Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de cristian.ene » 19 Noi 2012, 10:51

Andrei,

cam toata lumea sime ca orice lanseta sa incarca optim cu +/ - 10 -15% din puterea minima si maxima.restul sunt povesti de adormit pescarii.

Hai co dai in literatura pentru ca la pastrav lac/rau , avat ,salau sau clean nu folosesti lansete din clasa asta de putere si la fel de rigide.

K2 7`3``ft H e un blank de pescuit in heavy cover sau cu jiguri grele si evident ca poti sa dai si cu naluci mai usoare dar nu este o placere cu siguranta.

Cand maninca prost pesti sunt convins ca numarul de pesti ratati e mai mare decat cu o lanseta care este mai elastica pe varf.
Ca ai dat cu ea cu naluci reactive e uan dar ca nu exista alte blankuri puternice mult mai bune e alta.
Chiar de la Phenix blankurile X de crankbait sunt mult mai versatile si potrivite pentru naluci reactive, au varf elastic si apoi sunt foarte puternic si in plus costa doar 100$.

La pescuit cu plastice K2 cred ca e un blank bun dar in rest sunt alte blankuri mult mai bune.

Lansetele NFC cele HM si IM sunt mai elastice si mult mai versatile si mai rezistente la impact asta cu siguranta :wink: .

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Noi 2012, 11:09

'Uan'..tooo...threee :D
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Noi 2012, 11:10

Cand maninca prost pesti sunt convins ca numarul de pesti ratati e mai mare decat cu o lanseta care este mai elastica pe varf.
Cind ai mina de lemn ,dai vina pe orice ,numai pe mina nu... :mrgreen:

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 19 Noi 2012, 11:25

Gigi,

vorbeam de naluci rective care care se pescuiesc cu firul intins, cred ca nu intelegi pentru ca ai lemn si rumegus in loc de creier :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Noi 2012, 11:29

Cu lanseta fast ,mag bass pina intr-un oz,fir de 8 lb,in curent pe fir intins,am troznit aseara 10 avati,intre 700gr si 2 kile.,la wobler..,domnule pescar din spatele tastaturii,care pescuieste virtual,si care o tine numai in teorii... :lol: :lol: :lol: Pescar de internet...mah si tu dai cu manusi fara deshte?? :lol: :lol:

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 19 Noi 2012, 11:40

Api Gigi hotaraste-te ori pe internet ori vad ca ma spioneza lumea pe balta ce manusi am :lol: :lol: :lol:

Nu de aia am prins mai bine ca alti nu de la manusi se trage.

Ieri chiar am prins bine de Darvari in conditiile in care cam toti au prins foarte multi mici.

Dan Iercosan a plecat de pe un loc bun pe la 14 si intr-o ora am mai extras vreo 10 de peste 40cm in mai putin de o ora.

Am vazut destui concurenti care nu stiu cu ce si cum sa pescuiasca in multe situatii :lol:

E drept ca manca foarte slab dar existau solutii cu anumite plastic si mana foarte fina :lol: s-au aratat destui pesti peste masura.

Evident si o lanseta cu varf fin, foarte fin

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Noi 2012, 11:46

Da mah,dar io vorbeam de woblere si avati,pe fir intins nu de plastice si salai.Si nici nu te fac ca ai rumegus in loc de creier..desi ai merita.. :wink: :respekt:

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 19 Noi 2012, 12:06

Gigi,

nu stiu cum compari un MHX de 1 oz. cu grafit standard cu un k2 de 2oz. din HM cel mai rigid posibil.

Care e baza comparatiei ? ca eu nu o vad

Ai pescuit cu multifilament ?

Manusile alea sunt foarte bune, cand incep sa prind le scot.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Noi 2012, 13:07

N-are nici o treaba mhx-ul cu phenix-ul..Nu am comparat cele doua,nu stiu de unde ai inteles tu asta..
Da, am pescuit cu fir stren de 8lb,in curent pe fir intins..Unii avati aveau woblerul aspirat pina in branhii,iar atacurile erau ca niste ciupituri fine,,

.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 19 Noi 2012, 13:25

cristian.ene scrie:Andrei,

cam toata lumea sime ca orice lanseta sa incarca optim cu +/ - 10 -15% din puterea minima si maxima.restul sunt povesti de adormit pescarii.

Hai co dai in literatura pentru ca la pastrav lac/rau , avat ,salau sau clean nu folosesti lansete din clasa asta de putere si la fel de rigide.

K2 7`3``ft H e un blank de pescuit in heavy cover sau cu jiguri grele si evident ca poti sa dai si cu naluci mai usoare dar nu este o placere cu siguranta.

Ca ai dat cu ea cu naluci reactive e uan dar ca nu exista alte blankuri puternice mult mai bune e alta.
Chiar de la Phenix blankurile X de crankbait sunt mult mai versatile si potrivite pentru naluci reactive, au varf elastic si apoi sunt foarte puternic si in plus costa doar 100$.

La pescuit cu plastice K2 cred ca e un blank bun dar in rest sunt alte blankuri mult mai bune.

Lansetele NFC cele HM si IM sunt mai elastice si mult mai versatile si mai rezistente la impact asta cu siguranta :wink: .
cristi... toti am inteles de ce esti tu convins, doar ca sfera ta de pescuit este limitata la .... foarte putin.... chiar as vrea sa te vad eu pescuind cu naluci reactive prin agataturi la stiuca cu o lanseta dedicata crankurilor.... nu este vorba despre pescuit "corect".... este vorba de scos pestele dupa ce l-ai intepat si sa poti pescui cu tot ce ai tu chef sa-i dai....

Daca tu din ce am spus eu ca pescuit cu 5g... la tine este egal cu pescuit la biban, atunci noapte buna si pace, pentru ca vad ca nu sti decat placa ta de disc (e bun doar ce zic eu, si NFC, in rest totul, dar totul este incomparabil mai prost - HAI MAH!)

Pescuitul in Romania, nu se desfasoara doar pe lacurile de langa Bucuresti, pe Darvari si inca 2-3 lacuri pe care le tot mentionezi!... Sunt pescari care prefera Dunarea, Oltul, incinte la stiuca, cu diverse structuri, mai ok, sau mai putin ok, pescuitul nu este doar cel pe care-l sti tu si il intelegi, mai mult sau mai putin!.... Intradevar acolo nu prea ai ce face cu o asemenea lanseta, daca asta vroiai sa ti se confirme... nu este de asa ceva!...

Si tot e bine, ca pana la urma vad ca esti si cel mai pescar dintre toti pescarii.... intotdeauna prinzi MULT MAI BINE, decat concurenta.... Daca ma gandesc foarte tare... cred ca si eu aveam niste prieteni imaginari pe la 4-5 ani, pe care-i faceam din orice pozitie :lol: :lol: .... Nu cred ca am vazut vre-o postare in care sa fi prins mai rau decat vecinu', daca el este etalonul!... Bineinteles probabil compari cu vecinu' care a prins cel mai putin, pentru ca altfel imi este greu sa-mi explic, si dealtfel, in pescuit IMPOSIBIL!

Eu in schimb din toate experientele, de care am auzit, in care te-ai aventurat sa dai clasa unor pescari, ai luat-o in brate si la fly si la spinning ... acum sincer, nu zic nu........ e posibil sa nu fi auzit si povestile in care ai dat tu clasa, cele despre care ne vorbesti tot la 2 zile!.... in care intotdeauna ai iesit castigator!... Cel mai castigator ( oare e corect gramatical?! )

Scrie răspuns