Lanseta spinning pt un incepator...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
jacks
junior
junior

Mesaj de jacks » 28 Mai 2006, 00:21

salut oameni buni
in legatura cu hoasca de la arow ce sa zic: am facut reclamatie personal la firma mama din bucuresti acum vre-o 5-6 ani dar......ma rog.
personal consider ca maverul e o firma buna in raport calitate - pret, eu avand un esox de 2.4 m (10-25 g) de care sunt foarte multumit la salau si stiuca iar ptr. clean si biban nu cred ca se preteaza cine stie ce scule, eu incepand cu un Dam telescopic de 2.7 m care ma ajutat mult sa controlez malurile crisului .

in legatura cu intalnirea e ok cand vreti numai sa nu va speriati ca eu si cu bmjean avem 240 kg :lol: :lol:
bmjean@ poate ma intereseaza pe mine batul de match

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 28 Mai 2006, 08:40

Uite ca intru din nou in discutie, vazand eu ca s-au strans la o vorba cativa concitadini.

Am avut un Maver Stralis Light Plus Spigot, 2.40m, 5-12g. Buna (dupa mine) pt. clean si biban. Am luat-o, bineinteles, de pe str. Sovata. Am zis "am avut" pt. ca la ultima pescuiala de dinaintea prohibitiei s-a surpat un mal cu mine cu tot si un nefericit reflex de conservare m-a facut sa ma sprijin exact pe mana in care tineam Stralis-ul. N-a avut nici o sansa: s-a rupt de deasupra manerului. Acu' ori imi cumpar inca una, ori am sa-l rog pe patron sa-mi aduca piesa de schimb. Ca informatie, mai folosesc de la Maver un Spinner Lake 2.10m 2-8gr (apropos de pescuit light), un Spinner 1.95m 4-12gr (cu asta am luat saptamana trecuta 3 stiuculite la cca. 1kg bucata la Fughiu - toate eliberate) si un Esox 2.70m 12-30gr (pe care il folosesc din ce in ce mai rar, pt. ca in ultima vreme prefer bete mai scurte).

Pe de alta parte n-am cum sa nu ma amuz citind randurile de mai sus. Daca as avea timp sa vin si eu la o eventuala intalnire, as completa grupul greu format din jacks si bmjean. Ca trag si eu 125kg la cantar! Imi inchipui o partida de voblerit cu noi trei intr-o barca, he,he,he...

P.S.: Chiar s-a schimbat regimul de la Arrow, sau sunt doar intentii? Ca sunt in lipsa cu o mulineta de spinning si poate-mi fac curaj sa trec si pe acolo.

bmjean
senior
senior

Mesaj de bmjean » 28 Mai 2006, 09:31

Salut baieti!
Din cate imi dau eu seama ne trebuie un iacht ca sa pescuim toti trei (jacks, Musti si eu) intr-o "barca". Ar putea cei care construiesc barci sa ni le dea sa le testam.
Cred ca raman la Maver Stralis Light Plus Spigot, 2.40m, 5-12g pentru cleni cu rotative si volbere mici si o sa-mi iau si una mai rigida 10-30g sau 10-40g pentru voblere sau linguri mai mari.
Apropo, am vazut un Maver Stralis Travel Spigot con Tubo (with travel case tube) din 3 bucati si are si un tub pentru transport 2.1m 5-20g si 2.4m 10-30g. Vreau pareri pentru fire.

jacks@ match-ul il vand pentru ca mi-am luat (ofetra buna) tot un match, dar Shimano Hyperloop 4.2m si o mulineta Shimano Nexave 3000F aduse de afara. ce sa fac cu doua? email sau tel. Numai pe baraj la Tileagd la bibani le-am folosit pe amandoua, anul trecut, dar sincer iti spun ca stilul "stereo" e prea mult pentru mine.
Sa vezi ce misto lucreaza Prestone la Santau la crap, somn, iar pe Crisul Alb am prin mrene, scobari, etc...am poze.

Musti@Cate stiuci am prins la Fughiu.......a fost fain, dar nu cred ca mai sunt asa de multe. Sa luam un iacht si sa mergem pe Tileagd sa-l prindem pe "Misu". Propuneti o intalnire.

dream_fishing@merci, ai dreptate pt voblere..rotative si alte naluci mici, ceea ce si vreau pentru inceput si mai vreau un sfat pentru fir.

Orca
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Orca » 29 Mai 2006, 15:11

bmjeane, am fost la Fanatik... daca ar pune niste scaune, 2-3 mese si un automat de cafea nici ca as mai merge acasa... Daca termina aia de asfaltat drumul se va schimba nitel si programul acolo... eu le-am recomandat sambata sa tina deschis de la 5 dimin la 9-10 dimin. Musai sa revin la "locul crimei" ca sa mai "cantaresc" neste bete... Cum o sa-i explic asta la nevasta?!? - inca nu stiu. Dar de fapt ce? eu imi cumpar demachiante si lacuri de par? Nu!.... Tre' sa faca dreptate.... :wink:
si ziua noapte se facu!

