lanseta spinning pt. lanseuri lungi

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 08 Aug 2010, 22:53

andrei-ovidiu scrie:Una dintre cele mai bune lansete pe care am avut-o si al carui blnak il astept pt a o face custom este Lamiglas Certified Pro Magnum Taper, 8'9", MH, 1/2-1 3/8 oz, Ex-Fast...
Citind intrebarea, mi-a venit in minte exact lanseta asta. Pe urma am vazut ca deja ai recomandat-o tu. Asa ca eu nu mai am de spus nimic... :D
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 09 Aug 2010, 07:16

o sa dea shaptej de metri cu linguri de 15 grame cind o cinta gugustiucu la mine pe pe craca...

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 09 Aug 2010, 07:35

Depinde. Cu un Kastmaster poate, poate...
Daca nu, o sa fie un 70m din aia cum sunt cei 28m cu #3 si zonkere... :D
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 09 Aug 2010, 07:42

aaa ... 70 de metri de aia da ! :lol: , dar alea nu erau zonkere ci pompere :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 09 Aug 2010, 07:55

chiar daca lanseaza,o sa fie dificil sa intzepe o stiuca la distanta aia.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 09 Aug 2010, 08:28

70m cu 15libsi... n'am vazut... 30-40m se arunca cu jiguri usoare 4-5grame si fir foarte subtire 0.08 maxim 0.10...

daca dai cu greu nu neaparat dai mai departe (e vorba de faptul ca cele 15-30grame nu sunt concentrate intr'un punct si forta de frecare cu aerul este destul de mare)

singurele lanseuri peste 70m (cel mai lung 80m masurati) le'am reusit cu pilkere de 50-60grame, fir textil 4lb (0.10mm- varivas light game) si bat 2.96m 3/8-3/4oz (misto sa pui 60grame pe un bat la care plaja de greutati se opreste la 21grame :lol: ).. ah.. sa nu uitam de mulinel... daiwa SS tournament :lol: si eram si putin favorizat de vantul care batea din spate :)

40-50m se dau lejer daca ai echipament adecvat (adica lansete cu inel de plecare de 30mm, restul inelelor montate bine si lista poate continua)

totusi 70m este o distanta apreciabila, diferenta de la 50 la 60 si asa mai departe este foarte greu de atins pentru ca fortele de frecare cresc proportional cu marimea nalucii... si la masini ca sa treaca de la 220-230km/h la 240-250km/h de la 150 cai sare la 200 etc etc :)

p.s. erau unii mai demult p'aci care se laudau ca arunca 60-70m cu linguri de 15-20 si culmea cu echipament de cast... laudau shimano calais dc parca :lol: vezi poate iti explica cum sa faci lanseuri lungi :)

p.p.s. gandeste ca cei ce dau la crap isi rup mainile cu plumbi de 100-120grame cu bete de 3.90m si cu mulinei cat tigaia sa faca aruncari la 90-100m :)

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 09 Aug 2010, 11:26

Ionut the carp scrie:
singurele lanseuri peste 70m (cel mai lung 80m masurati) le'am reusit cu pilkere de 50-60grame, fir textil 4lb (0.10mm- varivas light game)
Mie nu mi se intampla dinastea , cu 4 lb rup in lanseu cu asemena greutati , ce sa zic , is ghinionist !

Daca reusiti sa va descatusati vreodata de ideea ca singuru pescuit ii ala la stiuca , somn , avat sau pescuitu la salau in curent turbat sub turbine , probabil ca o sa aveti vreme sa constatati ca mai sint si alte specii , stiluri si implicit echipamente !

Unu dintre ele ar fi surfspinu si celalalt seabass mania , care practic ii surf spin dupa seabass in marea totalitate ! Caracteristica basica a acesui stil ii faptu ca tre sa acoperi distanta , total opus pescuitului la bass , care ii impiedica pe yankei sa avanseze in cea ce priveste betele .

Din motive de prejudecati (sau labementale ) , lumea daca aude pe pescuit marin il asociaza imediat cu io stiu ce aparate si macarale iesite din comun , cand defapt is cam acelasi chestii , insa cu un numar mai mare .

Cred a toate casele japo fac bete pt. seabass ( au o manie mare in Japonia cu seabassu , cunoscut drept Suzuki pe la ei ) , insa spre deosebire de americani , fac bete mai bune , care trimit mai departe iar plaja actiunilor mai variata !
Practic , un Lamiglass Ron Arra arunca cam cel mai departe pe la Lamiglass ( nu stiu Super Surf , ii nou si nu am apucat sa gust , nici macar pareri ) , un bat tehnic pentru distanta , insa cu o plaja limitata a nalucilor datorita actiunii cam ciudate ! Nu cred ca as da la stiuca !

Insa intre Tenryu , Megabass , Major Craft , Shimano , Daiwa , Daiko , si cam oricare de pe acolo gasesti bete care fac ca lanseurile la mari distante sa devina realitate , fara sa ai un par de 9 in mana , ci o lanseta cu care se poate pescui , nu numai lansa .

Toata chestia ii sa poti trece mental peste niste chestii cam prea adanc infipte in cap , cu alte cuvinte , pescuitu ii vast my friend , vorba lu Dumitru :)

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 09 Aug 2010, 11:30

am rupt si eu destule in lanseu pentru ca era joarda prea rigida... e vorba de blank-ul rx8 9'6" de la rainshadow si are o actiune moderat-rapida... se incarca excelent.. si cand lansam ziceai ca sunt ca aia la crap... cu 2 maini si elan :lol:

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 09 Aug 2010, 12:57

De curand am achizitionat si eu modelul Lamiglas Certified Pro, 86 MTC, 8' 6", 2 bucati,1/4-5/8, 8-17.Ex Fast, Med/Mag,Magnum Taper si pot sa spun ca este o lanseta de exceptie. Am lansat voblerele Cozma 5 cm de 3,5 gr fara probleme ,iar cu jig-uri de 10 gr distanta de lansare a fost aproape dubla fata de betele pe care le foloseamt pana acum. Este un bat senzitiv , in afara manerului care mi se pare prea lung si incomod ,este exact batul pe care il cautam. E un bat universal ca sa spun asa, merge bine atat pe voblere, oscilante cat si pe jig-uri.

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 09 Aug 2010, 12:57

o lingura dam effzett slim de 24 gr o trimit lejer la peste 50m cu ce scule am acum- lanseta st. croix wild river 1/2-1 1/4, mulineta ryobi zauber 3000 si textil varivas pe de 9kg forta. zboara ca glontu. daca gasesc o lanseta si o mulineta potrivita plus un fir de 7kg cred ca nici 70m nu e chiar mult.

Scrie răspuns