e clar ca pulse-ul nu poate fi la fel de senzitiv ca ea dar mie asta imi era ca e fragila .. dar m-ai lamurit si cu asta

numai bine si fire intinse
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
eu zic ca procentele sunt asacristian.ene scrie: 1. Poti sa ai cel mai HM (si el are un 2 Evergreen Kaleido) daca nu stii sa controlezi corect firul, pozitia lansetei e defectuoasa, reactia de intepare e prea rapida sau mult prea tarzie si in genereal nu esti conectat la ceea ce faci![]()
2. Cum interpretezi ce este sub apa si orice mesaj de la pesti in fir nu tine de calitatea grafitului ci mai mult de simturiel educate ale pescarului. Un grafit HM te ajuta un pic mai mult si cam atat.
Lista e lunga dar ideea este ca un grafit IM este suficient si pentru cele mai dificile situatii cand pesti nu au chef dar totusi ii prinzi(pe afara de cele mai neasteptate zone)
Unu la mana, lanseta este de 7'3", nu de 7'6", poate daca ai prelungit-o, atunci da....cristian.ene scrie:Ieri am termiant de montat un blank K2 TX-736H-C / 7`6``ft. Heavy putere maxima 2 oz.
Este montat pentru spinning cele mai mici inele sunt de 5.5mm in total 9 inele +top.
Era clar ca nu se va schimba prea mult nici cu inele de spinning care sunt ceva mai grele ca unele de cast.
Producatorul spune ca plaja de lansare este 1/2 -2oz. ceea ce este foarte aproape de realitate doar ca nu cred sa fie placut cu 15g pe o lanseta asa de rigida.
Probabil ca de la 20-25g lanseta se incarca si descarca elastic nu arunca ca o coada de matura, asa se pot arunca si 2 grame cu orice par, conteaza ca efortul sa fie minim.
evident Flaviuss pluseaza(5g) la fel si Andrei care promite lanseuri cu 100g, K2 -H este lanseta minune de la 5 la 100g
cu plaja ce mai larga, buna la toate speciile de la bibanasi la mustaciosi.
Pentru ce a fost conceputa si in plaja data de producator blankul K2 Heavy e bun pentru pescuit pe Dunare sau rauri mari.
Avantaje
1.greutate mica /putere
2. Putere de intepare la adancime sau la distanta
3. Actiune progresiva
4. Super senzitiv
5.Finisajul unsanded este rezistent la abuzuri![]()
Dezavantaje
1. Foarte rigida, se incarca mai greu in plaja inferioara si este mai obositoare comparativ cu un blank elastic.
2. Sansa sa scapi pesti in drill si la distante mici e mult mai mare comparatic cu un blank elastic de putere 2oz.
3. Este mai vulnerabila la unghiuri ,,nepermise,, datorita rigiditatii blankului.
4. E un HM , e foarte usor, dari e mai vulnerabil la accidente ca orice HM. in mod particular K2 e mai vulnerabil decat alte blankuri (mai elastice) la unghiuri ,,nepermise,, datorita rigiditatii de top
Concluzie :
pentru cei care vor o lanseta premium pentru pescuit cu jiguri de 15-60g pe Dunare este o alegere buna cu plusurile si minusurile de mai sus.
Tinind cont ca pe Dunare este un pescuit de forta blankul este expus.
Recomandabil doar celor care au grija de lansete