Lanseta + mulineta UL
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Bineinteles ca fac, nu aia era discutia, toti fac lansete din fibra de sticla dar niciunuia nu-i iese fast. Nu ati inteles ca am legat tipul fibrei de actiune si cand am spus ca rigiditatea se cam confunda cu actiunea voi ati inteles ca mie mi-e totuna si confund cei doi termeni. Le stiu si pe alea cu conicitatea si cu grosimea si tot nu faci din apa vin. Mai vreau sa stiu daca actiunea nu are nicio legatura cu compozitia blancului de ce are grade de genul rapid, foarte rapid, etc si nu din mijloc, mai de la varf, de la varf, foarte de la varf si cel mai de la varf si totodata de ce nu modeleaza SCVI pana iese moderat sa am si io o lanseta sesnsibila de dat la limgura? he he! Am obosit! Am inteles ca nu mai am voie in fata unui forumist sau builder sa mai indraznesc sa apropiu actiunea de rigiditate ca pis de prost dar eu tot mai astept lanseta aia x-fast din fibra de sticla ca sa imi arate parabola pe ea. Gata.
Uite una de fibra de sticla cu actiune fast: Lamiglas Skeet Reese - http://www.tackletour.com/reviewlamiglas705.htmlTristian scrie:Bineinteles ca fac, nu aia era discutia, toti fac lansete din fibra de sticla dar niciunuia nu-i iese fast.
.....
Uite alta de fibra de sticla cu actiune fast: Dobyns Rods 704CB Glass - http://www.tackletour.com/reviewdobyns704cbglass.html
Uite alta de fibra de sticla cu actiune fast, de data aceasta japoneza: Jackall Poison Cranking HC-68MRG VCM-CAST 68 - http://www.tackletour.com/reviewjackallpoisoncrank.html
Si exemplele ar putea continua. Deci totusi le iese.

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
- Rapala Man
- veteran
la Lamiglas Skeet Reese gasesti blanck la BFF 240 ron au pe stocrazvan m. scrie:Uite una de fibra de sticla cu actiune fast: Lamiglas Skeet Reese - http://www.tackletour.com/reviewlamiglas705.htmlTristian scrie:Bineinteles ca fac, nu aia era discutia, toti fac lansete din fibra de sticla dar niciunuia nu-i iese fast.
.....
Uite alta de fibra de sticla cu actiune fast: Dobyns Rods 704CB Glass - http://www.tackletour.com/reviewdobyns704cbglass.html
Uite alta de fibra de sticla cu actiune fast, de data aceasta japoneza: Jackall Poison Cranking HC-68MRG VCM-CAST 68 - http://www.tackletour.com/reviewjackallpoisoncrank.html
Si exemplele ar putea continua. Deci totusi le iese.

Am zis ca nu mai intru-n polemica, dar vreau sa fie clar inainte de a iesi.Tristian scrie:Prietene, daca mai citesti si tu odata poate nu ne mai ciondanim. Sunt de acord ca sunt megabass si kistler dar sunt din FIBRA DE STICLA? Ca asta ceream. Alo! Cuplaju! Spune tot adevaru nu parte care-ti convine tie. N-am zis ca nu sunt sau nu fac dar alea-s din fibra? Ca asta tot cant! Da fiecare intelege ce vrea si o da inainte cu a alui. Am zis io ca alea nu-s megabass si kistler, sau am zis io ca desenu ala nu-i corect?
Io inca mai astept batzu ala x-fast din fibra de sticla si unu moderat din SCVI ca sa fie cu sot. O sa le scriu si la daiwa sa bage si desenu si sa mai faca o rubrica la care sa-i zica rigiditate sau asa ceva ca sa facem noi calculul corect.
Stiu ce e actiune, putere, rigiditate si stiu sa le deosebesc intre ele si tot pun pariu ca nu rezolvati problema sticla, SCVI si actiunile. Eu incercam sa arat ca a vorbi despre actiune la modul pur teoretic si a ignora compozitia blancului nu da niciun rezultat si ca o mare parte din actiune e dictata de aceasta fibra care n-o convingi tu foarte usor daca ea e moale sa se indoaie foarte de la varf cum n-o sa convingi o fibra tare sa se indoaie de la mijloc mai ales daca e conica.
