discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
salmo_nella
- utilizator nou

-
leba scrie:salmo_nella scrie:si eu sunt inepator in spinning; am urmatoarele bat + mulineta (nu f bune dar sunt ok) bat trabucco syncron 1,80 din 2 buc 3-12 gr (partea cu 12 gr e putin exagerata)(eu i-as zice 1,5 - 8 gr - este o lanseta ffff sensibila, dar am prins salau de 2,2kg fara nici o problema) mulineta nu chiar pt spinning dar se comporta ok - cormoran cormax 3S -25 - 3 rulmenti. este o mulineta f ieftina dar pt mine e ok. lanseta - 850 000 (repr. trabucco cluj), mulineta - 450 000 (arrow cluj)
pt clean, biban, pastrav e ok si ieftin.
da-mi voie sa te combat, intamplarea face ca una din lansetele mele sa fie syncron 1,8m, 3-12g. fara sa fortez nota am reusit sa lansez si greutati mai mari de 12g, in speta 15-18g.
batul n-a zis nici pis, bine nici io nu am lansat ca payzanul, stii...
in concluzie nu cred k italienii au exagerat cu puterea lansetei, dar nici nu e bine sa depasesti 15g cu ea.
nu e vb ca nu poti lansa, caci probabil ca poti lansa si 30 gr dar cu suprasolicitarea lansetei, faptul ca reusesc sa arunc mai departe cu ea greutatea de 6 gr, decat 15gr ma face sa ma gandesc ca nu e bine, iar daca iau in considerare si faptul cat de solicitat este pt lanseta recuperarea unui jig de 15 gr sau vobler (in apa curgatoare sa nici nu pomenim)tin sa cred in parerea mea..... parerea mea.

-
Leba
- veteran

-
salmo_nella scrie:"...faptul ca reusesc sa arunc mai departe cu ea greutatea de 6 gr, decat 15gr ma face sa ma gandesc ca nu e bine, iar daca iau in considerare si faptul cat de solicitat este pt lanseta recuperarea unui jig de 15 gr sau vobler (in apa curgatoare sa nici nu pomenim)tin sa cred in parerea mea..... parerea mea.

ce-i drept, e drept. la jiguride 14-15, pe recuperare se arcuieste destul de mult. dar...e incarcatura maxima si este totusi o light.
io cu 8-10g arunc cel mai bine.

-
adrian frunza
- veteran

salut.respectand topicul ,am inceput spinningul cu o germina, sticla masiva ,cu care am luat stiuca la table la greu. cand am pus gheara pe un dam sticla tubulara megalite spin ,am zis ca l-am prins pe dumnezeu de picior.acum la jigging ,am niste pretentii la bete de mi se face greata ,cred ca la vara ,o sa pun mana pe un bat din tinerete ,de care sunt legat sentimental si o sa fac un pescuit cu scule de incepator,dar cu prejudecati actuale ,sunt curios daca o sa fac fata .
walleye
-
zvic
- veteran

Ce spuneti de urmatoarea lanseta :
http://xxx.shimano-eu.com/catalog/xxx ... 8123409123
Credeti ca se poate folosi la spining ?
Eu inteleg ca aceste lansete au mai multe varfuri cu puteri de aruncare diferite iar daca maximum este 30g inseamna ca ar mai fi un varf poate pe la 10 - 15g maximum. Ar putea fi o lanseta foarte buna de luat pe rau si in functie de conjunctura si ce naluci folosesti pui varful de care ai nevoie. Oricum e mai lejer de transportat inca un varf (poate intr-un tub) decat 2 lansete cu actiuni diferite.
-
todi
- veteran

-
nu
-
Dreamer
- Moderator

-
@zvic
Lanseta de care zici tu e un picker..un fel de feeder; nimeni nu zice ca nu o poti folosi pentru un spinning ..mai neconventional..
Mai e un topic in care s-a discutat despre o lanseta asemanatoare :
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=1860
-
adrian frunza
- veteran

salut zvic.am vazut o lanseta asemanatoare folosita la jigging ,din barca .impricinatul nu a luat nici un salau ,iar inteparile mai ca ii dislocau umarul.el era mandru de achizitie?!
walleye
-
oby 1
- veteran

eu mai folosesc un match competition de la gipo.merge cind vrei sa arunci 2-3g la30m,da numai de pe mal,(are3,9m)
-
zvic
- veteran

Din cate am inteles feederele astea sunt construite pentru cu totul altceva.
Ma gandeam ca lanseta din linkul pe care l-am dat ar putea fi lanseta universala pentru un pescuit pe rau, cu naluci variate, in genul "pescuitului itinerant" prezentat de Adrian Sabo in nr. din ianuarie al revistei Aventuri la pescuit. Si eu practic acest fel de pescuit si inca nu am reusit sa gasesc lanseta potrivita, cel mai bun compromis. Poate ca nu exista, poate ca mai trebuie sa caut, poate trebuie sa-mi schimb stilul, poate trebuie sa ma axez pe alte tipuri de naluci sau numai pe unele ...
Numai bine !
-
CDan
- junior

Ma bag si eu in discutie si sper ca nu se supara nimeni.
Din ce am citit si din experienta proprie lansetele "picker" si "winkel picker" sint lansete pt pescuit la fund nici decum pt spinn. Cum am mai scris intr-un alt topic (vezi
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... r&start=20), si precis cum
dream_fishing a scris, picker si winkel picker sint variante ale lansetelor feeder. Toate trei se folosesc la pescuit la fund (cu sau fara cosulet, denumirea in engleza swimfeeder sau prescurtat feeder) avind virf sensibil si blank puternic (cu diferinte actiuni dar oricum mult mai puternic decit lansetele de pescuit la pluta, care se cheama lansete match).
Asta nu impiedica pe nimeni ca sa foloseasca lansetele de mai sus in cu totul alte scopuri. Dar, repet, nu sint facute pt aruncare la distanta si mai ales cu mono. Folosind multifilament se poate arunca ceva mai bine, chiar onorabil.
Expert in a invata rima sa inoate.