Vlad a pescuti mai mult de 20 de minute fara sa reuseasca sa prinda bibani din cauze combinate : fir multif. rigid si vizibil , lanseta rigida pe varf pentru bibani cu fite, naluca nu cea ami buna.
Asa ,si??
Acu ai gasit fondul contrastant ca iasa in evidenta calitatile incontestabile ale Seekerului..
Poi era normal sa nu prinda omul la fel ca si tine,deoarece lanseta era si scurta si extrafast,combinatie care ma gindesc ca o facea iute ca ....ardeiul.
Pescuitul de finete s-a dezvoltat pe ,,aici,, in urma cu mai bine de 20 de ani si voi doar il copiati de cativa ani
Carevasazica voi ati inventat figura geometrica mai rotunda decit cercul
Deci ,voi
ati inventat,pescuitul de finete..Serios??Inseamna ca si americanii si japonezii,cu toate tehnicile alea de pescuit la finete,de la voi s-au inpirat..Mah sinteti tari..ce sa zic...noi astia de prin oraselele prafuite si provinicale nu putem decit
sa...copiem.
Mah,dar daca ati inventat voi pescuitul asta de finete,cum de nu ati ajuns si la concluzia ca in cazul in care pescuiesti cu un bat rapid si ai rateuri,nu trebe decit sa lasi lanseta dupa peste cind ataca,adica sa iti infrinezi instinctul de a intepa,si,in dril,nu trebe sa tragi de peste,caci lanseta extra fast,are o rezerva de puetre care lucreaza singura??
Cum se face ,ca asa 'iexperimentati'cum sinteti ,de vreo 20 de ani,nu ati descoperit ca nu exista lanseta proasta(ma refer la actiune,aplicatii)
De exemplu, tu ai avut seekerul si ai prins ,caci se pare ca bibanii atacau decisi,fara inhibitii.E clar,o lanseta permisiva ,era foarte ok,in momentele alea.Chiar daca scrie pe ea seeker,sc2,mhx,lamiglas...iti faceai treaba la fel de bine cu ea..
Daca insa bibanii,erau miriiti,indecisi,dacac tatonau doar naluca,era super ,o lanseta mai rapida si un textil subtire,si pun pariu ca raportul de pesti scosi,era invers..
Asa ca ,ma mir ca dupa doua zeci de ani (de Alexandre Dumas

)inca mai credeti in mitul lansetei perfecte .Sau omiti intentionat sa prezinti si reversul medaliei,pentru a scoate in evidenta ,asa subtil,minunatul seeker.Iaca eu iti spun ca S781,MHX,de 7ft.,facea o treaba la fel de buna ca si seekerul tau..
Si ma mai mir ca dupa douaj de ani de pescuit la finete,si zeci de titluri magna cum laude in rodbuilding,nu ai gasit o solutie viabila pentru faptul ca mandrinele se cam dezlipesc pe lansetele ultralight.
Eu,fara sa imi zica nimeni,la prima mea lanseta u-l,am mers la un nene strungar,i-am dat o bere si am facut neste bucse din plastic ,pe care le-am lipit zdravan la locul stabilit prin masuratori anterioare.Pe ele a venit lipita mandrina si nici in zi de azi nu am treaba cu acest ansamblu..
Mah,dupa douaj,de ani...ai ramas tot la arbori de hirtie sau ce doamne apara pui colo sub mandrina??
Dar unde o sa fiti dupa 40 de ani(tot de Dumas)
Poate o sa aveti propriul vostru...perchmaster...cine stie

Si-Gi Lures wobblers&more..
.