Kistler KBSBS80 Big SwimBait Special Specifications
Material IM7 Graphite
Length 8'-0"
Length from Back of Reel Seat to Base 14"
Line Wt. 15 - 35lb Test
Lure Wt. 1-5 Ounces
Pieces one
Guides 11+Tip (SS framed hardloy inserts)
Power Rating Heavy
Taper Moderate
Rod Weight 7.2 ounces
Manufacturing Country China
(Il recunosti in fotografie dupa domnul in geaca portocalie cu negru care-l manuieste)
si
Megabass Orochi F8-78DG Super Destruction Specifications
Material Megabass D.N.A. Graphite
Length 7'-8"
Length from Back of Reel Seat to Base 13"
Line Wt. 14 - 36lb Test
Lure Wt. 1/2 oz - 4 1/4 oz
Pieces 1 (Telescopic Blank)
Guides 9 + Tip (Fuji Ti/SiC spiraled left)
Power Rating Heavy
Taper Mod-Fast
Rod Weight 7.7 Ounces
Manufacturing Country Japan
MSRP $510
Il recunosti in pozele postate de mine dupa d-ul in tricou alb cu dunga neagra si galben!
Deci betele alea care sunt din ''FIBRA DE STICLA'' cum politicos ne atragi atentia, sunt din grafit IM7 respectiv DNA Grafit, cu poze si specificatii testate de tackletour.
Hai nu mai abera prosteste si lasa-ne sa vorbim linistiti de pescuit, oricum e un subiect cu care tu esti paralel!
Cu asta chiar am terminat si daca mai ai nedumeriri iti raspund pe privat, daca o sa am timp.
- Stefan Tudose
- Moderator
Tristian,
aici recunosc ca ai nimerit-o, poate pentru prima data in topicul asta: cu limba romana e o problema. Trebuie sa o stapanesti ca sa poti scrie bine.
aici recunosc ca ai nimerit-o, poate pentru prima data in topicul asta: cu limba romana e o problema. Trebuie sa o stapanesti ca sa poti scrie bine.
WSB Dream Team
www.wsbteam.com
www.wsbteam.com
Si vezi ca alea-s dinalea de crocodil cum ziceam, si coada de matura e foarte rigida si totusi are actiune moderata daca nu slow ca nu reusesti sa o indoi progresiv de la varf sigur. Se indoaie si aia de la mijloc un pic si apoi se rupe. M-am saturat. Io-s la pace cu toata lumea din punctul meu de vedere, daca vreunul crede ca sunt confuz sau ca le incurc accept sa dau si un test grila, sper ca unii au inteles si ce vroiam eu sa spun si pot sa fie sau nu de acord. Nu uitati desenul cand mergeti la ales de lansete si nu stiti ce e aia actiune, ala va lamureste.
-
- veteran
Fast E-Glass
Skeet Reese 7`ft/ 8-20 lb. E-Glass are actiune moderate-fast.
Lamiglas Certified Pro 6`6``ft./ 8-17lb/ 3/8-3/4 -fast
Seeker6`6``ft/ MH magnum Taper are actiune Ex.Fast
Seeker 6`6``ft /M este fast
Sunt lansete construite si pescuite.
Rata de revenire si materialul nu au legatura cu actiunea.
Fibrele de sticla sunt foarte conice au 17-19cm pe butt comparativ cu cele de grafit de lungimi si puteri similare care au 12-14cm pe butt.
Actiune aste data de conicitatile multiple si grosimi de peretilor pe fiecare sectiune a blankului.
Lamiglas Certified Pro 6`6``ft./ 8-17lb/ 3/8-3/4 -fast
Seeker6`6``ft/ MH magnum Taper are actiune Ex.Fast
Seeker 6`6``ft /M este fast
Sunt lansete construite si pescuite.
Rata de revenire si materialul nu au legatura cu actiunea.
Fibrele de sticla sunt foarte conice au 17-19cm pe butt comparativ cu cele de grafit de lungimi si puteri similare care au 12-14cm pe butt.
Actiune aste data de conicitatile multiple si grosimi de peretilor pe fiecare sectiune a blankului.