Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de ULK » 24 Mai 2012, 13:13

Da..dar era vorbea de RX8 nu de Plus.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 24 Mai 2012, 13:14

Foarte posibil ca RX8+ MB sa fie produs in USA de alt producator care poate sa fie St.Croix.

Vechile modele de fly scoase din productie RX8+ si RX7+ erau produse in USA, stiu sigur asta.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 24 Mai 2012, 13:17

bogdan82 scrie:arata bine manerul din pluta ... este facut de tine din inele?
Imagine
Imagine
:)
bogdan82 scrie:ai idee ce greutate are o mandrina de genu?
Mandrina e un pacific bay din Al dar e marimea...maxi :) are cam 12-13 cm lungime si bate pe la 40 g..... imi pare rau ca nu am cantarit-o cu exactitate...
Inchide si fixeaza super ok, incap tot felul de muli pe ea si la fabulosul pret de 15 usd in state...
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 24 Mai 2012, 13:19

SVF:cateva lucruri pe care ai putea sa le incerci in viitor:butcap-daca il faci scurt e mai bine sa fie mai conic,daca e mai lung merge si asa,asta daca folosesti si a doua mana cand lansezi,daca nu o folosesti nu conteaza;reargripul(ala de tei)-daca tot vrei lemn ,mai bine pluta acolo.Pluta nu e nevoie sa o lacuiesti si sta mai bine in mana(daia se fac manerele de fly din pluta.) foregripul-poate sa si lipsesasca.Ineleul ala mare-merge si cu inel mai mic(inelul mai mare e mai greu si mai scump).Restul de inele par cam multe-daca ai vrut sa ii mai dai muschi sa stii ca prea mult nu obtii din asta pe un blanc dasta modern.

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 24 Mai 2012, 13:31

MuskMd:la prima lanseta ai un inel foarte aproape de mufa-ar fi bine sa eviti sa pui inel acolo.striperul-merge si cu siglefoot.La partea cu blankul-in afara de phenix elixir chiar nu sant blancuri cum vrei tu.O alternativa ar fi cormoran ulx gata montata.Ca material sant pe aproape-destul de bune.Asta daca accentul e pe partea de ul. Cu 7g si o guma mare nu o sa dai bine cu ul.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 24 Mai 2012, 13:45

merci :D

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 24 Mai 2012, 13:57

ca tot am desconspirat proiectul in lucru (care printre altele deja a si fost inaugurat desi se afla in faza de teste) si pentru ca m-au provocat si colegii cu prezentarea ultimelor lor realizari iaca o sa ma laud si eu putin . :P daca am cu ce sau nu va las pe voi sa apreciati. :roll:
Din incercarea de a imbina cat mai bine functionalul cu esteticul a iesit manerul primului meu custom pe care il puteti vedea explicat in imaginile urmatoare. Nu intamplator zic „explicat” ci pentru ca dincolo de ceea ce se vede in imagini unele aspecte se pot doar simti si de asta consider ca acele detalii necesita explicatii.
Intregul maner e un compromis intre confort – performanta - estetica.
Cu gindul la frig si ploaie din start am ales eva ca material de gripuri si o mandrina fara urma de metal pe ea. Motivele sunt simple : metalul tine rece la maini iar pluta aluneca mai tare pe ploaie decat o eva cu aspect poros ( slefuita cu un smirgel cu granulatie mare). In plus ,(non)culoarea neagra , pe langa ca e preferata mea, atrage si retine mult mai bine caldura solara ( si asta cei ce pescuiesc iarna sau in diminetile de toamna tarzie deja stiu).
Fiind un bat de gume ce presupune contact bun cu blankul pentru o preluare cat mai buna a senzitivitatii lansetei , tinand cont si de modul in care fac priza pe lanseta, s-a impus din start eliminarea foregripului. Pentru ca cea mai ergonomica mandrina (ca si constructie) mi s-a parut a fi skss-ul de la fuji si pentru ca aceasta a era si cea mai permisiva la improvizatii bineinteles ca ea a fost alegerea naturala. Ca model constructiv split-gripul e cel mai pe gustul meu asa ca alta varianta nu a mai fost luata in calcul. Pentru ca nu prea agreez inele , ineluse si matisaje am preferat ca fondurile pe care producatorii de serie le aloca lor sa le redirectionez pentru inelele ce vor „innobila” blancul astfel incat cu 2 exceptii ornamentele lipsesc cu desavarsire. Am zis 2 exceptii pentru ca n-am prea avut de ales in sensul ca pe de o parte mandrina trebuia inchisa cu ceva si atunci a fost necesar un Winding check iar pe de alta parte , lanseta trebuia echilibrata astfel incat a aparut necesitatea unei saibe care are si rolul de a sparge monotonia manerului.
Unul dintre obiectivele principale in constructia manerului a fost o priza cat mai buna si mai comoda pe bat, astfel ca am avut ocazia acum sa realizez practic o idee mai veche. E vorba de o mandrina care sa „umple” cat mai bine podul palmei . Al doilea obiectiv la capitolul confort a fost gasirea unei solutii de a tine piulita de fixare de pe mandrina blocata in timpul pescuitului (asta pentru ca la toate mandrinele pe care le-am probat pana in prezent, indiferent ca au fost montate cu piulita in sus sau cu piulita in jos, aceasta avea prostul obicei de a se slabi prin atingere- mai ales in faza de lansare-). Ambele obiective de mai sus si-au gasit raspunsul intr-o a treia piesa a gripului inglobata intre cele 2 parti ale mandrinei splitate . Marea incercare a constat in strunjirea acestei piese incercare pe care , pina in final am trecut-o cu brio pot spune. Astfel acest handlegrip, pe de o parte e putin bombat pentru a umple golul din podul palmei, iar pe de alta parte e putin scobit pentru a ingloba partea mobila a mandrinei (ideea aici a fost de a ma folosi de elasticitatea evei pentru a tine piulita permanent impinsa in filet si astfel blocata impotriva desfiletarii).In plus o a 3-a „scobeala” tebuia sa gazduiasca talpa piciorului mulinetei careia sa-i ofere si un suport mai bun.
Un alt obiectiv in realizarea manerului a fost ca ansamblul buttcap-reargrip sa ofere o priza cat mai buna in faza de lansare, motiv pentru care la imbinarea dintre cele 2 piese (care gazduieste si saiba de echilibrare) a aparut un mic „sant” in care se asaza foarte bine degetul mic in timpul lansarii astfel incat nu exista nici o sansa sa alunece mana de pe grip indiferent de gheata de pe maner sau de volumul de apa de ploaie care-l spala. Trebuie insa sa recunosc ca aceasta idee am „furat-o” de la partenerul de rodbuilding .
Ultimul aspect la reargrip a fost gasirea unei saibe cu raza mai mica cu 1mm decat cele 2 piese pe care le separa astfel incat sa nu intre in contact cu pielea.
Mai trebuie sa recunos ca am avut parte si de bonusuri in constructia manerului cum ar fi duritatea neasteptata dar utila a evei folosite sau „culoarea” mandrinei perfect identica cu cea a blancului.
ImagineImagineImagine
ImagineImagineImagine
ImagineImagineImagine

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 24 Mai 2012, 14:10

MuskMd scrie:Poi si un comentariu rautacios e tot un atac?
Dar o balaceala veritabila? Dar un meci scurt asa, cu scos de porecle cu rastalmacit cuvinte ? :lol: sa stiu unde ma incadrez pe viitor :D

In fine...sa revenim off/on ( ??) topic :twisted:

Ultimele doua intrari in stoc :
Imagine
Imagine
Imagine

PS Place covorul ? :twisted:
PS 2 : cum va dati seama din pozele astea de calitatile blankului ? :lol:

covoru ii super , de mult asteptam o poza din asta :D
abia astept primul prototip de lanseta facuta de tavi si pozata in beci , unde din planu 2 sa se vada un borcan de muraturi , unu de zacusca , pe blancu de lucru o glaja de vin de jumate .....etc ....si daca se poate macar putin din caucciucurile mele de iarna , custom
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 24 Mai 2012, 14:21

cu bidonul de vin am.
te rog, pe privat :twisted:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Mai 2012, 14:23

Cristian Ene a scris
Eu nu vad nici un atac am incercat doar sa informez corect despre calitatea fiecarui brand si cati bani face.

Cine inoveaza si cine copiaza cum face MHX chiar conteaza.

Am adus argumente si informatii obiective

Cu tot respectul pentru ,munca si ocupatia ta iti spun ca nu sint de acord cu afirmatia subliniata...
Ai denigrat un brand,care nu-ti convine tie,prezentind informatii incorecte.Citeva pagini mai in spate,este poza in care masurai butt-ul la un model de mhx,si pretindeai ca este alt model ,si ca este o mare diferenta intre diamterul declarat si cel real...Si cind colo,blancul masurat de tine in poza,arata exact cit zicea si catalogul lor ,ca are..

In ceea ce priveste ,speculatia ta ,cum ca, de aceea laud blancurile mhx,pentru ca

http://www.wsbteam.com/do-it-yourself/mud-hole-si-mhx/

Asta a fost anul trecut ,prin iunie.Blancul il cumparasem in iarna 2011.Al doilea blanc din seria HM,l-am cumparat tot in 2011,prin decembrie...A fost finalizat abia prin aprilie..

Ideea este ca amindoua au fost cumparate si testate ,....inainte...ca sa fie Andrei dealer..

Tot in perioada respectiva 2011,si-a facut au prieten ,o lanseta tot pe blanc mhx...

Consider afirmatiile tale jignitoare.

Nu am promovat,doar de dragul reclamei,nimic ci am spus cu ce pescuiesc.Daca erau lucruri proaste ,fi sigur ca nu treceam cu vederea..

iti recomand calduros asta
•Rules - Rod building is a decent and rewarding craft. Those who participate in it are assumed to be civilized individuals who are kind and considerate in their dealings with others. Please respond to others in the same fashion in which you would like to be responded to. Registration IS NOW required in order to post. You must include your actual First and Last name and a correct email address when registering or posting. Posts which are inflammatory, insulting, or that fail to include a proper name and email address will be removed and the persons responsible will be barred from further participation.
Am vazut si acolo ,voci care puneau problema pretului cerut de G.Loomis,si care ziceau ca gasesc produse cu calitati similare la alte branduri ,cum ar fi Batson Rainshadow,sau altele,si la preturi mult mai acceptabile.

Si nu a sarit nimeni in cap la ei,zicindu-le ca gusturile lor sint..'bere ieftina",sau ca produsele alea sint de duzina..
Si nu iti ascund ca sint extrem de uimit ca dupa gafa,intentionata sau nu,cu masuratoarea,mai zici ca prezinti informatii corecte si obiective...Parol..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns