discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
kleniacul
- veteran

Nu e tare deloc ideea pentru ca nu a primit binecuvintarea Intii Statatorului intre rod-builderi

Extrem de practica ideea,poti echilibra o lanseta cu mulinete de greutati diferite.Ca idee cam care ar fi diferenta de greutate intre doua mulinete care echilibreza lanseta ,mulinetele fiind montate la capatele opuse ale mandrinei,la maximul cursei?Se monteaza pe rind mulinetele,evident.
-
kingofbeasts
- veteran

-
ULK scrie:Putin prea mult filet expus dar ceva pentru ceva.....Intodeauna primeaza ceva si ideea e foarte buna
partea care tine de confort (pentru ca nu-i chiar placut sa stai cu degetele pe filet) am rezolvat-o printr-o piesa intermediara detasabila. La aspect inca se mai lucreaza

-
kingofbeasts
- veteran

-
kleniacul scrie:semlecangheorghe scrie:Ca idee cam care ar fi diferenta de greutate intre doua mulinete care echilibreza lanseta ,mulinetele fiind montate la capatele opuse ale mandrinei,la maximul cursei?Se monteaza pe rind mulinetele,evident.
N-am facut inca teste de genul asta ca n-am avut vreme dar voi face . Din punctul asta de vedere ar fi mai avantajoase piulitete de mandrina skeleton care fiind mai mici in lungime dau o cursa mai mare a mulinetei (pana pe la 4-5 cm ) si astfel muta punctul de echilibru putin mai mult .
Deocamdata pot doar sa spun ca, cu aceeasi mulineta (ce cantareste vreo 280 de grame) diferenta de balast pentru echilibrare intre cele 2 capete de cursa era de vreo 20 de grame. Adica pentru mentinerea punctului de echilibru stabilit in pozitia maxim fata , cu mulineta la maxim butt trebuia sa mai adaug aproape 20 de grame in conditiile in care cursa maxima acum e de 3 cm.
Nu e chiar un castig fenomenal insa nu urmarisem asta pe mine interesandu-ma manevrabilitatea lansetei. Ideea e ca vara aveam nevoie de un maner putin mai lung (ma ajuta mai bine in lansare) cu sprijin mai bun pe antebrat (pestii fiind mai potenti si implicit drilurile mai lungi) astfel incat sa nu fie obositor in partidele lungi iar iarna, un cotor mai scurt pentru manevrabilitate sporita atat drilurile cat si partidele fiind mult mai scurte .
-
ULK
- veteran

Cum zicea king,ideea era sa obtina doua lungimi diferite de maner,nu neaparat echilibru,dar evident se poate folosi si in sensul acesta cu doua mulinete ddiferite ca si greutate.
Eu zic,ca nu merita pusa intrebarea...cum ramane cu distanta intre tambur si stripper..si dece....NGC-ul incet iese din peisaj dar la o adica si choke-ul poate fi inbunatatit,mutand mulineta....daca trecem de minusul ca vei avea lungimi de maner diferit de fiecare data,pote si cand nu ai dori asta.
Despre" problema de proiectare" din partea lui Fuji invocata de dl.Ene In legatura cu topurile LG de 4.5 In comparatie cu runner-ele KT 4.5...Jim Ising reprezentantul Fuji din State,cu cine colaboreaza si susnumitul.. spune:
KT4.5 is 5.8mm high. An LG of the same size with a 1.6 tube is 6.0 mm high. 2 tenths of a mm should not be a problem.
-
kingofbeasts
- veteran

-
ULK scrie:Eu zic,ca nu merita pusa intrebarea...cum ramane cu distanta intre tambur si stripper..si dece....NGC-ul incet iese din peisaj dar la o adica si choke-ul poate fi inbunatatit,mutand mulineta....daca trecem de minusul ca vei avea lungimi de maner diferit de fiecare data,pote si cand nu ai dori asta.
Asta e unul dintre aspectele pe care il studiez acum in timpul testelor. deocamdata pot doar sa spun ca in mod cert difera de la mulineta la mulineta (functie de upsweep ) performanta in lansare dar marja e de sub 1 metru plus-minus ( pana in momentul de fata), mulinetele cu upsweepul cel mai pronuntat fiind cele mai afectate . Nici nu pot spune ca masuratorile facute sunt foarte elocvente intrucat plusul obtinut pe lanseu in varianta cu cotorul mai lung se poate datora si faptului ca acel tip de cotor imi permite sa ma infig mai bine in lanseta in timpul aruncarii.
Asta e valabil in cazul in care faci inelarea in functie de unul din capetele de cursa pentru ca daca o faci in functie de mijlocul cursei mulinetei deja devine neglijabila influenta asupra distantei in lansare.
-
cristian.ene
- veteran

