Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de kingofbeasts » 02 Mar 2014, 21:19

deocamdata am pus pe MH (de 16)
Imagine
as pune si pe H fara retineri (probabil de 17 ) functie si de mulineta.
In cveea ce priveste ergonomia eu nu folosesc SK2 fara piesa intermediara (care o face mult mai ergonomica decat multe alte mandrine mai ales pe un anumit tip de priza)

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 06 Mar 2014, 12:30

Pe un alt topic,AdiSb vroia sa vanda la licitatie o lanseta de fly,#8 de 10'8"picioare.Dar s-a intamplat sa nu fie asa. :) Adica m-am gandit sa o modific si sa-i fac lui Adi o lanseta travel de spinn.Astfel am lasat in husa tronsonul cu mandrina si m-am jucat doar cu primele trei tronsoane ale lansetei.Le-am dezbracat de inele iar din varf am taiat o bucata de blank,astfel incat a iesit o lanseta de 2,15cm cu un varf de 2mm.Ca si combinatie de inele am ales Y-uri(3) cu continuare in k-uri pe terminatie de 5.5. cu varf TMNST de 5mm.Manerul e o combinatie de ce am avut pe acasa eu si Adi :lol: plus wdc facute de mine.Cred ca lanseta va putea lansa cu usurinta naluci de 14-15gr.Cu a mea desi nu are varful taiat am aruncat si 17gr :lol: .Cam asta e.Adi ne va putea zice mai multe cand o scoate la aer. :wink:
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 06 Mar 2014, 12:44

:respekt: Ilie,
sa nu toci tot materialul de wdc-uri :lol:

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 06 Mar 2014, 13:40

Faina lucrare Ilie! :)
Ce problema as vedea eu - nu stiu daca nu e pur teoretica, asta tu si AdiSb va trebui sa verificati pentru ca depinde mult de caracteristicile constructive ale blankului - la o lanseta de fly din 4 tronsoane segmentul de putere este cel de butt, tocmai cel la care ati renuntat voi. Va trebui sa aveti grija ca tronsonul de butt actual (care era unul de tranzitie la lanseta de fly) sa fie suficient de rezistent pentru ce se asteapta de la lanseta (pan'la urma a iesit un Medium, daca bine inteleg); ma gandesc la faptul ca s-ar putea se nu aiba nici actiunea, nici grosimea peretelui necesare uneu lansete cu cw in jurul la 16-18 grame... Si varful cred ca merita lasat la grosimea initiala (banuiesc ca era un 4-4,5) :?

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 06 Mar 2014, 15:14

Tavi,sincer nu am masurat peretele blank-ului.Dar o pot face deseara.Mie mi-i se pare mai tare ca RX7 ce-l am eu.Bineinteles ca se poate discuta mult aici iar blank-uri sunt multe si fiecare cu mama lui.Timpul si Adi ne va spune ce si cum.La mine unul a confirmat varianta.Mersi de apreciere. ;)

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 06 Mar 2014, 18:24

cum merge nuiaua la boblere? :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 06 Mar 2014, 19:27

Ca ceasu' :lol:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 06 Mar 2014, 21:13

...felicitari Ilie , faina treaba !
...vad ca te-ai "infipt" serios in manufactura

...si pe de alta parte , tare mi-ar fi placut sa-l aud pe "MuskMd" rostind intrebarea ce ti-o adresat-o mai sus.
...ca muscar cred ca-i vine greu sa vada o scula de fly transformata in una de spinning :headbash:

@ Adrian SB
...s-o "birjalesti" sanatos !

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 06 Mar 2014, 21:40

Radule mai greu i-ar cadea sa vada o nuia de floace transformata in una de cast :lol:
da cred ca ma risc la aroganta asta intr-un viitor mai indepartat :P

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 06 Mar 2014, 22:04

Mersi Radule. ;) Nu pot sa zic ca m-am varat tare in chestia asta,dar asa ca sa omor uneori timpul merge.Sunt la divizia amatori :lol:

Scrie răspuns