lanseta spinning pt. lanseuri lungi
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
- kuin tauti
- veteran
- semlecangheorghe
- veteran
Li se intampla multora...dar putini o recunosc.
Pentru a diminua acest lucru , cu cat distanta e mai mare cu atat intep mai violent. Cred ca daca renunti la monofilament in favoarea textilului vei reduce mult aceste rateuri. Eu unul prefer monofilamentul si nu voi renunta la el...merg la pescuit de placere. Sambata am fost pe Arges cu doi colegi, a intrat un salau mai rasarit, l-am adus la mal si am vrut sa-l pozez , pana am scos telefonul ,pestele a scapat. Unul dintre colegi mi-a spus ca sunt nebun. Eu radeam de situatia creata, iar el s-a suparat si a plecat acasa.In principiu ,pentru mine tot farmecul e drilul in sine, daca il scap la mal nu-i mare paguba, rateurile in schimb ma enerveaza....uneori.

Lamiglas-ul ala despre care-ti spunea andrei-ovidiu si despre care eu nu mai spun nimic (georcaef scrie:...trimit lejer la peste 50m cu ce scule am acum- lanseta st. croix wild river 1/2-1 1/4...

Ah, da! Pe incercate, ca am ambele bete...

Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
desi 50m e o distanta serioasa... cred ca intrebarea corecta era daca am avut capturi la peste 35-40m.semlecangheorghe scrie:A-ti avut capturi ,in mod constant, pescuind la distante mai mari de 5o m,indiferent de specie?
Pot sa spun ca am avut capuri la distante mari , cat puteam lansa cu un bat puternic 50-100g cu jiguri de 60-70g... si am avut trasaturi si captura chiar acolo departe..cand aveam tamburul golit de fir...
Intadevar trbuie intepat cu nadejde la astfel de faze..si sigur au mai fost si rateuri...
din barca mai putine...
pescuiesc cu f mici exceptii doar cu textil...
Problema la distanta mare este controlul...iar pe curgatoare de pe mal... e o ecuatie destul de grea pescuitul la distanta mare...
de pe mal f rar lansam peste 30m..tocmai ca sa nu pierd factorul "control"

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Subscriu. Am constatat si eu acest lucru, sambata am pescuit circa jumatate de ora cu un wild river(WS86MF2) al unui coleg si am constatat ca e mai "par" fata de lamiglas. Lamiglasul fiind si mai senzitiv.Musti scrie:Lamiglas-ul ala despre care-ti spunea andrei-ovidiu si despre care eu nu mai spun nimic (georcaef scrie:...trimit lejer la peste 50m cu ce scule am acum- lanseta st. croix wild river 1/2-1 1/4...) arunca mai bine decat Wild River-ul ala. Aceeasi naluca, aceeasi mulineta si acelasi fir. Nu stiu cati centimetri are metrul, functie de zona, deci nu pot pronunta distante, dar unu la unu Lami bate Wildu'.
Ah, da! Pe incercate, ca am ambele bete...
-
- veteran
Una peste alta, mie unu mi s-a parut unul dintre cele mai bune blank-uri de Salmon/Stealhead facute vreodata pt. naluci reactive...o fibra excelenta si ca senzitivitate si ca greutate, ft. buna in lanseu, ft. buna si-n controlul nalucilor si exelenta-n drill datorita progresivitatii cu care flexeaza in drill cu pestii, ata pe curent cat si pe lacuri...
Nu contest c-ar fi si altele...
Nu contest c-ar fi si altele...