Kleniacule e mai bine sa te abtii pentru ca esti departe sa intelegi ce conteza in rodbuilding
Kingofbeasts este unul din putinii care rodbuldingul este o provocare cauta si vrea sa perfectioneze nu umbla pe cai batute.
De invatat toti avem si chiar azi am mai aflat lucruri noi de la 2 rodbuideri.
split
Am primit recent rasini Theread Master Lite si hardnerul este tot de culoare alba diferit de cel galben pe care l-am folosit pana acum.
Ambalajele de la kitul de 4 oz. vin sigilate la buza flaconului la fel ca unele medicamente.
Posibil sa fie o formula noua.
Daca are cineva informatii exacte astept

oricum nu le voi amesteca cu cele vechi din seringi.
Pana cum Thread Master Lite este cea mai elastica rasina folosita si cred ca este mai putin expusa sa se crape in timp.
-
Adi G
- veteran

kingofbeasts scrie:tot in lucru : "sliding reel concept"

io am o lanseta cu mandrina de genul asta de prin 2005... pezon & michel... buna lanseta, dar ma deranjeaza ghiventul la mana.
-
Adi G
- veteran

hehehe... bine ca mi-ai adus aminte de ea... blankul este de nota unspe', inele fuji... numai cel de plecare scartzaie un pic... mandrina ma deranjeaza la maxim. mi-ar place s-o "dezbrac" complet fara sa nenorocesc blankul. este posibil asa ceva?
-
kleniacul
- veteran

[quote="cristian.ene"]Kleniacule e mai bine sa te abtii pentru ca esti departe sa intelegi ce conteza in rodbuilding :wi
Nu ma intereseaza ce crezi tu despre mine,dar abtine-te sa mai ma jignesti.Pentru mine tu ca om esti nul,dar ai nebunia ca scuza.Ma intereseaza de la o lanseta custom sa ma simt bine cu ea,asa incit am un Seeker facut de tine pentru stiuca si pe care nu-l voi vinde never si un Legend facut de Andronic pentu salau idem.Restul e gargara .Tu nu pricepi ca acel client care vrea o lanseta de la tine o vrea dupa specificatiile lui,nu ale tale.Cind vrei sa-i impui dorintele tale clientul se duce invirtindu-se.Cind prostia si incapatinarea se mai asorteaza si cu fudulia in mod sigur te sterge din agenda telefonului.Se pare ca tu chiar te crezi primul intre rodbuilderi,de aia te-ai sesizat.

-
kingofbeasts
- veteran

-
Adi G scrie:
hehehe... bine ca mi-ai adus aminte de ea... blankul este de nota unspe', inele fuji... numai cel de plecare scartzaie un pic... mandrina ma deranjeaza la maxim. mi-ar place s-o "dezbrac" complet fara sa nenorocesc blankul. este posibil asa ceva?
Depinde ce intelegi prin "nenorocit" blankul. In principiu o dezbracare completa se poate dar , e posibil sa te coste vopseaua si finishul de pe el care se pierd. Nu ca nu s-ar putea revopsi dar se cam complica treaba si incepe sa urce in costuri destul de mult.
Functional nu pierzi nimic la blank dar s-ar putea sa castigi ceva "nervozitate" de la el. Nu sunt chiar convins ca finishul pe un blank exercita cine stie ce protectie si spun asta dupa ce folosesc in mod curent 3 blankuri dezbracate (unul chiar de 2 ori) si care rezista bine-mersi desi le-am cam abuzat inclusiv la temperaturi sub zero grade (e drept ca au ceva "carne" pe ele spre deosebire de un T Russel -la care daca i-ai luat finishul i-ai injumatatit grosimea-).
Intrebarea ta finala e "merita sa modific sau mai bine mai pun ceva si fac un alt bat"?
Pentru mine a meritat din mai multe motive sa o fac (erau bete cu palmares, aveam de testat ceva teorii, nu ma costat manopera etc.) dar pentru tine poate sa nu mai fie destul de convenabil.