Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
topwater2
utilizator constant
utilizator constant

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de topwater2 » 29 Mai 2013, 19:42

Nu mai este nevoie, ca mi-au zburat sf-urile din cap. Clasic e cel mai frumos.
Multumesc.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 29 Mai 2013, 21:23

Mama frate... abia acuma vad cate zeci de pagini am pierdut la topicul Lansete Custom.

Va mai dau una pentru dezbateri. Va avertizez... e din categoria Kitch... sper sa nu-l mance vaca :lol: :lol: Asta ori iti place ori nu-ti place, la fel ca si la Shimano DC... ori iti place buzu din lanseu ori nu-ti place. Mie-mi place... fiind a mea :roll:

Sper sa n-o pierd in iarba.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 30 Mai 2013, 23:49

Frumos.....:respekt:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 31 Mai 2013, 08:23

Bijuterie....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 05 Iun 2013, 19:05

Steve Gardner si Tom Kirkman la International Custom Rod Building Expo 2013, Salem/North Carolina cu revista "noastra" in mana. :respekt:

Niste oameni extraordinar de amabili..

Imagine
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Iun 2013, 20:04

:D
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

stradic
veteran
veteran

Mesaj de stradic » 05 Iun 2013, 23:40

ULK scrie:Steve Gardner si Tom Kirkman la International Custom Rod Building Expo 2013, Salem/North Carolina cu revista "noastra" in mana. :respekt:

Niste oameni extraordinar de amabili..

Imagine
Aici are si Gigi niste merite importante la aparatia acelui articol in AVP,nu @ULK?? :?:
rapala the best vobler in the world

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 06 Iun 2013, 12:12

Da stradic...cine vorbea de merite sau ale cui sunt? Stii cumva cine a primit poza asta prima data inainte sa o postez aici sau vorbesti si tu ?
UlKustom Rods

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 07 Iun 2013, 22:51

In acesta dupa amiza am facut un trest cu 3 lansete custom construite pe acelasi blank Cabela`s IM7 705-2 ( 7`ft . 8-20 lb. putere reala 7-28g, actiune moderat- fast foarte asemanatoare cu un popping) pentru a vedea obiectiv prin masurartori cum este cu distanta de lansare inele Fuji clasice mai mari si mai putine v.Fuji Micro KR si care sunt factorii care inflenteza distanta de lansare.

Lanseta nr 1. este construita cu inele Fuji Y + L plecare de 25mm cel mai mic inel 6.0mm , top FST 6.0mm

Lanseta 2 cu noile inele Fuji KR cu plecare KL-H 20 , KL-H 10 , KL-M6 , KL-L5.5 si cele mai mici inele KT 4.5.mm top MNST 5.0mm.

Pe blankul nr 3 am construit o varianta speciala de inele KR care este conceptul unui prieten cu care am facut testul (l-am vazut pe o lanseta japoneza) cu inele de plecare KL-H pus invers …….cel ami mic KT 4.0 si top LGST 4.5.

Mulinetele Folosite au fost Shimano TP 2500 FB (Diam , tambur 46.5mm) si un Shimano TP3000 Mg cu un tambur cu diametru de 45.0mm.

Pe fost Shimano TP 2500 FB am folsit un fir Varivas Vermax 0.22mm si un fir textil G Soul WX8 PE1.0.

Pe Shimano TP3000 Mg am folosit un fir Sufix Performance Braid de 6lb./ 0.14mm

Recordul de distanta a fost stabilit cu lanseta nr3. varianta Micro KR , fir G- Soul WX8 PE1.0.si jig de 10g distanta maxima a fost de 54.2m si lanseuriile medii de 51-52m desi inelul de plecare este un KL-H 16 pus invers care a obtinut distante mai bune decat montajul cu KL-H20.

Suprinzator cu firul mono Varivas Vermax 0.22mm lanseuri cu 10g au fost constant la peste 40m cu un maxim de 45m. Prin comparatei lanseta nr1. IM7 montata cu inele Y si L cu diameter mult mai mari a lansat cu echipamentu identic(mulineta ,fir, greutate de 10g) mai putin adica un maxim de 43m si media cu 2m mai putin.

Prin comparative cu firul Sufix Performance Braid de 6lb./ 0.14mm cu mulineta Shimano TP3000 Mg cu jigul de 10g si folosind lanseta cu inele clasice Y + L distanta maxima a fost de 47m si distantele medii 41-42m influenta asura distantei de alnsare s-a datorat in primul rand firului Sufix si diametrului mai mic al tamburului.

La acest test am facut 5 aruncari in fiecare combinatie de lanseta , mulineta ,fir, greutate(3.5g, 7.0g, 10g jiguri si o oscilanta de 13g) .

Nu am am cum timp sa pun toate informatiile in toate combinatiile posibile dar pot sa sa aduc pe scurt cateva concluzii. Voi scrie cateva articole complete si urmeza un test si mai fin acoradat ca greutati(naluci si diameter de fire) raportat la cele 4 lansete construite pe acelasi blank Cabela`s IM7 705-2.

Ce conteza mult

1. Firele ca fie cat mai matasoase si lucioase pentru a elimina frecarile firul de top G-soul WX8 PE1.0. are perforamnte net superioare unui fir rugos cum este Sufix Performance Braid.

2. Calitatea mulinetei, modul in care aseza firul si cum pleaca de pe mulineta este decisiv daca se cauta lanseuri la distanta. Managementul firului la mulinetel cu ,,surub fara sfarsit ,, si 2 viteze de oscialtie cum au Shimano de la Stadic in sus au 2 mari avantaje

a. permit folosirea unor fire foarte subtiri si matasoase fara sa faca peruci,( am un Abu Revo care mi-a distrus un fir G-soul SS si accepta doar fire mai rigide cum este Sufix Performance Braid.sau PP

b. lanseuri sunt mai lungi datorita modului in care este asezat firul.

In testul de distanta Inele Fuji Micro nu s-au arat inferoare cu nici o greutate supriza a venit la greutatea de 10g unde le-au baut pe cele conventionala desi exista diferenta mari de diametru intre un inele KL-H 16mm si unul Y25mm si inele KT de 4.5/ 4.0 vs. inele de 6mm pe varf.

Testul de distanta ca fi completat de un test de precizie si o prezentare completa a avantajelor inelelor Fuji Micro prin distributia fortelor pe blank si protectia firului in pescuit.

Urmatorul test de distanta va fi unul cu inele Fuji Micro KL-H 25 si inele pe varf de 5.0mm si fire mono de 0.25mm -0.28mm si fire textile de putere mare.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 07 Iun 2013, 23:01

Este de laudat ca vrei sa faci un test comparativ...dar vezi sa nu faci un talmes-balmes...axeaza-te pe ceva anume. Ce ai prezentat este doar dorinta ta de a compara....multe...prea multe ..necunoscute in ecuatie. Mai pe rand daca se poate , ca nu se intelege mai nimic. Doar ca inelele KL-H de 25 sint considerate micro :)
Urmatorul test de distanta va fi unul cu inele Fuji Micro KL-H 25
:lol1:
UlKustom Rods

Scrie răspuns