Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Torescu Octavian
senior
senior

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de Torescu Octavian » 15 Ian 2013, 21:57

HM ul de la MHX este oki raport calitate pret ...iar la restul tre sa alegi pe sarite. calculezi greutati verifici conicitati vezi aplicatii si alegi ...nu tot ce este in gama MHX este compatibil cu aplicatiile de la noi dar adaptam ce sa facem..mai luam si tepe cu blankuri comandandule.. si cand ajung UPSSSSSSSSSS nu e ceea ce vroiam dar asta face parte din joc....experientele tre sa le facem noi cei care mai construim bete...putini sunt oamenii care i si fac colectii de blankuri acasa doar ca sa verifice .. actiuni aplicatii ,materiale etc.si sa plece cu ele la un montator sa i le imbrace in haine mai mult sau mai putin excentriice...eu stiu unul si cred ca e singurul......

:respekt: :respekt: :respekt:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 15 Ian 2013, 23:27

Octavian,

alegerea blankurilor este un lucru mai dificil decat constructia lansetelor in sine si inseamna o stiinta in sine care nu exclude sa poti sa te inseli oricate blankuri ai vazut inainte 8)

De la firme cu traditie surprizele sunt mici pana la variatii minuscule.

Topicul acesta ar trebui sa fie unul tehnic in care fiecare rodbuider sa vada critic ce e bun sau nu la fiecare blank,pana atunci raman doar poze si nici un detaliu tehnic.si comapratic cu blankuri care sunt etalon pentru o anumita aplicatie.

Tackle Tour ramane standard de obiectivitate in analiza lansetelor in comparatie cu nivelul general al topicului acesta unde se discuta putin aspecte tehnice despre blankuri si cum a fost montata o lanseta si de ce.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 15 Ian 2013, 23:44

Gary Loomis si-a dat seama ca descrierea unui blank cu diametrele Tip si Butt, Actiune teroretica si greutate sunt insuficiente si cel mai elocventa este o diagrama dinamica care arata cum se indoaie blankul sub o forta progresiva.

Daimetrele sunt insuficiente pentru a defini actiunea unui blank , explicatii despre clasa specializata a blankului nu descriu exact cum se indoaie blankul

In interiorul unei serii de blankuri sa zicem Popping exista variatii in functie de puterea si lungimea fiecarui model

Cu o astfel de diagrama ce vezi exact acel blank il primesti :wink:

http://www.northforkcomposites.com/product/mb-705-1-hm

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 16 Ian 2013, 00:07

cristian.ene scrie:Gary Loomis si-a dat seama ca descrierea unui blank cu diametrele Tip si Butt, Actiune teroretica si greutate sunt insuficiente si cel mai elocventa este o diagrama dinamica care arata cum se indoaie blankul sub o forta progresiva.

Daimetrele sunt insuficiente pentru a defini actiunea unui blank , explicatii despre clasa specializata a blankului nu descriu exact cum se indoaie blankul

In interiorul unei serii de blankuri sa zicem Popping exista variatii in functie de puterea si lungimea fiecarui model

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 16 Ian 2013, 00:09

Cristi, diagramele alea ar fi de mare folos daca s-ar folosi aceleasi greutati si aceeasi pozitie a blankului :)

Nu stiu daca fix Gary Loomis a avut ideea asta cu graficele ... initial au aparut pe site-ul japonez al NFC ... la vreo luna au aparut pe site-ul american ...

http://northforkcomposites.jp/blanks/list

La japonezi, se pare ca gasesti si lansete de fabrica NFC(cred ca in US Gary Loomis are inca vreo clauza contractuala de tip „non compete” de cand si-a vandut numele la Shimano)

http://nfc.shop-pro.jp/?pid=35516892

http://northforkcomposites.jp/jc20/tcr

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 16 Ian 2013, 00:26

cristian.ene scrie:Gary Loomis si-a dat seama ca descrierea unui blank cu diametrele Tip si Butt, Actiune teroretica si greutate sunt insuficiente si cel mai elocventa este o diagrama dinamica care arata cum se indoaie blankul sub o forta progresiva.

da e de discutat o gramada pe tema asta ...oricum nu avem noi bani sa importam tot ce am vrea sa vedem si sa pescuim asa ca facem incercari in caz ca este alegerea potrivita promovam pentru X aplicatie daca nu alta firma alte sute de blankuri si sa nu enumar firmele ca ne plictisim ,,,sa nu mai zic de numarul blankurilor...piatza e mare avem in sfarsit libertate si democratie sa facem ce vrem inclusiv sa alegem ce vrem si sa promovam ce vrem

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Ian 2013, 09:13

Probabil sunt mult mai puternice decat Medium 6-12 lb. e clar ca MHX iar a stralucit iar sare Gigi cu explicatii
:lol: :lol:
Am devenit bau-bau-ul lui Ene... :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 16 Ian 2013, 10:06

Hai Gigi ne explici cum de-s asa de grele blankurile Medium Power Popping la MHX ?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Ian 2013, 12:39

Cum sa nu,imediat ce ne explici si tu,cum de aveai legaturi cu firma G. Loomis,inca inainte de a fi infiintata..
Probabil ca atunci s-au stabilit prin stas-uri oficiale cit trebuie sa cintareasca anumite blank-uri..,dar mie mi-a scapat momentul,motiv pentru care te las pe tine sa explici,fiind mult,mult mai vechi in domeniu..

Asta o fost la misto ca nu m-am putut abtine...imi cer scuze..

Ca sa raspund sincer,mi-e lene sa fac cercetari pe in blank ce nu ma intereseaza momentan,mai ales ca scapari de genul ''blankurile mhx costa 130-150$"",sau aia cu ''nu corespunde diametrul pe butt'',da' tu ai masurat alt blank,sau comparatiile actiunii blankurilor cu aparent aceleasi caracteristici,dar gindite pentru aplicatii diferite...toate astea,precum si polemicile fara sfirsit,mi-au lasat o senzatie de lehamite,si din partea mea poti sa zici ce vrei....

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Ian 2013, 13:08

Si ca sa nu zici ca evit sa iti raspund,iata si de ce..

MHX INSHORE & LIGHT SALTWATER ROD BLANKS
http://www.fishmhx.com/Pages/inshore.html

Sper ca acuma nu o sa-mi zici ca in seriile inshore si lightsalwater,ar trebui sa avem greutati ale blancurilor in jur de 1 oz..

Sa vezi cum este seria inshore de la st.croix,si apoi sa vorbesti...

Si pina la urma,este exact cum am preupus initial,pe baza multiplelor tale antecedente..Pozezi in cunoscatorul impartial,insa daca sapi oleaca in spusele tale,se vede clar cit esti de corect.O spun cu parere de rau si fara intentie de polemica..Pe viitor nu ma mai deranja cu provocari de astea ieftine,rogu-te..

.

Scrie răspuns