Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Lansete CUSTOM
E misto demonstratia dar nu stiu cata relevanta are; pe mandrina sarcinile sunt destul de limitate... 

- kingofbeasts
- veteran
la bete de salau si de biban da (aproape ca nici nu exista sarcini) dar daca urcam in kilograme relevanta incepe sa-si faca aparitia (cel putin din punctul meu de vedere).tavistan scrie: pe mandrina sarcinile sunt destul de limitate...
Sunt foarte multi care-si aleg mandrina dupa cat de bine arata si sunt la fel de multi care considera ca poti s-o montezi oricum indiferent de aplicatie. Mai sunt apoi unii care cred ca anumite mandrine sunt doar pentru anumite aplicatii (de exemplu SK2 pentru L si UL).
Demonstratia se adreseaza celor ce gandesc si in afara cutiei.
I s-ar rupt cuiva vreodata o mandrina in drill? Sau a scapat vreo mulineta din mandrina?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
- kingofbeasts
- veteran
ai fi surprins sa aflii ca da ?
Dar erau mandrine de calitate? sau erau cu defecte de fabricatie...
Asa cum vad eu probleme ar putea aprea mai degraba in cast, cu scule de clasa mai mare daca dai drumul partial sau total la talpa mulinetei... Ma gandesc ca exemplu "extrem" la lanseuri gen surf cast sau la crap, unde nu tii mulineta in mana in lanseu. Dar pentru asta sunt mandrine si mai robuste.
Asa cum vad eu probleme ar putea aprea mai degraba in cast, cu scule de clasa mai mare daca dai drumul partial sau total la talpa mulinetei... Ma gandesc ca exemplu "extrem" la lanseuri gen surf cast sau la crap, unde nu tii mulineta in mana in lanseu. Dar pentru asta sunt mandrine si mai robuste.
Eu zic sa reveniti la realitatea cea de toate zilele. Cedeaza firul, batul, nodul in 99.(9)% din cazuri. SI tinand cont de ce pesti prindem noi discutia devine hilara.

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
- kingofbeasts
- veteran
evident ca vorbeam de aplicatii de la MH la deal. Putini stiu ca talpile mulinetelor de clase mari sunt fie mai lungi, fie mai late fie mai inalte(mai groase) fie combinatii dintre acestea 3 care pot avea ca efect umflarea si craparea mandrinei (in timpul strangerii mulinetei pe bat) daca mandrina e prea mica comparativ cu nevoile talpii mulinetei (ca sa nu zic ca poate crapa in timpul pescuitului mai ales in conditii de frig).
Personal am avut o mandrina Fuji DNPS care a crapat in timpul strangerii mulinetei pe bat cu ceva ani in urma si experiente similare au mai avut si altii :
http://360tuna.com/index.php?/topic/463 ... n-jigging/
Personal am avut o mandrina Fuji DNPS care a crapat in timpul strangerii mulinetei pe bat cu ceva ani in urma si experiente similare au mai avut si altii :
http://360tuna.com/index.php?/topic/463 ... n-jigging/
- kingofbeasts
- veteran
Tavi scrie:Eu zic sa reveniti la realitatea cea de toate zilele. Cedeaza firul, batul, nodul in 99.(9)% din cazuri. SI tinand cont de ce pesti prindem noi discutia devine hilara.
- kingofbeasts
- veteran
da cine o zis ca toata lumea face bete pentru cleni ca palma si scobari prinsi la muste prin Romania?Tavi scrie:Eu zic sa reveniti la realitatea cea de toate zilele. Cedeaza firul, batul, nodul in 99.(9)% din cazuri. SI tinand cont de ce pesti prindem noi discutia devine hilara.

Da, cu stransul ai dreptate; si mie mi-a crapat un DNPS pe o lanseta de crap. Dar stransul prea tare e o greseala care nu tine numai de clasa (swe face si pe clase mici...). Tu ai pune SK2 pe o lanseta H? Nu ca as avea ceva impotriva dar mi se pare totusi destul de putin ergonomica pe lansete mari.... Nu stiu, o sa vad ca mi-am comandat si eu una...