Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de cristian.ene » 17 Mai 2013, 10:00

Bogdan,

inele LGST 4.5 mai au o problema nu se potrivesc cu inele KT 4.5 pentru ca sunt mai putin inalte decat inelele de running, LGST 4.5 merge cu KT4.0 dar si aici la limita.

probleam este ca inele MNST nu au sens pe blankuri din grafit de puteri UL, L ,ML sau fibre de sticla de puteri mici doar daca au rama din titan.

Pe blankuri de putere mai mare de ML inelele MNST au sens.

Problema este ca Fuji nu a calcualt corect inaltimea inelelor LG pentru inele KT 4.5.

Pana acum am folosit inele FC care sunt pentru casting dar au un profil cu care este posibil sa se mai agate firul de imbinarea metalica a picioruselor chiar daca este acoperita cu rasina. In plus inele FC sunt ceva mai grele decat LG.

Fuji si-a dat seama de eroare si din surse verificate lucreza sa remedieze problema doar ca o sa dureze, pana tunci solutia este MNST sau FC in functie de puterea blankului.

Trecerea catre noile inele va mai dura putin pana cand marii producatori elimina stocurile de inele vechi si vor trece masiv pe inele Fuji KR pe blankuri de calitate.

Este posibil ca si Asia in scurt timp sa utileze in masa lansete cu copii ieftine ale inelelor KR mai ales ca acolo manopera nu costa mai nimic si cei care ,,tricoteza,, nu comenteza ca sunt inele Micro sunt mai greu mai greu de pozitionat si montat.

Problema cu pozitionatul inelelor in linie este reala pentru ca blankurile au deviatii care ingreuneaza procesul ,dar avantajele si placerea de a pescui merita efortul :wink:

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 17 Mai 2013, 12:26

cristian.ene scrie:Grey-wolf,
ai ales KL pentru ca exista plecarea de 30mm ?
totusi KL-H 25 are o inaltime mai mare comparativ cu KL 30 si cred ca este suficient de mare diametru pentru Daiwa Infinity 3000.
Merita sa folosesti in uramtoarele proiecte noiel inele KL-M si KL-L care iti permit o trece mai putin abrupta spre inelele KT si posibilitatea unor lanseuri mai lungi comparativ cu trecrea in doar 3 inele la KT. Am folosit deja aceste inele KL-H 20, KL-H10, HL-M7, KL-L6 pe un Cabela`s IM7 705 si este mai bine pentru distanta comparativ cu trecea KL-H 20, KL-H10, KL-H/M 5.5
Pe varf la ce diametre minime KT te-ai oprit ?
plecarea este pe un kl 25 . o particularitate a mulinetei folosite este upsweep ul foarte abrupt care genereaza automat un choke point foarte apropiat de mulineta . nu am avut chef sa modific upsweepul asa ca sa lucrat pe cel existent . kl 30 e prea inalt la fel si kl-h 25 . inelul cu care pleca cel mai bine si obtineam cele mai bune performante e kw 30 , din pacate am unul singur si e necesar in alt proiect . deocamdata nu am acces la inele kl-m si kl-l neexistind acolo de unde ma aprovizionez . am folosit si kl-h pe alte bete dar aici nu era cazul . pe virf sunt kt 6 si top tfst 6 ( 6)

PS : KL-30 are o inaltime de 60,5 mm iar KL-H 25 are o inaltime de 55,9 mm
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 17 Mai 2013, 21:06

Grey-wolf,

cred ca se pot folosi inele de orice tip doar ca trebuie modificata distanta fata de mulineta si trebuie sa se potrivesca si cu panta inelelor folosite. Cu noile inele KL-M si KL-L se modifica panta fata de blank si se obtine un choke point mai indepartat comparativ cu structura rezultata din 3 inele KL-H.

In functie de mulineta, actiunea si lungimea blankului se poate alege intre montajul cu 3 inele sau 4 inele inalte KL -H, M,L

Inele KL-M si KL-L am disponibile din fiecare daca vrei(toate inelele Fuji sunt disponibile in stoc aici )

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 19 Mai 2013, 13:35

Lanseta Cabela`s IM7 705 dotata cu inele KR (KL-M si KL-L) lanseaza mai departe decat montajul cu doar 3 inele KL-H.

Firul este lasat sa aiba o viteza mai mare de inele intermediare cu diametre mai mari.

Azi am folosit un fir mutifilament japonez care este mai matasos decat Sufix Peformance Braid 6lb. si curge mai bine prin inele.

Performantele in ce prveste distanta depind de diametrele firelor si cat de memoria cat mai mica a firelor.

In testul care urmeza sa il fac voi folosii mai multe grosimi de fire cu memorie mai mica sau mai mare.

Blankul Cabela`sIM7 705 -2 este un allround bun care m-a ajutat sa dau distanta doar ca pestii au muscat la distante mici dupa care si-au luat pauza.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 19 Mai 2013, 21:58

cristian.ene scrie:Firul este lasat sa aiba o viteza mai mare de inele intermediare cu diametre mai mari...

[...]

Performantele in ce prveste distanta depind de diametrele firelor si cat de memoria cat mai mica a firelor.
Si cand iti spuneam eu asta ziceai ca-s retrograd... :lol:

E normal sa se intample asta. Cum ziceam. E doar fizica aplicata...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 20 Mai 2013, 08:01

Tudor,

normal ca noile inele nu acopera 100% din aplicatiile de pescuit posibile dar aplicate unde trebuie aduc multe avanteje comparativ cu inele Fuji concept devenite clasice.

Mixul nou de inele KR acopera cele mai multe posibilitati de a monta inele pe blankuri de la UL la Heavy si ma refer la Spinning :wink:

Cei cu care am fost la pescuit si care au intrat in contact cu lansetele custom montate cu inele Fuji KR au fost impresionati pozitiv de cum simt lanseta in toate fazele pescuitului dar si de distanta de lansare.

Diametrele firelor si rigiditatea lor sunt importante pentru orice tip de montaj si conceptul KR are solutie si pentru fire mono/fluorcarbon groase prin folosirea inelui KL-H25 inelelor intermediare KL-M si KL-L si inele KT cu diametre majorate.

constantin nicolae
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de constantin nicolae » 26 Mai 2013, 09:59

Sorin scrie:

ULK scrie:Gripuri de carbon...by ULKustom :P

Salut,te rog daca se poate spune-mi si mie cat a costat blankul TR.Pretul din Romania nu cel de pe matagi,mai clar ma intereseaza cat ma costa acest blank adus in tara.

topwater2
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de topwater2 » 28 Mai 2013, 22:26

Putei sa imi spuneti daca este cu mult mai greu un maner de 6"" facut din rubercork (pluta inchisa la culoare) in comparatie cu pluta normala?

Multumesc!

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 28 Mai 2013, 22:27

comparand doua rondele identice ca dimensiuni as zice macar cu 40%
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 28 Mai 2013, 23:29

dar iti cantaresc daca vrei exact.
numa vezi ca si rubberisedurile is de diferite feluri :)
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Scrie răspuns