discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
tavistan
- veteran

Hait!

Coane Jiji, m-am peshtit!

Iaca o situatie in care nu poti zice "cu unu', fara unu'... mi-e totuna!" Merci anem, m-ai luminat!
-
lau_bau
- veteran

anem scrie:tavistan:
andrei-ovidiu scrie:
Lamiglas G1000 GSH 108 2H,lungime 9ft.,1/2-1 3/4oz.
.... dar sincer suta aia de metri e luata din ceva SF-uri ... no offense lau_bau dar probabil vedem altcumva 1 metru ...

Din 120 m de sufix 832 pus pe mulinete si pescuit doar de cateva ori
dupa lansare am mai ramas cu cateva spire pe mulinete.Se vedea mono ce era pus sub.
Trageti concluziile care le vreti.
Eu am vrut doar sa scot in evidenta calitatea batului si a blankului in special care
raport calitate pret performante e foarte bun.
Poate mai sunt doritori de o lanseta asemanatoare si nu stiu ce blank sa aleaga.

-
cipic
- veteran

Inseamna ca nu erau 120 m pe rola, se mai intampla sa fure chinezu' de pe rola!!! Mie mi s-a intamplat destul de des cu Fireline si Spiderwire, a fost un lot care inscriptionat avea 110 m pe rola dar de fapt erau doar 80-90 m le-am masurat in magazin, asta se intampla acum vreo 4-5 ani!!!
N-ai cum sa arunci cu o lanseta de spinning 100 m si m-ai ales cu un vobler chiar si de 45 gr, am fost la cateva concursuri de casting la crap in tinerete

nu ca participant ca nu-mi plac concursurile si baietii au lansat maxim 180 m si vb aia inele de 50 mm, biofibre, harissoane , 3,90, fire de 0.22 cu inaintase subtiri etc etc etc
-
cipic
- veteran

Da asa e, dar una e sa lansezi cu o bila de drop-shot si alta e sa lansezi cu un jig cu guma pe el, oare care este mai aerodinamic??? Nu mai vb de voblere, parerea mea ca singurul vobler cu care arunci foarte mult este Salmo Slider!!!
-
semlecangheorghe
- veteran

tavistan scrie:lau_bau, io unul sper ca n-am fost rautacios! Chiar ai o lanseta pe cinste, felicitari inca odata tie si lui Andrei Sava! e de model

DAR chiar vreau sa ma lamuresc pentru ca suna prea bine ca sa fie adevarat; adica pentru un muscar care da ocazional la spinning
o astfel de lasenta polivalenta ar fi tot ce si-ar putea dori...

Pai nah,ti-am zis cauta un hot shot care cica duce peste suta de grame..
Lanseta polivalenta nu exista...
Nu are rost sa te framinti cautind aceasta,este o utopie..
Fiecare lanseta exceleaza pe o anumita greutate-sau pe o anumita aplicatie,merge si la altele,dar nu foarte mult..Iti trebuie minimum 2 lansete ca sa acoperi convenabil o arie moderata de aplicatii..Eu am 5 ,si mai vreau..

Boala curata,ce mai..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
razvan m.
- veteran

-
Si mie imi vine greu sa cred ca ai lansat 100 m cu un rattlin de 45 gr. Eu zic sa incerci sa masori distanta si s-ar putea sa ai surprize.

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
stefanflorin
- veteran

ii dau maxim 60 de metri.
Urasc atarnatorii!
-
SF
- veteran

cipic scrie: Nu mai vb de voblere, parerea mea ca singurul vobler cu care arunci foarte mult este Salmo Slider!!!
Daca Salmo Slider ii vobler , la fel ca Rapala Rattling dealtfel (hai sa le numim generic hardbaituri ) , io dau catre 100 de m . Cu vobler floating la 60 de m cred ca ajung .
Cu un Jackson Pinn Tail , vobler , adica cu barbeta , se trece de 60 de m , is naluci de 8-9 cm si 40 de gr , mici ci compacte .
-
lau_bau
- veteran

SF scrie:cipic scrie: Nu mai vb de voblere, parerea mea ca singurul vobler cu care arunci foarte mult este Salmo Slider!!!
Daca Salmo Slider ii vobler , la fel ca Rapala Rattling dealtfel (hai sa le numim generic hardbaituri ) , io dau catre 100 de m . Cu vobler floating la 60 de m cred ca ajung .
Cu un Jackson Pinn Tail , vobler , adica cu barbeta , se trece de 60 de m , is naluci de 8-9 cm si 40 de gr , mici ci compacte .
Deci sunt situatii cand se poate.
De asta e frumos pe forum,e ca in zicala aia:
"Un nebun arunca o piatra intr-un lac si 100 de destepti se gandesc cum sa o scoata"
Data viitoare promit sa masor exact.