Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
tavistan
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de tavistan » 30 Noi 2013, 16:23

Frumoasa; imi place lucratura aia la maner... S-o folosesti cu placere si respect rodbuirder-ului! :)

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 30 Noi 2013, 16:24

ULK scrie:. Facut in asa fel sa nu dauneze functionalitatii,merita apreciat.
Cand vorbim de nefunctionalitate in constructia unei lansete?

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 30 Noi 2013, 17:58

Uneori se mai întâmplă. :-)
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 30 Noi 2013, 19:34

Cum sa nu se intample :). Din punctul meu de vedere, trebuie sa tina pasul cu tot ce este de ultima generatie in materie ce deserveste o functionalitate cat mai buna si sa fie construita in prisma a tot ce stim azi despre o lanseta. Limita intre functional si deranjant este oarecum relativa, dar asi spune ca exista niste trasaturi generale ce nu merita sacrificate pentru aspect.

Bineinteles trasaturile de baza unei lansete bune sunt: blankul ales cat mai bine pentru aplicatia dorita,greutatea totala sa fie tinuta cat este posibil "la pamant ", echilibrul( cu legatura directa cu inelele folosite) cat mai bine plasat pentru priza/aplicatie fara sa compromiti distanta de lansare si nu in ultimul rand rezistenta la uzura..si cam atat. In linii mari, repet, fara sa intram in detalii.

Dar nu consider crima sau de blamat nici daca cineva prefera sa puna accent pe una dintre cele de mai sus in detrimentul celorlalte aspecte, daca el sau clientul lui este multumit pedeplin de rezultat ..suntem diferiti si asta ne defineste.
Atat ca eu nu asta am invatat de la cine am furat meserie( am luat parte si la un seminar online si mai am multe de insusit)..dar de asta ma tin sigur aspect/functional sa ramana in echilibru.

Si degeaba sunt criticat de unii ca tin cont doar de aspect...critica lor arata doar ca nu stiu ce am adus eu in prin plan in fata lor, tehnici ce nu au incercat sa foloseasca in construcitia lansetelor si l-i se pare( din poze) ca nu respect anumite norme de functionalitate..uitand ca foloseam micro inele inainte de aparitia conceptului KR actual, avantajele lor imi erau clare de atunci...ca ulterior sa fiu atacat de unul ce pana la urma a imbratisat si el conceptul ...ca nu pun accent pe functionalitate. Yeah right.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 30 Noi 2013, 20:30

Ce frumos ai adus-o din condei si ne-ai expus a ta "ars poetica"... :mrgreen: ... dar era vorba de lanseta facuta de Nariman, remember? :lol: frumoasa lanseta, asa-i? :wink: :respekt:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 30 Noi 2013, 21:23

Absolut...este o lanseta frumos lucrata..se vede munca multa in ea, mai ales pe butt...

Se vede ca este lucrata cu si din pasiune, nu doar asamblata pe banda rulanta, ca isi respecta clientul sa ii ofere ceva unic, cu adevarat customizat...si sunt convins ca pe aceasi bani sau mai putini, a lucrat mai mult decat daca ar fi oferit o lanseta perfect functionala dar doar asamblata din prefabricate.

Da..respect pentru munca depusa de Narik si chiar m-as bucura sa vad lucrari mai des de genul acesta. Inlay-ul de pluta/EVA/lemn nu este asa de usor de stapanit sa dea un rezultat frumos si estetic pe cat pare... Vad ceva greseli ..dar nu merita amintite, pentru ca,cu siguranta omul isi da seama in timp singur de ele si totodata se vede ca stie ce face.

Frumos.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 01 Dec 2013, 20:44

Pai de ce? Eu zic ca ar fi util sa fie spuse - cam asta ar fi scopul unui astfel de topic... Nu numai laudele - cu astea e mult mai simplu! :roll:

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 01 Dec 2013, 22:24

ULK scrie:Absolut...este o lanseta frumos lucrata..se vede munca multa in ea, mai ales pe butt...

Se vede ca este lucrata cu si din pasiune, nu doar asamblata pe banda rulanta, ca isi respecta clientul sa ii ofere ceva unic, cu adevarat customizat...si sunt convins ca pe aceasi bani sau mai putini, a lucrat mai mult decat daca ar fi oferit o lanseta perfect functionala dar doar asamblata din prefabricate.

Da..respect pentru munca depusa de Narik si chiar m-as bucura sa vad lucrari mai des de genul acesta. Inlay-ul de pluta/EVA/lemn nu este asa de usor de stapanit sa dea un rezultat frumos si estetic pe cat pare... Vad ceva greseli ..dar nu merita amintite, pentru ca,cu siguranta omul isi da seama in timp singur de ele si totodata se vede ca stie ce face.

Frumos.
Eu n-am inteles daca lanseta mea e functionala sau nu ? Ce greseli observati ? Mi-ar prinde bine si mie sa stiu ceva fineturi, mai ales ca am de gand sa-mi mai fac doua lansete tot la acelasi rodbuilder, oricare ar fi greselile :). ( doua lansete in iarna asta ). Pacat ca nu pot sa va arat cum culiseaza piulita mandrinei, fara vreun fel de joc, zici ca-i hidraulica :D. Sper ca nu-i vreo greseala ca n-a folosit componente Matagi. :roll:
Obiectiv: 8,1 kg !

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 01 Dec 2013, 23:27

mini_mic,

verifica cateva lucruri

1.Distanta intre piciorul mulinetei si inelul KL-H 20

2.Daca cele 3 inele KL-H(20,10,5.5) sunt perfect coliniare

3. Ce inel/inele urmeza dupa KL-H5.5mm intre KT

4. Cate inele KB urmeaza dupa KL-H 5.5