mynule ... eu zic ca iti permiti o lanseta daca o poti inlocui fara sa-ti para foarte rau dupa ea
K2 de 2oz este
foarte puternic ... senzatia de fragilitate ti-o da numai greutatea redusa si rigiditatea ... si este doar o senzatie, in realitatea blankul este foarte puternic ... grafitul este rigid, dar actiunea este foarte misto - blankul cedeaza puterea progresiv
se vede ca este un blank „extra premium” - este cel mai drept blank pe care l-am vazut si dimensiunile date de producator sunt exacte(lucru care nu s-a intamplat in cazul unui SC5, a unui MHX si a doua Lamiglas) ... are grafit suficient pe el - pe cotor are 1mm in carne si pe varf are 0.7mm tot in carne
are o actiune rafinata - in supra sarcina fiind progresiv(Pulse-ul nu e asa, are cotorul mult prea rigid
fata de varf) ... blankul nu are puncte „moarte” cum are Pulseul(care are si un inel in minus pe varf, apropo) ... varful este mai rigid decat Pulseul(dar blankul este si cu 19cm mai scurt) ... pe cotor pare ceva mai puternic(dar este f greu sa-mi dau seama de puterea pe cotor) ... eu zic ca oboseste pestii mari mai bine decat Pulse-ul, adica „absoarbe” mai bine socurile ...
blankul meu are fix 62g - deci ar putea iesi pe la 105g-130g cu lanseta neechilibrata deloc ... dar la cat de usor este blankul nu cred ca iese o lanseta foarte „neechilibrata”
senzitivitatea la Pulse nu o stiu prea bine - am pescuit prea putin cu el(modelul nou nu l-am pescuit deloc, doar l-am balanganit prin magazin) ... iti pot spune ca este semnificativ mai senzitiv decat un SC5(pe ambele feluri de senzitivitate - atat aia „seaca” de atac/piatra cat si cea „discreta” de substrat moale/iarba), fata de T Russel este un pic mai senzitiv pe partea „seaca” si marginal mai senzitiv pe partea aia „discreta”
are dreptate ce spune Cristi despre unghiurile mici, dar daca nu te apuci sa ridici pestii in barca din bat nu vad probleme prea mari ... nu uita ca este lanseta de 2.20m - la una mai lunga problemele astea cu unghiurile mici sunt si mai accentuate
actiunea este gandita corect ... eu n-as pescui cu lanseta asta niciodata la vobler ... pt jig este perfecta - cand pescui cu un jig de 50g, pescui pe ape care cer 50g, adica apa adanca sau curent f mare, deci cam ai nevoie de un varf destul de rigid
o lanseta finita(componente similare Pulse-ului) te costa pe putin de 3 ori pretul unui Pulse ... adica cu vreo 1000RON in plus ... pe mine, o partida normala de pescuit ma costa 50-100RON (80% din pescuitul practicat de mine e pe natural) ... adica m-ar costa echivalentul a 10-20 de partide un K2(fara a lua in calcul nalucile pierdute la fiecare partida) ... pt mine este „compromis pecuniar” acceptabil ...
dupa standardele mele arunca ok jig de 14g + guma, iar de pe la jiguri de 20g in sus se simte perfect ... de ce ai arunca 5g cu o lanseta de genul?

nu cred ca duce corect 100g(chiar sa te infigi in ea)
stiu destule Pulse-uri paraite din
senin ... de K2-uri inca n-am auzit, dar sunt si f putine in „circulatie” ...
fata de minusurile lui Cristi eu as mai adauga unul - are eticheta cu specificatiile lansetei de tot rahatul - f mare, iar a mea a fost lipita pe cotor(nu a veit cu un abtibild suplimentar separat ca alte blankuri) si, datorita texturii lipiciul de pe ea arata ca dracu ... trebuie „bibilita” mult ca sa arata OK(dat jos lipiciul, eventual decupata un pic)