetele de fly de clasa mica se recomanda matase pentru matisaj...dar nu ma pricep acolo.
UlKustom Rods

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 07 Apr 2014, 13:26

Pe clasa 3 merge bine-merci si nylonul... De-aia zic, cu ProWrap n-am avut probleme. Si parerea mea este ca nu ata ingroasa matisajul ci cele 2 straturi de rasina; grosimea lor s-a redus semnificativ de cand am trecut de la FlexCoat la TDM; si s-a mai redus un pic daca am diluat rasina pentru primul strat cu D509. Dar probabil cand vezi ca stratul de atza nelacuita pare de grosime similara cu blankul... e timpul pentru matase; n-am incercat, asta se intampla probabil de la clasa 2 in jos... Astea-s betze pe langa care un UL de spin pare lanseta de crap... :lol: Nu servesc... :D

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 07 Apr 2014, 13:58

Gigi,

mai intai sa vezi macar 40-50 de modele de blankuri St.Croix si dupa ami tragi concluzii.

st, croix..fast-ul ramane fast adica nici o cale de nuante sau diferente ma inteles ai vazut tot si lucrurile-s clare doar la tine in cap

blankul este definit suficient ce vrei sa-ti traduc ? :D 5S70MHF2-B baga mai atent ochiul si vezi ca diametru pe butt e cat al un medium si greutatea este doar un pic mai mare ca al blankului de 7ft Medium

varful este mai gros decat spune producator 2.08mm(majorat la 2.15mm) in loc de 1.95mm, pe butt nu l-am masurat greutatea este cu o abatare minima. diametrul la varf este singurul cusur pe ca il gasesc dar depinde pentru ce aplicatie/loc decpescuit este recomandat foate sa fie un defect sau o calitate depinde.

Mai am unul identic constructie asa ca am sa fac si pozele cu actiunea , in cate faze de indoire vrei sa fie ? :wink:

Gigi sigur nu ai treaba mai bine de duci la pescuit.

Ai rabdare, da ?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 07 Apr 2014, 15:21

st, croix..fast-ul ramane fast adica nici o cale de nuante sau diferente ma inteles ai vazut tot si lucrurile-s clare doar la tine in cap
Nu tre' sa vad 50 de modele ,e suficienta poza cu blank-ul indoit in dril,de la tine din articol.Eu vorbesc de blank-ul din poza..ala nu e progresiv ,stiu cum se indoaie st. croix-urile,si probabil ca n-am vazut eu 50 de modele de st. croix da' cu siguranta am vazut peste 50 de driluri cu pesti adevarati in st. croix-uri ,nu ca aia ce or mai ramas pe la voi prin baltzi dupa ce ati ras tot..

Da' daca ,agati firul de ceva ,si tragi intr-un anume fel de el poti sa scoti blankul cum vrei tu,mai progresiv,mai rapid.Am vazut cum ai flexat sc 4 ala,si mo umflat rasul..daca la ala ii zici tu ..'test''.Asa tragand de fir cu mana si eu iti fac un blank cum vrei tu..
Adevarul despre cum se indoaie un blank il vezi in secunda in care dai tzeapa ,si secundele cand pestele pompeaza..daca al doilea moment hai ca il mai poti surpinde video,eventual,primul moment mentionat de mine nu prea ai cum sa il evidentiezi foto..
Noh ,asa-i in laborator e una(poti face teorie cata vrei),si pe apa e alta...dar ma indoiesc ca pe strapii aia ce ii mai aveti voi poti tu trage concluzii da' poti sa incerci..
P e cand un pescuit la jig pe Dunare cu fibra de sticla??Sa invatam si noiastia ageamii cum se prinde un salau pe sticla cu mono??A ,dupa prohibitie..da poate la cat iesi tu nici nu stii ca-i prohibitie..
Hai nu o lua in nume de rau,am glumit oleaca cu tine..oricum lanseta e traznet si asa vrea sa o am la o adica.. :wink:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns