Lanseta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 21 Dec 2004, 04:13

Vi s-a intamplat vreodata sa se rupa carbonul in Drill,datorita pestelui prea mare?Ati auzit pe cineva?Sau doar in urma vreunei lovituri...
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 21 Dec 2004, 06:23

Nu mi s-a intamplat mie,dar in timpul unui concurs stationar in la Szolnok in Ugaria,la care participa si echipa Romaniei,un concurent austriac a agatat un amur de vre-un metru si in timpul drill-ului i-a rupt cam un metru de la varf(pescuia cu rubesiana).
Fi linistit ca daca ai reglat mulineta cum trebuie si nu esti "paralel " cu pescuitul stiind la ce se foloseste minciogul ,nici un peste nu-ti v-a rupe batul.
Poti rupe batul ridicand un peste mai greu decat suporta batul,aruncand o greutate mai mare decat scrie pe bat sau cand te-ai agatat de ceva fortezi batul incercad sa scapi de agatatoare.
In privinta celor aratate mai sus un bat din carbon e mai sensibil decat cel din fibra de sticla.

Jean Scurtu

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 21 Dec 2004, 08:30

Daca ai fir tare si lucrezi cu batul la verticala ai sanse sa-l rupi. Dar daca pastrezi batul la 45 grade nu il poti rupe.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 21 Dec 2004, 09:43

Michael, la emisiunea lui Rex Hunt, lui Bushi, sau cum ii zice mustaciosului care mai apare in emisiune, i s-a rupt un bat in drill, dar era in barca, pestele (destul de mare) a intrat sub barca, iar asta tinea de bat cu una din maini mai sus de manerul de pluta. Cam pe acolo i s-a rupt si batul.

Parerea mea este ca daca ai grija la pozitia batului in timpul drill-ului, adica sa nu faca un unghi prea mic batul cu firul, nu se poate rupe. In momentul in care unghiul e prea mic (adica se incovoaie batul prea mult, sau, cum fac unii ca duc capatul batului-manerul inspre innainte cand trag de peste) atunci se poate rupe.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 21 Dec 2004, 09:45

Mi-am mai adus aminte ca si Rex Hunt a rupt un bat dupa care aproape ca a plans. Zicea ca il are de nushtiu cand, ca tinea mult la el, ca a fost si reparat, etc. Deci, cu un animal se poate.

PS. Michael, sincer, nu cred ca o sa prinzi pe aici pe la noi un peste asa mare incat sa-ti rupa RT-ul. Doar daca il manevrezi gresit(batul).
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 21 Dec 2004, 09:50

Un bat (o lanseta) se poate rupe daca unghiul dintre ea si pamant este mai mare de 90 grade, sau in jurul acestei valori.
Din pacate acum cativa ani , pe Prut am rupt o lanseta, fortandu-i rezistenta.
Se agatase plumbul si, am tras-o pana a trecut deasupra capului. S-a rupt de la al doilea segment de la varf.

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 21 Dec 2004, 10:13

In final m-am alaturat si eu Clubului RT, detinind la aceasta ora o Monterra 2.40/7-22 secondata de un Arezzo 2.70/15-40.

PS. Ce-i de la Svendsen-Sport ar trebui sa sara cu o sponsorizare pentru Rapitori.ro, la cita promovare se face la RT pe acest forum :wink:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 21 Dec 2004, 10:21

S-o stapanesti cu folos!
Imi poti spune de unde ai luat-o si cat te-au costat (amandoua sculele) Si, daca era pe-acolo si RT de 2,10?
Multumesc!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 21 Dec 2004, 10:38

vorbind despre betele de grafit, daca nu e lovit trebuie sa fii foarte neatent sa rupi un bat in drill
varful nu trebuie sa faca un unghi mai mic de 90 de grade cu cotorul;
chiar daca ai frana stransa ( din greseala ), pestele este mare si are o plecare vijelioasa maresti imediat unghiul intre varf si cotor ( destinzi batul )
eu singurul bat de spinning rupt l-am vazut la eugen care i-a rupt varful tragand de o piatra :cry:
ia zi eugene cum ai procedat ?

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 21 Dec 2004, 10:51

Multumesc Paul.
Le-am luat de magazinul de la AJPVS. Monterra de 2.10 nu cred ca am vazut.
Preturile la produse sunt cele de pe site-ul Arrow: M. - 1.544; A - 1.324.

Scrie răspuns