Ionut the carp scrie:
singurele lanseuri peste 70m (cel mai lung 80m masurati) le'am reusit cu pilkere de 50-60grame, fir textil 4lb (0.10mm- varivas light game)
Mie nu mi se intampla dinastea , cu 4 lb rup in lanseu cu asemena greutati , ce sa zic , is ghinionist !
Daca reusiti sa va descatusati vreodata de ideea ca singuru pescuit ii ala la stiuca , somn , avat sau pescuitu la salau in curent turbat sub turbine , probabil ca o sa aveti vreme sa constatati ca mai sint si alte specii , stiluri si implicit echipamente !
Unu dintre ele ar fi surfspinu si celalalt seabass mania , care practic ii surf spin dupa seabass in marea totalitate ! Caracteristica basica a acesui stil ii faptu ca tre sa acoperi distanta , total opus pescuitului la bass , care ii impiedica pe yankei sa avanseze in cea ce priveste betele .
Din motive de prejudecati (sau labementale ) , lumea daca aude pe pescuit marin il asociaza imediat cu io stiu ce aparate si macarale iesite din comun , cand defapt is cam acelasi chestii , insa cu un numar mai mare .
Cred a toate casele japo fac bete pt. seabass ( au o manie mare in Japonia cu seabassu , cunoscut drept Suzuki pe la ei ) , insa spre deosebire de americani , fac bete mai bune , care trimit mai departe iar plaja actiunilor mai variata !
Practic , un Lamiglass Ron Arra arunca cam cel mai departe pe la Lamiglass ( nu stiu Super Surf , ii nou si nu am apucat sa gust , nici macar pareri ) , un bat tehnic pentru distanta , insa cu o plaja limitata a nalucilor datorita actiunii cam ciudate ! Nu cred ca as da la stiuca !
Insa intre Tenryu , Megabass , Major Craft , Shimano , Daiwa , Daiko , si cam oricare de pe acolo gasesti bete care fac ca lanseurile la mari distante sa devina realitate , fara sa ai un par de 9 in mana , ci o lanseta cu care se poate pescui , nu numai lansa .
Toata chestia ii sa poti trece mental peste niste chestii cam prea adanc infipte in cap , cu alte cuvinte , pescuitu ii vast my friend , vorba lu Dumitru