bmjean
senior
senior

Mesaj de bmjean » 29 Mai 2006, 18:58

Orca, mare dreptate ai!
Prima data cand am ajuns la "Fanatik" a fost dintr-o gresala, mergeam la BRD si am lasat masina pana unde am putut-o pune atunci, vis-a-vis de magazin, dar nu-l observasem. Cand am revenit de la banca si dau sa deschid masina, "ma loveste firma in cap" si-mi zic:"Aici? Inca un magazin de pescuit, perfect, neaparat trebuie sa intru". Iti imaginezi prima reactie... am facut ochi si chiar nu stiam de unde sa incep... 10 minute am ramas masca, degeaba ma intreba vanzatorul ce doresc, fiinca eu numai articulam...dar nu stiu ce. Apoi numai din cca. 2mp deja mi-am golit portofelul (plumbi de la 0.5- 3g, plute, stonfo, fire Tubertinni, silicoane Milo, etc.), dar nici macar 0.1% din cate sunt.
Vreau sa merg sa vad si lansetele (copatron este si patronul de pe Sovata). Am putea sa ne intilnim sa studiem niste bete.

Apropo, am auzit, dar nu stiu daca si la noi in tara, ca la unele magazine de pescuit este amenajat cafetarii si pescarii stau la taclale, mai schimba impresii, sfaturi si mai fac si cumparaturi din magazin.
Pe vremuri stii ca era bistro "Femina" si noua ne trebuie, dar pentru pescari.

jacks
junior
junior

Mesaj de jacks » 29 Mai 2006, 22:55

he he. club daca vreti ar putea fi spre exemplu la barul pescarilor, deschis de curand de la intersectia lui corneliu coposu cu olimpiadei in jos spre b-dul dacia pe stanga. sincer nu stiu cum e, dar firma ma lovit in cap. hm , ce ziceti? IOL ce ma doare capul! :D

Orca
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Orca » 30 Mai 2006, 23:16

Drept e, Jack am zarit si eu firma cu Barul Pescarilor dar n-am intrat...
Naiba stie, parca spiritul pescaresc tot printre scule se manifesta mai bine decat la o tejgea infasurata in ceva plasa pescareasca... poate ca la malul marii o fi altceva, dar aici?!?...
Plus ca dl de la Fanatik se da peste cap sa-si instaleze in decurs de v-o 2 saptamani un automat de cafea.... si daca ar umple cu apa ladoiul ala din stanga, cum intri, ai putea testa si "bataia" nalucilor :wink: ... parerea mea.... Iar doamna Eva (doamna aceea blond-platinata, acu nu stiu daca e asociata in afacere au ba) este pescarita inveterata si multiplu laureata la concursuri, iar tatal ei este nume greu in pescuitul competitional... tzin minte ceva articol mai vechi care o mentiona la sheffield..... Merita sa vezi cum te trateaza o femeie care stie Pescuit cum te trateaza intr-un magazin de specialitate,... asta apropo de muratura de pe Magheru.... :lol:
si ziua noapte se facu!

Orca
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Orca » 30 Mai 2006, 23:45

imi cer scuzele de rigoare de la moderatori pentru tirul de offtopicuri... baieti va anunt pe aceasta cale, pana nu luam suturi prin partile dorsale ca am deschis un topic pentru oradeni la sectiunea discutii generale,... ca sa nu mai trecem cu carutza prin batatura altora :) ... ne "vedem" acolo
si ziua noapte se facu!

Orca
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Orca » 06 Iun 2006, 14:23

Adi, acu pot sa fac si eu o recomandare ... in caz ca mai ai nevoie de asa ceva....
Eu azi am luat un Shadow X Force Spin de la SPRO, la 140 de RON... lungime 2.10 m, actiune 5-25 g, inele SIC, blancul e japonez "Diamant-IM 10 Carbon" ranforsat "Triple X-Kev power winding", din 2 bucati , maner de pluta, si are o rezerva de forta impresionanta... il recomand cu toata caldura.[img]Daca reusesc sa descalcesc si modul de postare a imaginii am sa pun si poza "animalului... pana una alta aici e linkul pt. mai multe info: http://www.spro.nl/DE/default.asp
si ziua noapte se facu!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 06 Iun 2006, 16:20

Orca scrie:Drept e, Jack am zarit si eu firma cu Barul Pescarilor dar n-am intrat...
Naiba stie, parca spiritul pescaresc tot printre scule se manifesta mai bine decat la o tejgea infasurata in ceva plasa pescareasca... poate ca la malul marii o fi altceva, dar aici?!?...
Plus ca dl de la Fanatik se da peste cap sa-si instaleze in decurs de v-o 2 saptamani un automat de cafea.... si daca ar umple cu apa ladoiul ala din stanga, cum intri, ai putea testa si "bataia" nalucilor :wink: ... parerea mea.... Iar doamna Eva (doamna aceea blond-platinata, acu nu stiu daca e asociata in afacere au ba) este pescarita inveterata si multiplu laureata la concursuri, iar tatal ei este nume greu in pescuitul competitional... tzin minte ceva articol mai vechi care o mentiona la sheffield..... Merita sa vezi cum te trateaza o femeie care stie Pescuit cum te trateaza intr-un magazin de specialitate,... asta apropo de muratura de pe Magheru.... :lol:
Eva ,fiica prietenului si fostului meu adversar ,multiplu campion national la stationar Zoli Kossa,in afara ca i-ar putea invata pe mai multi "taine" ale pescuitul stationar e o fata deosebita ,stie sa fie draguta cu cei din jurul ei,e in firea ei si e un castig pt. acel magazin in care lucreaza.

Jean Scurtu

Scrie răspuns