discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
lau_bau
- veteran

Bine ai revenit Tavi.
Sanatate multa si putere de munca sa faci lansete unicat.

-
ULK
- veteran

Belea ! Cum e blankul?
-
Torescu Octavian
- senior

-
dubios.... nici cal nici magar nu e pe gustul meu.....rapid , parabolic, subtire in carne ,fara rezerva de putere..in schimb este usor ca fulgul..nu stiu ce se intampla daca dai tepe mai in fortza..o sa mi zica proprietarul la primul drill cu un exemplar adecvat
-
kingofbeasts
- veteran

-
tot in lucru : "sliding reel concept"

-
ULK
- veteran

Very ingenious

A new balance concept.Nu am mai vazut asaceva. Inovatie proprie ?
Bravo king.. Asta este rodbuilding adevarat...nu doar asamblare dupa scheme....Love it.
-
kingofbeasts
- veteran

-
Saru'mana
Da e inovatie proprie si deocamdata e in faza de teste. Ideea a plecat de la faptul ca iarna aveam nevoie de un cotor mai scurt la batul de jig fiindca stratul suplimentar de haine groase imi creste circumferinta si era des agatat de coada joardei astfel ca ma incurca in manevrat. E drept ca in acelasi scop s-au inventat deja manere telescopice care permit ajustari mult mai substantiale dar mie nu-mi inspira nici incredere si nici nu ma impac cu butt-uri mici de tip maciulie de 2-3 cm care nu-mi dau o priza buna pe lansare. In consecinta imi ramaneau doar doua variante : 2 butt-uri la aceeasi lanseta sa le schimb (unul de vara -mai lung- si unul de iarna -mai scurt- ) sau 2 blankuri identice montate diferit (unul cu cotor lung si unul cu cotor scurt).
Cum sunt fan declarat al mandrinelor SK2 in timp ce ma jucam cu 2 mandrine (montand un alt blank) mi-a picat fisa mandrinei cu 2 filete astfel incat sa-mi permita sa misc mulineta pe bat 2-3 cm cat aveam eu nevoie fara sa am modificari la capitolul aspect si piese sau costuri suplimentare exagerate (precum in cazul a 2 lansete pe acelasi blank).
N-am pus eu coada la pruna dar, personal, inca n-am vazut ceva similar si daca exista e pura coincidenta
Conceptul e in faza de teste si a mai suferit ceva ajustari de cand am facut poza aceea vartianta finala urmand sa o vedeti cand definitivez lanseta cu pricina (care de altfel e un rebuild al unui alt bat drag mie).

-
ULK
- veteran

Bada...cred ca la ideea asta pruna e a ta...Nu cred ca am vazut ceva similar. Inca o optiune pe mana builderilor in caz de nevoie.Putin prea mult filet expus dar ceva pentru ceva.....Intodeauna primeaza ceva si ideea e foarte buna