discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
cristian.ene
- veteran

Octavian,
alegerea blankurilor este un lucru mai dificil decat constructia lansetelor in sine si inseamna o stiinta in sine care nu exclude sa poti sa te inseli oricate blankuri ai vazut inainte
De la firme cu traditie surprizele sunt mici pana la variatii minuscule.
Topicul acesta ar trebui sa fie unul tehnic in care fiecare rodbuider sa vada critic ce e bun sau nu la fiecare blank,pana atunci raman doar poze si nici un detaliu tehnic.si comapratic cu blankuri care sunt etalon pentru o anumita aplicatie.
Tackle Tour ramane standard de obiectivitate in analiza lansetelor in comparatie cu nivelul general al topicului acesta unde se discuta putin aspecte tehnice despre blankuri si cum a fost montata o lanseta si de ce.
-
cristian.ene
- veteran

Gary Loomis si-a dat seama ca descrierea unui blank cu diametrele Tip si Butt, Actiune teroretica si greutate sunt insuficiente si cel mai elocventa este o diagrama dinamica care arata cum se indoaie blankul sub o forta progresiva.
Daimetrele sunt insuficiente pentru a defini actiunea unui blank , explicatii despre clasa specializata a blankului nu descriu exact cum se indoaie blankul
In interiorul unei serii de blankuri sa zicem Popping exista variatii in functie de puterea si lungimea fiecarui model
Cu o astfel de diagrama ce vezi exact acel blank il primesti
http://www.northforkcomposites.com/product/mb-705-1-hm
-
Torescu Octavian
- senior

-
cristian.ene scrie:Gary Loomis si-a dat seama ca descrierea unui blank cu diametrele Tip si Butt, Actiune teroretica si greutate sunt insuficiente si cel mai elocventa este o diagrama dinamica care arata cum se indoaie blankul sub o forta progresiva.
Daimetrele sunt insuficiente pentru a defini actiunea unui blank , explicatii despre clasa specializata a blankului nu descriu exact cum se indoaie blankul
In interiorul unei serii de blankuri sa zicem Popping exista variatii in functie de puterea si lungimea fiecarui model
-
Torescu Octavian
- senior

-
cristian.ene scrie:Gary Loomis si-a dat seama ca descrierea unui blank cu diametrele Tip si Butt, Actiune teroretica si greutate sunt insuficiente si cel mai elocventa este o diagrama dinamica care arata cum se indoaie blankul sub o forta progresiva.
da e de discutat o gramada pe tema asta ...oricum nu avem noi bani sa importam tot ce am vrea sa vedem si sa pescuim asa ca facem incercari in caz ca este alegerea potrivita promovam pentru X aplicatie daca nu alta firma alte sute de blankuri si sa nu enumar firmele ca ne plictisim ,,,sa nu mai zic de numarul blankurilor...piatza e mare avem in sfarsit libertate si democratie sa facem ce vrem inclusiv sa alegem ce vrem si sa promovam ce vrem
-
cristian.ene
- veteran

Hai Gigi ne explici cum de-s asa de grele blankurile Medium Power Popping la MHX ?
-
semlecangheorghe
- veteran

Cum sa nu,imediat ce ne explici si tu,cum de aveai legaturi cu firma G. Loomis,inca inainte de a fi infiintata..
Probabil ca atunci s-au stabilit prin stas-uri oficiale cit trebuie sa cintareasca anumite blank-uri..,dar mie mi-a scapat momentul,motiv pentru care te las pe tine sa explici,fiind mult,mult mai vechi in domeniu..
Asta o fost la misto ca nu m-am putut abtine...imi cer scuze..
Ca sa raspund sincer,mi-e lene sa fac cercetari pe in blank ce nu ma intereseaza momentan,mai ales ca scapari de genul ''blankurile mhx costa 130-150$"",sau aia cu ''nu corespunde diametrul pe butt'',da' tu ai masurat alt blank,sau comparatiile actiunii blankurilor cu aparent aceleasi caracteristici,dar gindite pentru aplicatii diferite...toate astea,precum si polemicile fara sfirsit,mi-au lasat o senzatie de lehamite,si din partea mea poti sa zici ce vrei....
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
semlecangheorghe
- veteran

Si ca sa nu zici ca evit sa iti raspund,iata si de ce..
MHX INSHORE & LIGHT SALTWATER ROD BLANKS
http://www.fishmhx.com/Pages/inshore.html
Sper ca acuma nu o sa-mi zici ca in seriile inshore si lightsalwater,ar trebui sa avem greutati ale blancurilor in jur de 1 oz..
Sa vezi cum este seria inshore de la st.croix,si apoi sa vorbesti...
Si pina la urma,este exact cum am preupus initial,pe baza multiplelor tale antecedente..Pozezi in cunoscatorul impartial,insa daca sapi oleaca in spusele tale,se vede clar cit esti de corect.O spun cu parere de rau si fara intentie de polemica..Pe viitor nu ma mai deranja cu provocari de astea ieftine,rogu-te..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.