Am pescuit si cu lansete cu inele micro , spre informarea unora , si in cazul in care esti nevoit sa pescuiesti cu naluci usoare de exemplu in pescuitul salaului pe ape mici de 1-2 metri cu jiguri usoare de 2 si 3,5 grame si fir fluoro carbon 0,20 - 0,22mm , asta pentru ca structurile din apa , talia pestilor si limpezimea apei impuneau folosirea unui fir mai gros si cat mai putin vizibil , acest sistem cu inele micro era net inferior ca distanta de lansare fata de sistemul clasic cu inele mai mari , iar pe baltile unde nu e permis accesul cu barca distanta de lansare chiar conteaza . Acelasi lucru l-am observat si in pescuitul cleanului pe lacurile de munte unde abordarea locului de pescuit cu lanseuri cat mai lungi este decisiva pentru ca daca te apropii prea mult de mal s-a zis cu atacurile pestilor , si tinind cont ca pescuiesti cu voblere de 2-3 grame care mai au si barbeta mare lucru care le face sa plece cu o viteza mult mai mica din lanseu fata de un jig de aceeasi greutate montat cu o naluca supla de mici dimensiuni , acest sistem micro guides in condiile acelea lansa mult mai slab . In cazul in care pescuiesti cu fire textile matasoase cum sunt cele japoneze si naluci mai grele atunci intr-adevar sitemul micro functioneaza foarte bine , dar in alte cazuri are limitele lui ...
Asta e, nu pescuim toti in aceleasi locuri , cu aceleasi naluci si aceleasi fire si pe aceleasi adancimi de ape , de aceea cand declari ceva referitor la un anumit tip de montaj de inele care a functionat e bine sa spui si restul detaliilor asupra ansamblului cu care a functionat : fir , greutatea nalucii , lanseta , specificul locului de pescuit etc pentru ca diversitatea situatiilor de pescuit e foarte mare iar sistem universal valabil eu zic ca nu prea exista .