Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de Sorin » 01 Iun 2012, 13:54

ULK scrie:Baitcasting UL????? Bic sigur nu vorbea despre asaceva....sa vada clar lumea care citeste cum sta treaba :)

.
da desi greu de crezut ....pentru tine care inca te mai chinui dupa blocuri sa vezi EXACT cat dai la baitcast , dar baitcast UL exista....si da se face cu altceva decat singura si cea mai bengoasa mulineta din lume pe care o ai tu ....curado ....

acu nu stiu daca BIc s-o fi gandit la asta sau nu dar tu ca un mentalist precoc si perspicoc , esti convins
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 01 Iun 2012, 14:15

Stiti cumva cine vinde in Romania inele Fuji alconite BMYAG?
Am nevoie urgent de cateva bucati. Comanda din germania sau anglia dureaza prea mult.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 01 Iun 2012, 14:30

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 01 Iun 2012, 14:42

BMYAG au numai la set.
Pe mine ma intereseaza doar de 4, 5, 6, si 8.

boje
veteran
veteran

Mesaj de boje » 01 Iun 2012, 15:15

Salut,

Au si la bucata. Trebuie doar sa faci cda telefonica inainte. Le aduc in 2-3 zile.
"There Is a Battle Of Two Wolves Inside Us All.
One is evil, anger, jelousy, greed, resentment, lies, inferiority, ego.
The other is good, joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy, truth.
The wolf that wins? The one you feed! "

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 01 Iun 2012, 17:23

Sorin, ai citit pe sarite ,le-ai amestecat si ai tras niste concluzii pe care doar tu crezi ca le-am zis eu...
Era vorba de lansete de spin ,nu de cast, scuze ca nu am facut precizarea am crezut ca e evident...
Eu nu am zis ca dai mai putin cu textil gros,ci ca dai tot cam pe acolo cu mono gros,deci cam la aceeasi distanta cu care ai da si cu inele mai mari.
Aia cu 3m(era evident o fortare ca sa se inteleaga ca dai foarte putin) intr-un caz particular,la aruncarile pe sub mana cand dai cu naluci sub limita inferioara a lansetei,si cu inelele murdare.De exemplu daca dai cu o lanseta care are puterea de lansare 10-30g,cu o naluca de5g, si ai si inelele murdare.Aruncare pe sub mana.Eu nu am dat niciodata cu mulinete de cast,tu poti sa zici cat ai da cu mulineta de cast in cazul asta particular?
Inelatul firului mono subtire se produce din cauza trecerii foarte rapide de la diametrul mare al tamburului mulinetei de spin la diametrul foarte mic al microinelelor.Mai apare si la matchu-ri.
Aia cu mizeria -orice rau cu apa tulbure,cam toate raurile in perioada asta sant niste haznale?Problema apare cand faci pauza si se usuca mizeria pe inele.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 01 Iun 2012, 19:43

Azi am trimis lanseta pe blank HM-SJ782-MHX 6'6" catre Ionut dar inainte am fost la un mic test pe lacul Herastrau via Baneasa unde nu se putea pescui pentru ca ,,jenez,, chinezii.

Pestii nu mi-au dat ocazia de un test complet dar sunt destule concluzii clare :

1. Puterea pe varf este mai mare decat a unui ML. Lanseta se incepe sa se incarce de la 4g dar sentimentul nu e tocmai placut cu 4-5g.

2. blankul este rigid si varful prea puternic pentru pescuit de finete si pesti mofturosi.

3. Pentru un pescuit cu jiguri peste 5g si adancimi mai mari de 3-4m este bun.

4. Modelul HM-SJ782-MHX evaluez ca un blank corect de putere Medium , cu grafit stiff / rigid, actiunea fast este corecta dar progresiva fata de un SJ clasic.

5. din grafit HM nu iese neaparat un blank bun ca actiune, se poate spune ca este destul de usor si senzitiv dar cam atat.

Daca il compar cu modele reusite ca Lamiglas XMG Popping model LP 843 sau St.Croix SCV modele ML , blankul MHX nu exceleaza in nimic.

LP 843 are varf mai bland cedeza mai placut putere pe mijloc si are o zona foarte puternica in zona inferioara fiind mult mai conic.

Modele ML - SCV/ SCV de la St.Croix au varf mult mai fin care aduce multe avantaje in pescuit.

NFC ofera alt nivel de pescuit prin blankurile din seriile MB si SJ atat prin actiune cat si prin elasticitatea materialelor.

Blankuri cu actiuni mai reusite decat HM-SJ782-MHX am vazut mai multe lansete sub 200USD de la Sakura , Berkey, Shimano, , Daiwa sau alte modele de pe piata din USA.

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 02 Iun 2012, 05:08

Ulk, exact aia e "teoria" in cazul lansetelor de casting sau de musca,un striper inca un inel de trecere si apoi aceeasi dimensiune(cat mai mica) pana in varf.Din punctul meu de vedere(nu am dat nici odata cu mulineta de cast) poti sa dai direct cu micro de aceeasi dimensiune pe toata lanseta.In loc de striper poti sa pui un KBAG KR (fuji).Ai grija sa fie suficient de multe inele( sa nu ai distante mari intre inele ca intervine frecarea firului de blank)

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Iun 2012, 07:37

Lanseta se incepe sa se incarce de la 4g dar sentimentul nu e tocmai placut cu 4-5g.
.....probabil ca sentimentul va deveni extaz daca mai incarci 0.8grame...Garantat.
blankul este rigid si varful prea puternic pentru pescuit de finete si pesti mofturosi.
Mama lor da pesti....cum si-au permis ei sa faca mofturi cind o venit guru in teste.. :lol: :lol:

Blankuri cu actiuni mai reusite decat HM-SJ782-MHX am vazut mai multe lansete sub 200USD de la Sakura , Berkey, Shimano, , Daiwa sau alte modele de pe piata din USA.
Pai nah,poate daca iti cereau astia de la mhx,parerea tie,reuseau sa sara peste stacheta asta.. :mrgreen:
NFC ofera alt nivel de pescuit prin blankurile din seriile MB si SJ atat prin actiune cat si prin elasticitatea materialelor.

Asta era de fapt chintesenta...Am auzit si io ca sint iextrem de elastice..Cica in loc de scrim or folosit elastic din chilotii lu bunica..Rezultatul la uimit chiar si pe bunicu'... :lol: :lol: :lol:

Pfai si actiunea...la modelele m-l...iesti in extax..cu 4 grame,la 5 ..ca si cum ai bea 10 redbulluri,la 7....nu mai continui..,dar te simti in Nirvana rodbuilderilor,da,acolo unde blancurile seeker nu pescuiesc dupa colt(trebuiau sa vina si ei saracii cu ceva nou),si unic distribuitor NFC,din galaxia noastra este cineva cu un nume format din 3 litere,din care doua sint vocale si se repeta..

Ene esti cel mai subiectiv si partinitor rodbuilder pe care l-am vazut pina acuma,si iti doresc din toata inima sa ai in lanseta ta aia elastica,de fibra,musteciosul care m-a drilat pe mine alaltaieri.Iti garantez ca ..extazul va fi maxim...cind constati ca tragi de el cu...cotorul lansetei..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 02 Iun 2012, 08:33

review la o lanseta noua Seeker Hercules http://conceptcustomrods.ro/?p=2207

urmează Seeker SBS 591 şi HM-SJ782-MHX

Scrie răspuns